Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2006, 08:09 AM
Laura Popescu
Guest

Default Interviuri de pomina

Dupa o luna de aplicat intensiv pe internet, am reusit sa prind trei programari la interviu: la Sears, la Macy`s si la Radioshack. Primele doua au avut deja loc si, sincer, m-au cam socat. O sa vedeti de ce.
La Sears, acum o saptamana. Fata punctuala, ajung cu cincisprezece minute inainte de 11.00 AM, ora din e-mailul primit dupa ce completasem aplicatia on-line. Eram eu si inca o fata de culoare. Anunt ca am venit pentru interviu, mi se spune sa astept. Si asteept... Pe la 11.15, vine o doamna si ne cere sa ne trecem numele, telefonul si SSN-ul pe o foaie. Dispare. Pe la si jumate apare un tip care arata cam ca Snoop Doggy Dog, cam agitat, si o stiga pe "contracandidata". Fata dispare. Boon.
Eu stau, si stau, si se face 12, si se face 12 si jumate. Vine tanti care imi ceruse datele si imi spune sa mai astept ca trebuie sa apara cineva care sa ma intervieveze. Pe la 13.00 iese Snoop care zice ca termina imediat cu fata cealalta si se ocupa de distinsa mea persoana. Eu inca rezist binisor psihic. Zambesc cu gura pana la urechi si zic ca tot americanul: "No problem. It`s OK!"
Dar nu e OK deloc: la 13.30, dupa fix doua ore si jumatate, usa se deschide din nou pentru a-i face loc unui distins domn care mi se adreseaza astfel: "Stii, azi nu e nimeni care sa poata sta de vorba cu tine. Ai putea sa vii maine?". "Pai am avut o programare", sar si eu cu gura. "Computerul te-a programat. Nimeni n-a stiut ca vii", vine rapid si stupefiant explicatia.
Tenace, m-am dus si a doua zi. Am zis ca daca ei vor sa scape de mine, macar sa nu le fie usor. Am raspuns constiincios, in scris, la intrebarile de genul: "descrie cea mai satisfacatoare experienta pe care ai trait-o in calitate de client. Descrie situatia in care crezi ca ai servit satisfacator un client" si alte asemenea. Precizez, pentru cei interesati,ca aveam in medie trei randuri pentru cate trei intrebari "legate" de genul asta.
Intervievatorul, acelasi tip care ma trimisese la plimbare cu o zi inainte, a citit raspunsurile,m-a mai intrebat inca o data aceleasi lucruri, dupa care mi-a spus ca engleza mea e buna si am "sanse destul de mari" sa debutez in glorioasa cariera de vanzator la raionul de electrocasnice. Ideea era ca ma suna el in trei zile. Nu m-a sunat.
Faptul ca n-am prins jobul nici nu stiu cat a mai contat dupa faza cu asteptatul de pomana. Am zis ca in viata mea n-am vazut oameni mai neseriosi, dar am sperat ca a fost un accident. Cel de-al doilea interviu, mai "tare" decat primul, avea sa imi demonstreze insa ca ti se pot intampla si lucruri mai ciudate.
Asadar, sa relatam: ieri, ma prezint la Macy`s, tot asa, cu un sfert de ora inainte de ora fixata (banuiesc ca de la asta mi se trage). Sunt plina de sperante: postul e de "beauty advisor", adica mai pe romaneste vanzatoare de cosmetice. "Daca eu nu ma pricep la cosmetice, atunci cine?", mi-am zis cand am vazut postul. M-am uitat pe net sa vad exact cam ce produse vand ei si daca le cunosc, ma rog, m-am agitat.
Ajung la magazin, eram tot doua candidate, de data asta faceam echipa cu o americanca de origine poloneza stramutata din New York in Morrisville. Intru prima la interviu. Ma intervieveaza o negresa micuta care se prezinta Mia si imi spune ca e sefa la raionul de lenjerie. Mi s-a parut mie ciudat,dar am zis ca asa o fi in organigrama lor, raionul de cosmetice o fi cumva legat de cel de lenjerie. Fata imi pune intrebari, eu dau din gura cat pot de repede, totul pare sa mearga bine. Si vine finalul. Tipa imi spune: "Mie mi-a placut foarte mult de tine, meriti postul, esti foarte buna, cunosti produsele si asta e important, bla, bla, dar e o problema: sefa de la cosmetice e in concediu pana luni. Eu zic asa: te angajez astazi, te iau la mine la costume de baie pana vine ea din concediu. Stai insa sa o intreb pe Charlene (cine era persoana, n-am inteles) daca e de acord". Bineinteles ca Charlene n-a fost de acord: a spus ca pentru raionul de costume de baie s-au inscris alti candidati la interviu. Corect. Banuiesc insa ca pe aia ii va intervieva seful de la departamentul de tigai.
In concluzie:m-am ales cu o carte de vizita si un numar la care trebuie sa sun ca sa dau luni seara de sefa de la cosmetice. Practic, o sa o iau de la capat.
Oricum, a folosit la ceva: mi-am redescoperit latura mistica- am iesit din magazin facandu-mi cruce. Interesanta si America asta, ce sa-i faci...
Oricum, luni mai am un interviu, la magazinul de gadgeturi. Tinand cont de antecedente, cel mai tare ma amuza urmatoarea formulare din invitatia pe care mi-au trimis-o: "Time: We close the door at 6PM sharp so please plan to be here by 5:45PM".
Reply With Quote
Old 07-14-2006, 10:28 AM
natalie's Avatar
natalie natalie is offline
Forumar fidel
Aspirant

stii tu vorba aia-cei urma sunt sunt cei dintai?la tine ar fi cam pe dos........
keep the faith!o sa fie bine si doar-tot raul spre bine!capul sus!
Reply With Quote
Old 07-14-2006, 03:29 PM
vladytom's Avatar
vladytom vladytom is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Super misto filiera cosmetice = lenjerie = tutungerie!
E proverbiala neseriozitatea astora mici care lucreaza in lanturi mari de magazine sau firme uriase si care nu au vazut in viata lor la fata un patron, sau ma rog unul direct interesat de prosperitatea concernului....
Totusi cred ca traiul e mai linistit si nu ai probleme la primirea drepturilor salariale.
Succes in continuare la sportul asta si tine-ne conectati!
Old 07-14-2006, 04:17 PM
mariasa's Avatar
mariasa mariasa is offline
Forumar fidel
Aspirant

Filiera descrisa de Laura e cosmetice = lenjerie = oale si ulcele (a scris tigai nu tigari). Am citit si eu prima oara tot asa si ma gandeam ca n-am vazut la Sears tigari.

Referitor la cautat joburi, acum vreo 3 saptamani am fost la un interviu la un domn Lai Mao. Aplicasem pentru Administrative Assistant. Cerea tinuta casual. Asa ca m-am imbracat in ce am avut mai frumos, potrivit pentru un interviu. Cand am intrat in birou, prichindelul de corean business-man era imbracat in latex cu bicicleta in fata biroului. A fost interesant interviul, total atipic, caci la sfarsit am dezbatut metode de emigrare legala in State. El era venit de 10 luni cu viza Hx???, pentru care a platit bani grei. Omul isi deschidea o afacere cu bijuterii pe care le vindea pe net si pe care le fotografia tot acolo, pe langa bicicleta . Si mai amuzanta era engleza lui saracuta, insa a stambat din nas la accentul meu european.

Cumva mi-a amintit de interviurile la micii patronasi din Romania unde se uita omul la tine, te intreaba ce vrei sa faci in urmatorii cinci ani (ca a citit el ca asa se face intr-o revista de specialitate) si indiferent ce ii spui ajunge la concluzia ca o sa vrei sa faci copii si o sa ii lasi afacerea balta. Asa m-a intrebat si pe mine micul corean.

Cand am plecat de acolo m-am gandit ca daca ma suna am sa il refuz politicos, insa n-a fost nevoie ca nu m-a sunat.

Ieri insa am fost la alt interviu, interesant si acesta, despre care va povestesc dupa ce aflu daca ma vor sau nu.

S-auzim de bine si de joburi bine platite (ale noastre)!

Maria
Old 07-14-2006, 07:06 PM
Laura Popescu
Guest

Smile

Lasa ca ma scot eu pana la urma! Maine mai bag un interviu la Macy`, tot beauty advisor, dar in alt magazin...Intr-un fel ma si distreaza. I-am povestit unui prieten de-al meu pe e-mail si mi-a zis ca ii plac istoriile mele pentru ca sunt amuzante. El e printre altele scenarist la un sitcom pe care il pregateste TVR si i-am spus ca am si eu sitcomul meu aici, in care si joc rol principal. Ce-i drept, mai sunt si momente in care imi vine sa sparg decorul, dar asta-i viata.
Eu am scris mai mult pentru ca m-am gandit ca sunt mai putine povesti de tipul asta pe forum si le poate folosi un pic care vin din urma, sa fie cat de cat preveniti. Ne-am tot luat tepe pe aici. Sotul meu a fost de-a dreptul socat dupa ce a batut palma cu unul si apoi individul s-a dat la fund. I-am explicat ca a vazut prea multe filme din alea in care functiona gentlemen`s agreement.
Legat de interviuri si cautare de job, am mai observat ceva: am prins mai multe interviuri pe baza aplicatiilor on-line. In schimb, desi am batut mall-urile si centrele tip plaza si am completat aplicatii "in person" de mi s-a acrit, nu m-a chemat nimeni. Maine, de exemplu, dau interviu pentru un job la care am aplicat si in magazin. M-au chemat insa dupa ce am scris pe net.
Reply With Quote
Old 07-14-2006, 08:09 PM
vladytom's Avatar
vladytom vladytom is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Pina la urma trebuie sa intelegi ca Pilele, Relatiile si Cunostintele lucreaza la fel de bine ca si in RO, dar aici ele se numesc in Recommendations. Suna mai bine. Aceeasi Marie, dar cu alta palarie. Mai fancy! SI chiar daca multi angajatori se afiseaza cu: "Bla-Bla" is an equal opportunity employer..., ca nu face diferenta intre rase si sexe si ca nu tine cont de dizabilitati si alte probleme... cei mai multi o stiu: e doar gargara si legea ii obliga la asta.
Nu te astepta la mai mult respect din partea lor in lipsa unei vorbe, sa-i zicem "pile". Daca gasesti pe cineva care pur si simplu sa te recomande, chiar si numai verbal, fara hartie... ai sa vezi ca altfel de vor privi.
Good luck!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules