Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2005, 03:47 AM
Carmen_M_C's Avatar
Carmen_M_C Carmen_M_C is offline
Membru
Invatzacel

Default SELECTIVE SERVICE

Stie cineva ceva despre acest subiect??? Eu din ce am citit am tras concluzia ca daca esti barbat si ai devenit rezident permanent inainte de a implini 26 de ani esti obligat de lege...sa te inregistrezi la Selective service...si in caz de vre-un "draft".......pleci la

"The general rule is that if a male noncitizen takes up residency in the U.S. before his 26th birthday, he must register with Selective Service"

" .........Therefore, to be in full compliance with the law, a man turning 18 should register during the period of time beginning 30 days before, until 30 days after his 18th birthday...a 60-day window.

Late registrations are accepted, but not once a man reaches age 26. Men who do not register within the 60-day window are technically in violation of the law and should register as soon as possible."

http://www.sss.gov/FSwho.htm
http://www.sss.gov/must.htm
http://www.sss.gov/when.htm

Parca nu cred totusi...ca patesti ceva daca nu te inregistrezi.....adica zici ca nu ti-a spus nimeni....nu ai stiut.
Si inca ceva ...daca vrei student loan si indeplinesti conditiile de mai sus: barbat, sub 26 de ani atunci trebuie neaparat sa te inregistrezi...nu mai poti ocoli....nu?
Reply With Quote
Old 01-03-2005, 08:19 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Am mai scris despre acest subiect.
Eu am intrat in US la 24 de ani si 3 luni, si nu mi-a spus nimeni nimic despre Selective Service, asadar nu m-am inregistrat. Problemele au aparut in momentul in care am aplicat pentru cetatenie, legea spune ca ti se poate refuza acordarea cetateniei daca nu te-ai inregistrat inainte de a implini 26 de ani. Pentru a putea totusi obtine cetatenia, a trebuit sa dovedesc faptul ca neinregistrarea nu a fost intentionata. Pentru aceasta am trimis o scrisoare catre Selective Service in care le spuneam ca eu nu am stiut despre acest serviciu, si le ceream sa imi dea o declaratie ceva care sa imi justifice neinregistrarea pentru a putea obtine cetatenia.
Mi-au raspuns in felul urmator:

"... A search of our files, and an examination of the information you provided reveal that you were required to register with Selective Service, but have not registered. You cannot register after attaining age 26. No notices were sent to you by the S.S. System regarding the requirement to register. S.S. is not required to notify men of their obligation to register.
Section 12 (g) of the MSSA - Military Selective Service Act (50 App. U.S.C. 462(g)) reads as follows:

"(g) A person may not be denied a right, privilege, or benefit under Federal law by reason of failure to present himself for and submit to registration under section 3 (of the MSSA) if:
(1) the requirement for the person to so register has terminated or become innaplicable to the person; and
(2) the person shows by a preponderance of the evidence that the failure to register was not a knowing and willful failure to register."

The purpose of this provision is to clarify that a non-registrant is not to be denied any Federal benefit if he can demonstrate that his failure to register was not knowing or willful.

Any explanation to justify your failure to register must be made to the agency administering the right, benefit, or privilege you seek. You should submit this letter to them for consideration along with a copy of any documentation you believe may be helpful to your case. The final decision regarding your eligibility is with the authority of that agency."

Deci am trimis aceasta scrisoare impreuna cu aplicatia pentru naturalizare, iar la interviu am fost intrebat din nou de ce nu m-am inregistrat. Am raspuns ca nu am stiut de aceasta prevedere a legii, si ca am acolo in dosar scrisoarea de la S.S.S care dovedeste ca nu am fost informat despre aceasta inregistrare.

Mai nou stiu ca atunci cand se obtine viza se primeste si o nota informativa asupra obligativitatii inregistrarii la S.S., deci nu sunt sigur ca acum as mai putea obtine o astfel de justificare din partea lor.

Succes !
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 01-03-2005, 09:55 AM
Lucky_Man Lucky_Man is offline
Junior Member
Bobocel

Default Selective Service

In formularul DS-0230 (cel din plicul 1), scrie asa pe ultima pagina:

"I understand that completion of this form by persons required by law to register with the Selective Service System (males 18 through 25 years of age) constitutes such registration in accordance with the Military Selective Service Act."

Oare nu inseamna ca odata ce ai semnat formularul esti si inregistrat pentru aceste "Selective services"?

In cazul asta mai e necesar sa te 'inrolezi' la ei ??? Eu cred ca nu, dar astpt si alte pareri

Toate bune si La Multi Ani!
Reply With Quote
Old 01-18-2006, 07:37 PM
crisz
Guest

Default Re: Selective Service

Quote:
Originally Posted by Lucky_Man
In formularul DS-0230 (cel din plicul 1), scrie asa pe ultima pagina:

"I understand that completion of this form by persons required by law to register with the Selective Service System (males 18 through 25 years of age) constitutes such registration in accordance with the Military Selective Service Act."

Oare nu inseamna ca odata ce ai semnat formularul esti si inregistrat pentru aceste "Selective services"?

In cazul asta mai e necesar sa te 'inrolezi' la ei ??? Eu cred ca nu, dar astpt si alte pareri

Toate bune si La Multi Ani!
Conform notei din subsolul formularului DS-230 pe care ai citat-o, cei veniti prin loteria vizelor sunt inregistrati in armata (Selective Service) in mod automat.
Noi aplicam acum pentru cetatenie si sotul meu are nevoie sa completeze Selective Service number in formularul pentru cetatenie.

Daca introduci Numele, SSN si data nasterii in link-ul de mai jos, ar trebui sa apara confirmarea/infirmarea inregistrarii la Selective Service.
https://www4.sss.gov/regver/verification1.asp

In cazul sotului meu a aparut ca si cum nu ar fi inregistrat.
Am trimis o scrisoare (Request of Status- un formular pe care il gasiti aici:
http://www.sss.gov/instructions.html) la Selective Service si ne-au raspuns cam in 2 saptamani printr-o carte postala (era s-o arunc crezand ca e junk-mail) in care erau trecute informatiile sotului meu, inclusiv Selective Service number-ul lui.
Acum daca verificam pe site-ul de la Selective Service, inregistrarea apare.
Pe cartea postala primita scrie (ca un fel de nota) ca esti obligat sa anunti schimbarea de adresa la Selective Service pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Reply With Quote
Old 01-18-2006, 08:04 PM
crisz
Guest

Informatiile de mai sus sunt valabile numai pentru care aveau sub 26 de ani cand au intrat in Statele Unite (si au venit prin loteria vizelor).
Reply With Quote
Old 09-28-2006, 02:15 AM
Radius Radius is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Unhappy Sss

Noi nu ne-am inscris nicaieri si nici nu am aplicat pe undeva. Totusi, acum dupa 5 luni de zile de la intrarea in SUA si schimbarea adresei am primit si noi acea carte postala care am crezut ca este junk si era si noi gata s-o aruncam. Desi nu m-am inscris, se pare ca am fost inscris automat la ei. Din cate reiese de pe site-ul lor, toti cei care emigreaza cu loteria vizelor, adica rezidentii permanenti sub 26 de ani au OBLIGATIA PRIN LEGE sa se inscrie. Numai bine ca oricum se aude la TV ca vor inca vreo 70000 de soldati in Irak ca sa termine odata razboiul... poate d-aia s-au grabit cu inregistrarile automate.
Reply With Quote
Old 09-28-2006, 06:44 AM
crisz
Guest

Multumesc pentru informatii! Stresanta faza cu inrolarea... Oare pana la ce varsta te pot lua la razboi?
Reply With Quote
Old 10-09-2006, 06:40 PM
_soso_ _soso_ is offline
Forumar fidel
Loterist informat

eu, spre deosebire de shaguna, am patit-oinainte de a aplica pt cetatenie. mai concret cand am aplicat pt ajutor financiar pt college. intr-adevar , toti barbatii deveniti rezidenti inainte de implinirea a 26 de ani tre sa se inscrie. eu zic sa o faceti pt a fii scutiti de neplaceri. eu nu am facut-o desi stiam de acest lucru . si dupa aia am avut mici neplaceri si ceva stress din aceasta cauza. pana sa obtin o hartie de la ei ca sa tina loc de dovada a inregistrarii cuSS, mi-a fost intarziata procesarea actelor pt college si a trebuit ca sa paltesc penalitati de intarziere a platii primei transe la fac..
cum am rezulvat problema ? am trimis o scrisoare tare suparata prin care le aratam ca nimeni nu mi-a zis ca tre sa ma inregistrez la ss ( fusesem si la niste teste in armata ca sa ma inrolez, le-am zis ca m-am razgandit si nici eu nu mi-au zis de asta) si am concluzionat in scrisoare ca nu e de mirare ca teroristii pot face ce vor in aceasta tara atata vreme cat serv nu vb intre ele. intr-o sapt am primit scrisoare acasa care tre sa tina loc de adeverinta aia de inrolare , si in vreo 3 sapt am primit si acea adeverinta. acum nu stiu daca ei m-au inscris din oficiu cum zicea radius sau m-au inscris dupa aceea ca urmare a scrisorii mele cert e ca figurez ca inregistrat acolo si cred sa nu mai am probleme in continuare. de luat nu te ia nimeni la razboi fii sigur. asa ca poti ca sa o faci. crede-ma ca astia stiu tot despre tine si in caz de mobilizare generala , tot vei fii luat cu arcanu fie ca vrei, fie ca nu.
Old 10-10-2006, 04:34 AM
johnmihnea's Avatar
johnmihnea johnmihnea is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Daca eu am intrat acum 3 luni in America cu loteria si am 22 de ani trebuie sa aplic pentru chestia asta ,sa inteleg cu inrolarea?Mi-a mai spus cineva dar nu am dat atentie.Oricum daca ziceti ca tin cont de ea la cetatenie trebuie s-o trimit si eu.Tot ce trebuie sa fac e sa trimit aplicatia aia din link-ul de mai sus?
Old 10-10-2006, 06:34 PM
_soso_ _soso_ is offline
Forumar fidel
Loterist informat

da . poti ca sa te inscrii acolo. nu are a face cu inrolarea. nu te inrolezi nicairi. selective service e doar o baza de date. inscriindu-te acolo nu te obligi la nimic. in caz de mobilizare generala , ei te vor avea in baza de data de unde se face drafting-ul . serviciul militar in sua e pe baza de voluntariat.poti sa te inregistrezi linistit. te scuteste mai tarziu de ceva umblatura. ai numai de grija, daca te inregistrezi la ei, pana la implinirea varstei de 26 de ani tre sa le raportezi orice schimbare de adresa, nume , etc.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules