Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Despre cetatzenie
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Despre cetatzenie

cetatenie romana

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2006, 05:00 AM
laurbel laurbel is offline
Membru
Bobocel

Default cetatenie romana

Sotia pleaca in tara cu copilul care este cetatean american si am dori sa-i obtinem si cetatenie romana. Poate cineva sa ma informeze ce acte ii trebuiesc sau daca este nevoie de declaratia mea notariala ?
Old 07-30-2006, 11:05 AM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Daca ati fi dorit certificatul de nastere al copilului pina la implinirea virstei de 1 (un) an, ati fi putut rezolva totul la consulatul roman din zona voastra. Daca copilul a implinit deja un an, toata procedura nu se mai poate realiza decit in Romania. Nu stiu ce demersuri trebuiesc facute in Romania, stiu doar ca e mult mai complicat decit daca totul ar fi fost rezolvat in US, la consulat. Cel putin asa se pling cei care au depasit virsta de 1 an si au trebuit sa faca toata procedura in Ro.

Mult succes!
Old 07-30-2006, 12:25 PM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Pai bebeul e de doar citeva luni (sa va traiasca!), deci merge calea consulara. Pentru statul vostru, Consulatul din New York are jurisdictie. Conform www.romconsny.org :

"Intocmirea si eliberarea certificatului de nastere
Parintele sau parintii cetateni romani pot solicita misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romaniei, pe baza unei declaratii scrise a nasterii, intocmirea si eliberarea unui certificat de nastere romanesc pentru copilul lor nascut pe teritoriul unui stat strain.Declaratia nasterii se face Consulat in termen de 15 zile de la data nasterii. Daca parintii se afla in imposibilitatea de a se prezenta la Consulat si a face declaratia, termenul de 15 zile se poate depasi, cu o justificare corespunzatoare si cu dovada imposibilitatii respectarii termenului. Totusi, nu se poate depasi 1 (un) an de la data nasterii, pentru inregistrarea la Consulat.
ATENTIE!
Daca se depaseste un an de la data nasterii, intocmirea si eliberarea certificatului de nastere se poate face numai in Romania, prin transcrierea certificatului de nastere American la Starea civila din Romania.
Acte necesare
a) declaratia nasterii, data in scris de unul din parinti, cetatean roman (cererea);
b) certificatul medical de constatare a nasterii, eliberat de spitalul unde a avut loc nasterea si semnat de medicul care a asistat la nastere, in original;
c) certificatul de nastere eliberat de autoritatile SUA pe care a fost aplicata in mod obligatoriu Apostila conform Conventiei de la Haga semnata de catre Secretarul de Stat american din statul in care s-a inregistrat nasterea (cum se poate obtine Apostila, vedeti sectiunea "APOSTILA" din meniul "Consular Section");
d) traducerea certificatului de nastere;
e) actele de identitate valabile ale parintilor (pasaport, buletin de identitate);
f) certificatul de casatorie al parintilor, daca este romanesc;
g) certificatele de nastere ale parintilor;
h) dovada resedintei permanente a parintilor in SUA (green card), daca este cazul.
NOTA Taxa cerere: 30 USD;
Certificatul de nastere american al copilului, fiind redactat in limba engleza, trebuie insotit de o traducere corespunzatoare in limba romana. Pentru legalizarea traducerii se percepe o taxa consulara de 30 USD (se accepta numai cash sau money order).
Durata de solutionare: 1 luna"
(Sursa: site-ul de mai sus, in Consular section > Acte de stare civila)
Reply With Quote
Old 09-13-2006, 09:25 PM
lia14 lia14 is offline
Membru
Invatzacel

Buna,
As avea si eu o intrebare legat de acest subiect, a solicitat cineva certificat de nastere /pasaport pt. copii la consulatul din L.A. sau San Francisco?
Eu tot incerc sa iau legatura cu ei si nici cum nu raspund la telefon, si nici la email nu raspund.
Ce trebuie facut exact? care este procedura?
Reply With Quote
Old 09-14-2006, 12:40 AM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Exact de ceea ce spui tu se pling toti cei care au de-a face cu respectivele consulate romanesti. Si se pare ca nu-i pasa nimanui. Din acest motiv (dar nu numai), am decis sa renuntam la a-i face micutei noastre certificat de nastere romanesc...

Imi pare rau, chiar nu stiu cum sa te ajut. Incearca si aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/t...TOPIC_ID=83188

Mult succes!
Old 09-14-2006, 01:25 AM
Sidonia's Avatar
Sidonia Sidonia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by lia14 View Post
Buna,
As avea si eu o intrebare legat de acest subiect, a solicitat cineva certificat de nastere /pasaport pt. copii la consulatul din L.A. sau San Francisco?
Eu tot incerc sa iau legatura cu ei si nici cum nu raspund la telefon, si nici la email nu raspund.
Ce trebuie facut exact? care este procedura?

Ai citit aici ?
http://www.consulateromania.net/viza_ro_201.html
Reply With Quote
Old 09-14-2006, 01:28 AM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Liei ii trebuie certificat de nastere pentru copilul nascut pe pamint american, deci cetatean american. Cred ca dupa obtinerea certificatului de nastere se pot depune actele pentru pasaport. Cel putin asa stiu eu de la cei care au urmat deja acesti pasi inaintea noastra si de la care am aflat cam cum sta treaba cu consulatele romanesti.
Old 09-14-2006, 10:32 AM
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by lia14 View Post
Buna,
Tel. Consulat General in Los Angeles (zilnic, pina la ora 16:00) 1 - 310-444-0043. Consul General - Catalin Ghenea.
In San Francisco nu exista consulat general, ci doar un consul onorific, care nu te poate ajuta in aceasta privinta.
Reply With Quote
Old 10-16-2006, 10:40 AM
Profesor
Forumo-dependent

Lia14, mai ai nevoie de servicii consulare sau ai dat o tura pina in LA?
O informatie utila si pentru alti traitori in Bay Area: simbata, 11 noiembrie, incepand de la ora 9:00, consulul Catalin Ghenea se va afla la Casa Romana (pentru programari, de sunat la telefon (510) 780-9627).
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules