|
||||
|
||||
Actele de stare civila - greseli?
Inca una buna!
Dupa ce am legalizat proaspatul nostru certificat de casatorie, cu mult efort, (ca notarii astia au un stil de parca ar legaliza pe gratis), am observat ca persoana care a completat certificatul a gresit first name-ul tatalui meu, din Ioan l-a facut Ion. De ce mama XXXXXXXXXXXXXX ne-a mai cerut certificatele de nastere si buletinele, daca tot a gresit? Si cand te gandesti ca sunt atatia tineri capabili, proaspat absolventi care sunt in stare sa copie un nume dintr-o hartie intr-alta fara sa-l greseasca, care asteapta si ei un loc de munca ?!! Nu-l pot avea fiindca o persoana incompetenta cu pile trebuie sa ocupe acel post. In fine, sunt revoltat si disperat. De abia astept sa scap. Acum intrebarea: are vreo importanta numele tatalui de pe certificatul de casatorie? mai are rost sa mai pierd iar nu stiu cat timp sa merg sa schimb certificatul si sa-l legalizez din nou? Voiam sa trimit formularele mele cat mai repede. Ma gandesc ca daca vor numele tatalui se uita pe certificatul de nastere (pe care sper sa-l schimb fara incidente). Mersi Last edited by Gianina; 03-03-2008 at 06:24 AM. Reason: corectura, apelative nepotrivite |
|
||||
|
||||
DA are importanta!Eu am mai vazut un caz pe forum cu aceeasi chestie si a avut probleme mi se pare!Si eu era sa o iau ca pe tatal sotiei il cheama Ion, dar incompetentii de la politie l-au trecut in buletinul nou Ioan si credeam ca la casatorie apare Ioan, ca noi trimisesem formularele cu Ion, dar au scris "desteptii" Ion.
Last edited by Gianina; 03-03-2008 at 06:24 AM. Reason: corectura, apelative nepotrivite |
|
|||
|
|||
Nu! Nu are nici o importanta dat fiind faptul ca cel implicat esti tu si nu tatal tau. In fine dar ca sa nu risti du-te cu certificatul de casatorie inapoi la notarul ala destept si vezi ce-ti spune! Multa bafta!
|
|||
|
|||
Erorile umane de genul acesta trebuie intelese. Am lucrat in Romania cu acte si oricit m-as fi straduit imi mai scapa cite o greseala din cind in cind. Credeti ca aici functionarii completeaza intotdeauna corect datele clientilor? Nu. Din experienta personala am invatat sa verific orice document in momentul in care mi-a fost eliberat si sa solicit o eventuala rectificare.
|
|
|||
|
|||
Quote:
Oricum nu o sa va faca sa va decideti sa nu veniti in US dar asa sa nu credeti ca daca ajungeti aici scapati de ce aveti acasa. Pai sa presupunem ca nimeriti intr-un loc unde fara masina nu pteti parcurge pe jos 10 mile zilnic unde gasiti serviciul mult visat!!! Pentru asta cel putin in statul NY va trebuie dupa un anumit timp permisul american. Ca sa ai permis trebuie sa acumulezi 6 puncte dintr-o lista de acte ce o pun ei la dispozitie(ce-i drept sub diverse forme de informare:site guvernamental, pliante etc.). Mie mi-a trebuit pasaport cu viza, SSN, cont in banca(pe care nu poti sail deschizi fara SSN..toate-s legate) Intri pe usa la DMV-ul local si trebuie iei bine-meritatul rand. Apoi dupa ce prezinti toate actele pe care trebuie sa le ai pentru a avea cele 6 puncte. Apoi stai la rand sa dai testul scris si dupa aceea platesti. Dar ce te faci cand functionara din fata ta mesteca guma si isi bea cafeaua chiar in fata ta? Mai stai si cateva ore pentru ca nu stiu ce le-a picat la servere.... Apoi ti se da un First Learner Permit fara poza..Celalat cu poza trebuie sa astepti 2 saptamani sa iti vina. Intre timp pentru a castiga timp te duci sa iti faci programare la Road Test. Programare pe care daca esti norocos iti fine cel mai devreme in 3 saptamani... Eu am asteptat 4 saptamani si nu mi-a venit Learner Permitu cu poza si am facut greseala sa merg la Road Test cu cel fara poza. Si nu m-a lasat sa dau examenul, desi pe site scrie clar ca poti sa mergi la test si cu cel fara poza. Dar cearta-te cu ei. Si uite asa se intampla toate si suferi de prostia altora mai rau ca in RO. Pentru ca americanii au niste reguli asa de bine puse la punct ca dau in extrema cealalta. Scuze pentru ocolul de la subiect... Eu mi-am dat seama inainte de interviu ca am completat aplicatia pentru primul plic si al doilea exact cu FIRST si SECOND name inversate cu o seara inainte de interviu. Nu stiu daca asta te ajuta cu ceva dar am luat viza. |
|
||||
|
||||
ok, mersi de incurajari! Totusi ma duc si il schimb, nu vreau sa mai fie si asta un ghimpe in coasta, alt motiv sa nu pot dormi. Case e 73xx, sper sa termin pana luni si sa trimit plicul.
Mai offtopic, sa va spun ce a patit un coleg de servici. Odata cu schimbarea pasaportului, la ridicarea lui a avut o surpriza: sex masculin inainte: Xxxxxxxoiu Daniel Cristian dupa: Xxxxxxxescu Daniela Cristian Asa-i ca-i tare? |
|
|||
|
|||
probleme starea civila
imi pare rau de problema pe care o ai, mergi la biroul de stare civila si functionarii iti vor schimba certificatul. pentru probleme de stare civila in Romania, va stau la dispozitie cu informatii (lucrez in domeniu).
|
||||
|
||||
da s-a rezolvat!
Nu a fost mare lucru, a fost prietena mea si l-a schimbat pe loc! interesant e ca intai nu a vrut sa il schimbe si a incercat o corectura relativ estetica, dar tot a convins-o sa-l schimbe. Bine ca am terminat si cu asta! Multumesc celor care au postat! |
|
|||
|
|||
da! este important!acelasi lucru l-am patit si eu dar cu cazierul si mi-a fost refuzat. A trebuit sa revin iar peste o luna cu actele in regula
La ei nu exista "gri" ori e ca in acte ori nu e bine si gata! Poti sa incerci sa explici tu cat vrei daca asa stiu ei ca trebuie facut NUMAI asa fac sunt foarte ingusti la minte (ma refer la personalul american) Deci fa-o de la inceput cum tebuie sa nu mai faci alte drumuri mai tarziu! Bafta! |
|
|||
|
|||
Certificatul meu de casatorie e plin de corecturi facute de cel/cea care l-a completat. A gresit data casatoriei, a corecta! A gresit numele, a corectat! De cate ori am legalizat certificatul de casatorie, notarii s-au uitat, au zambit si l-au legalizat!
Oare la fel o sa zambeasca si consulul? |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|