![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Salutari,
urmaresc cu interes ce se intampla pe forum si de obicei am gasit raspunsurile la toate intrebarile de pana acum, insa... Ce inseamna de fapt in state un salariu de 3000$/luna (adica 45.000 pe an din care eu am scazut impozitele cam 20%). Cum poate trai o familie de 3 pers (2 adulti si un copil mic) cu acest salariu? Difera de la stat la stat si as vrea daca aveti timp sa-mi spune-ti cum stau lucrurile pe unde sunteti voi, daca este corect procentul pe care l-am acordat eu impozitelor? Daca procentul de impozitare difera daca lucreaza un singur membru al familiei si avem si un copil mic (de 5 luni). numai bine tavi |
|
|||
|
|||
![]()
45.000 pe an nu inseamna 3000 pe luna. trebuie sa scazi nu numai impozitul, dar si asigurarea medicala, social security, planul de pensii. Mai degraba ajungi undeva la 2500
|
|
||||
|
||||
![]()
Impozitul e ceva mai mic daca ai dependenti, ceea ce vad ca are, sotie si copil. E posibil ca Tavi sa fi calculat bine totusi.
Daca firma e o firma buna, asigurarea medicala e suportata aproape integral de firma, ramanand sa platesti o suma mica lunar sau chiar deloc, la firmele foarte mari. De exemplu, noi platim pentru asigurarea medicala doar 100 dolari/luna, pentru amandoi, eu avand asigurarea tot la firma sotului meu. Pentru dental mai platim 10 dolari/luna, tot pentru amandoi. Parerea mea este ca se poate trai cu acest salariu pana si in California unde totul e mai scump dar asta nu inseamna ca te lafai in bani. Pentru ca daca ai de platit chiria, care e cam de 1000-1200 pe luna, pentru restul cheltuielilor, iti ajung banii, fie ei si doar 2500/luna. Asta doar in cazul in care copilul sta cu mama acasa si nu trebuie dat la gradinita si si aia te poate costa intre 500-700/luna, depinde cat de sofisticata e gradinita. Totusi, si in cazul asta, cand te folosesti si de gradinita poti supravietui, numai ca ceva mai greu. Gianina
|
|||
|
|||
![]()
45K e un salar fff bun. Am un coleg, senior accountant care face 43K dupa 7 ani de experienta, are 2 copii acasa, nevasta nu lucreaza si nu aud sa se planga de bani. Asta nu inseamna ca inoata in bani, dar cred ca au o viata decenta.
|
|
||||
|
||||
![]()
45 K am eu si la pay cec adica tot la doua sapt imi ramane in mana 1245$ aici imi trage pana si asig med si dental care cum zice gianina este mica, 10$ si la mine
nu o duci foarte bine dar nu o duci deloc rau, depinde cum sti sa iti managezi malaiul eu de ex nu pot sa pun deoparte nimic, imi place sa cheltui, am mai trimis si acasa, dupa cheltuielile de zi cu zi (chirie 700/ luna, mancare 200$/ luna, tel 50$/ luna, cablu+ internet 70$/ luna, gaz + curent undeva la 25$/ luna, benzina in functie de cat de plimbi dar sub 3 plinuri pe luna nu ai cum sa scapi deci mai pui 100/150$, asigurare la masina in primul an 50-80/ luna mai tarziu mai scade, o data la luna mai manci si in oras, depinde de cati mambri sunt in fam dar de unul scoti 20$ asa subtire, haine nu iei in fiecare luna dar la cat de impopotonate sunt magazinele pana si pe un baiat il atrage ca pe un magnet de pierzi o zi intreaga printre haine, deci pune cam 50$ medie / luna, doar la un film sa mergi lunar scoti asa subtire 30$ de 2 pers, ar mai fi dar astea sunt mai usuale day to day ), acuma dupa ce tragi linie constati ca 45k nu sunt o avere in California, dar simti ca traiesti si iti permiti sa traiesti. This is just my opinion. Bafta
|
|||
|
|||
![]()
Depinde mult de ce stat vorbesti.45000 in Texas echivaleaza cam cu 55000 in California ,cel putin dupa Money.com relocation tools. Daca vrei sa vezi cat ti se retine mergi pe Salary.com gaseste o pozitie oarcare vezi care salariul mediu in statul respectiv pentru ea si dupa aceea te duci pe TAB ul care zice net paycheck estimate( pe fond albastru) si iti modifici valoarea la 45000.
|
|
|||
|
|||
![]()
In Michigan 45k este ok pt. 3 familii. Sa ai numai norocul sa gasesti asemena job ! Cheltuielile sunt asa cum le descrie mgorgan. Pune insa pe deasupra si cheltuielile pentru copil: haine, jucarii, baby sitter sau gradinita.
As spune ca e cam la limita pentru 3 persoane. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Arizona(Phoenix) stie cineva cam cat ar trebui unei fam. cu 2 fete sa poata duce o viata decenta? Ce joburi ar fi pentru inceput, cel putin, pentru doi oameni care nu sunt obisnuiti cu munca fizica(gen constructii...)?
|
|
|||
|
|||
![]()
Aici in NJ, $3000 net/luna pentru o familie e modest si decent. Nu prea vad cum s-ar putea scoate numai dintr-un singur salar atita. La inceput in nici un caz. Mai pe urma, da. Adica dupa vreo 3-4 ani, acolo. Impozitele ar fi cam 25%, foarte mici fata de Europa. Eu platesc la asigurari numai $21/saptamina. Ceea ce e foarte putin.
Da' hooooop, stai ca tre' masina la inceput, auileu, valeu, valeu. De fapt la cit se vinde acuma un apartament in Ro, la 35-40,000 Euro, daca veniti cu banii astia o sa traiti ca in sinul lui Avram.
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa duci o viata decenta, venind cu doi copii aici, eu cred ca va trebuie, la inceput, MULT AJUTOR- chiar daca el vine sub forma informatiilor sau este de alta natura. Banii, in cazul in care o iei de la zero absolut, se duc foarte repede. Si, mai rau...se duc aiurea.
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Official Law of the U.S. that establishes the GC Lotttery | Dandy | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-19-2003 07:58 AM |
Ilegal in state dar cistigator la DV2003. | Alex4you | Am cistigat Loteria Vizelor! | 5 | 08-06-2003 06:43 AM |