|
||||
|
||||
Studii in Chicago area
Ca economist am inteles ca te poti inscrie la un master. Dupa primul an am inteles ca poti deja sa gasesti un job fain. Si curat. Mai intreaba si tu pe aici, poate stie cineva mai multe. Eu asta vreau sa fac cand ajung acolo. Tot in Chicago.
|
|
|||
|
|||
Cand plecati? Noi avem deja rezervarea pentru 8 martie! Si eu am auzit ca putem face cate ceva acolo in meseria noastra. Eu insa va trebui sa aloc mai multi bani pentru scoala copiilor. Sper sa mai vorbim !
|
|||
|
|||
Stii cumva ce fel de documente am avea nevoie in state pentru a ne pute inscrie la masterat in afara de diploma si de foaia matricola? Sau poate imi duc diploma de master de aici . L-am terminat anul trecut.
|
||||
|
||||
Quote:
2. foaie matricola 3. recomandari (de obicei se cer 3 recomandari) 4. testul Graduate Record Examination (GRE) - de obicei se cere partea generala, dar in unele domenii se cere si GRE-ul pt. domeniul in care aplici 5. rezultatul la testul TOEFL 6. ar mai fi aplicatia, taxa pentru "procesare" Si in mare cam atat, acum depinde de la un domeniu la altul |
|
||||
|
||||
Pt silviadana
As vrea sa stiu ce inseamna "recomandari" ? De unde trebuie sa fie aceste recomandari? De la scoli sau de la un fost job avut aici in Romania? De unde putem obtine mai multe informatii? Un site?? Ceea ce stiu eu despre master am aflat de la un prieten aflat in Chicago. Din pacate el stia despre aceasta posibilitate de la un alt prieten care deja face master acolo si dupa primul an de studii lucreaza ca assistant manager. Mai stiu ca pretul este de 20000$. Cam atat stia acest prieten dar urmeaza sa se mai intereseaza si imi va da mai multe amanunte. Keep in touch!
Pt leo: Noi plecam prin Iunie. Asa ca tu vei sparge gheata si ne vei putea spune mai multe dupa ce vei ajunge acolo. |
|
|||
|
|||
pe linga actele expuse mai inainte, cineva mi-a spus ca trebuie ceruta de la facultate si " programa analitica". nu stiu ce e aia si cu ce se maninca, dar o sa ma interesez sa vad despre ce e vorba. sau poate stiti voi ceva despre asta?
|
||||
|
||||
Recomandarile ar trebui sa fie facute de profesori, dar pot fi facute si de persoane care lucreaza in domaniul pentru care aplici.
In "scrisoarea de recomandare" (formatul de la universitate scrie ceva de genu asta: 1. Cunosc aplicantul de .... ani, fiind
Cat despre programa analitica, nu cunosc. Ce am enumerat eu in mesajul trecut mi-a fost cerut mie acum 2 ani de universitati. Programa analitica consta in unitatile de invatare pentru fiecare materie din facultate, oare sa ceara sa vada ce a invatat saracul student?? Poate pentru cei care isi continua studiile acolo, pentru undergraduates. Iar pretul, variaza de la o universitate la alta, poate ajunge si la 40,000$, depinde cat de prestigioasa e universitatea, daca e de stat sau particulara, etc Preturile sunt mai ridicate pentru 'International students', dar cu statutul de rezident, mai scad si aceste preturi. Oricum, pentru programul de master poti cere si financial aid, poate te califici pentru un tip de ajutor. |
|
||||
|
||||
Programa analitica este detalierea tuturor cursurilor facute in facultate.
Noua, la medicina (eu am luat-o pt. ca atunci, dupa absolvire, plecam sa lucrez in strainatate) ne-a dat o carticica format A5, destul de grosuta, cu absolut toate cursurile facute si subiectele tratate la acele cursuri si nr. de ore cit a durat fiecare curs sau lucrare practica in parte. Nu am tradus-o si sper sa nu trebuiasca, ca ar fi o caruta de bani...
|
||||
|
||||
Eu am scos una azi, m-a costat 25 Euro (cererea am depus-o lunea trecuta). De la cealalta facultate nu am primit, secretara habar nu avea cu ce se mananca asa ceva, a bagat motiv ca nu e pe acolo laborantul sa ceara de la profi programele analitice, chestie care mi se pare absurda, pentru ca unii profi nu mai predau, iar altii sunt in alt oras, sper ca Profesorul sa nu fi murit totusi, are cam 80 de ani. Se pare ca e o mare debandada cu actele acolo la facultate, ma si mir cum au reusit sa obtina acreditarea in cazul asta (de fapt nu ma mir, trebuie sa-mi tot aduc aminte ca inca nu am plecat din Romania, tara tuturor posibilitatilor).
Programa pe care o am acum de la secretariatul facultatii e stampilata pe fiecare pagina, o s-o leg (cu spirale) si o sa merg cu ea la secretariatul universitatii, sa mai puna nu stiu ce pagina de garda cu sigiliul universitatii. Chestia e ca zicea ieri Bobo cum ca in State o pagina se traduce cu 25$. Eu aici pot rezolva cu 50 mii, plus taxele notariale. La aprox 125 pagini imi iese muuuuult mai ieftin (pana in 10 mil per programa analitica in loc de peste 3000 $)
|
|||
|
|||
Descrierea cursurilor (cum ii zice la Universitatea din Bucuresti; in alte locuri poate avea nume discret diferite, nu mai poci sa fiu la curent) este un document oficial conform ECTS aka European Credit Transfer System, la fel de oficial ca si diploma si foaia matricola; consecinta e ca se solicita la serviciul diplome al universitatii respective si nu la secretariatul facultatii, si in plus costa parale (destule).
Virag zic ca a gasit o solutie buna sa ceara de la secretariatul facultatii (care e cel care da informatia la serviciul diplome; plus ca are caderea sa semneze si stampileze fituicile cu pricina), zic eu ca a iesit mai ieftin, iar docomentul obtinut e f valid, mai ales ca la americani nu le pasa de ects; secretariatul facultatii insa nu e obligat sa dea asa ceva si va poate trimite elegant la serviciul diplome, mai ales daca solicitantul nu e si el inarmat cu niste flori, ciocolata, etc, lucruri stiute a face minuni pe la unele secretariate de facultati. Daca aveti intentia clara de studiat graduate studies in state, as zice sa acordati atentie la recomandari. Prin unele locuri (de ex unde sunt eu) se poarta ca recomandarea sa aiba un anume format, adica e un fisier pdf care se face download sau se solicita prin posta. Recomandarea tb sa fie in plic inchis si semnat pe lipitura de catre cel care recomanda. Ar mai fi util ca cel care recomanda sa graiasca ceva engleza; prin sondaj recomandarile se verifica. Profesorii dau recomandari usor, mai ales daca ti le scrii singur Daca ati lucrat cu straini sau nume mari pe domeniu, aia sunt persoanele potrivite de cerut recomandare. (In fine, aici discutia ar putea continua pe ideea ca daca vrei sa faci un master pe banii tai dracu nu e asa de negru cu dosarul de aplicare ca atunci cand vrei sa faci un doctorat pe banii lor). Cerintele pe aici difera de la domeniu la domeniu; faceti de acasa cautari pe siteurile universitatilor si nu va sfiiti sa scrieri mailuri care cer informatii la admission officers; raspund intotdeauna, chiar si la cele mai tampite intrebari (cea mai tampita intrebare e aia pe care n-o pui, parerea mea). Asa va puteti face o idee care e oferta de programe si ce se cere, ca si daca tu incepi la anul, mare lucru n-o sa se schimbe.
Display Modes | |
|
|