|
||||
|
||||
February Visa bulletin - March cutoffs
In sfarsit s-a postat visa bulletin la http://travel.state.gov/visa/frvi/bu...etin_2084.html
Numarul pentru Europe este cum a zis KCC 17,150. Am sunat si azi dimineata, nu s-au stabilit inca interviurile pt martie. In cateva zile zic ei. |
|
||||
|
||||
Oare de ce intarzie atat? Vor sa ii aduca in martie si pe cei intarziati?
|
|
||||
|
||||
Exact la asta ma gindeam si eu. Probabil ca sint multi restantieri.
|
|
||||
|
||||
Tare bine ar fi...
|
|
||||
|
||||
posibil varianta cu reprogramarile si/sau retrimiterea plicului 1 in vederea recompletarii unei parti din aplicatie, un exemplu sunt eu teoretic trebuia sa am interviu pe undeva prin octombrie CN 57xx dar m-i s-a retrimis o parte din plicul unu sa completez unele rubrici care nu le-am scris si uita ca sunt programat pe 2 feb , cine stie cati mai sunt in situatia asta.....bafta tuturor
|
|
|||
|
|||
merg groaznic de incet de la an la an, parca ar fi romani. cum sa avanseze numai 500 de numere intr-o luna? duceti-va fratilor cu toate actel , scrieti tot ce va cer,ca sa mai ajunga si altii la rind. asta suna ca o cearta de pe vremea lui ceausescu, cind stateam la rind la piine sau lapte, sau DERO. eram mica atunci dar mai tin minte...
dar chiar ma gindeam daca e asa rau la americani de ce sa mai plecam. cheltuim o groaza de bani ca sa dam de tatal lui...lucifer |
|
||||
|
||||
hahahahaha...
Welcome to (the) America(n) ... nightmare! |
|
||||
|
||||
Quote:
Nu cred ca are legatura lentoarea procesarii numai cu faptul ca unii aplicanti se prezinta cu acte incomplete, ci cu un mecanism de coordonare mult mai complex. In primul rand ca acest cut-off este pentru Europa, nu numai pentru Romania. Ce se intampla la ambasada din Romania nu afecteaza f mult avansarea numerica, ci numai atunci cand se centralizeaza datele de la toate ambasadele se stabileste cut-offul pe continente pentru luna urmatoare. Uite unul din motivele pentru care se avanseaza asa incet: pentru ca o mare parte din beneficiarii norocosului plic 1 au fost necasatoriti, si s-au casatorit urgent abia dupa primirea plicului. Unii nici n-aveau intentia sa se casatoreasca (mai ales in Europa Occidentala unde institutia casatoriei s-a cam "demodat"), dar nu vor sa se desparta geografic, deci n-au incotro. Uneori s-au casatorit cu parteneri care aveau deja copii. Daca un castigator se insoara cu o femeie cu 2 copii si trimite actele la KCC ca si-a schimbat statutul familial, este programat la interviu si il trece cu bine, atunci se cheama ca a consumat 4 vize in loc de una. Fapt statistic deloc neglijabil. La sfarsitul lunii se contabilizeaza si asta. Am avut aproape 17.000 de castigatori pentru toata Europa pana in februarie inclusiv, care mi-au consumat in medie 1.5 vize de castigator, sau 3.5 vize de castigator, depinde cata familie, cati dependenti au avut. Fac socoteala cate vize am consumat si daca am consumat prea multe pana acum, eu, Departamentul de Stat, nu pot sa las sa avanseze Europa luna viitoare cu mai mult de 500, fiindca altfel inseamna sa iau de la Africa, sau de la America de Sud. Trebuie sa am in cap toate continentele, diversitatea rasiala si culturala pe care mi-am programat s-o realizez prin programul de loteria vizelor, si de asemenea trebuie sa ajustez situatia de la luna la luna. In februarie poate ca s-au prezentat la interviu majoritatea proaspeti casatoriti in Europa, ca asa s-a nimerit, deci in martie las sa se prezinte mai multi din Australia aflati in aceeasi situatie. Iar birocratia este aceeasi peste tot, asta nu prea are a face cu esenta Americii. Birocratie este peste tot unde sunt oameni, asta e bine s-o stii inainte de a pleca. Si poate exista si alte considerente, calcule pentru care nu ajung sa se consume toate vizele. Probabil ca daca s-ar dori cu adevarat, functionarii lor ar primi bonusuri pentru operativitate si penalizari daca ar ramane la sfarsitul anului cu o viza neconsumata. Poate ca exista un rationament statistic pentru care le convine la un moment dat sa traga linie si sa incheie procesul inainte sa se epuizeze toate vizele promise. Cu bine. |
|
||||
|
||||
[quote="Boema"]
Quote:
Motive ar fi destule, printre care si cei care primesc viza si decid sa nu mai plece (cu viza in pasaport). Sunt destui. Oricum legea spune doar ca exista o limita MAXIMA de 50,000 vize pt diversity, dar nu precizeaza limita minima... Din ultimul raport anual al INS (2002), au fost admisi cu diversity visa: 42,015 (in 2001) 50,945 (in 2000) 47,571 (1999) 45,499 (199. Raportul este la :http://uscis.gov/graphics/shared/abo...cs/IMM2001.pdf (pagina 5). |
|
|||
|
|||
Mama, ce harnicie pe capul lor in 2000! Probabil de asta au lasat-o mai moale dupa aia...
Display Modes | |
|
|