![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Dragii mei,
poate ma ajutati si pe mine cu un sfat: eu ar urma sa plec in US in februarie cu viza J-1, si probabil ca voi fi supusa regulii celor 2 ani de rezidenta obligatorie in tara de bastina la terminarea programului pt care merg (adica peste 3 ani cand se termina programul sint obligata sa ma intorc in Ro pt minim 2 ani). Stie cineva, ce se intampla daca aplicam la loterie si suntem selectati, fie eu, fie sotul meu? (El va veni cu mine cu viza J-2 si este supus aceleiasi reguli). Multumesc, Catalina. |
|
|||
|
|||
![]() In acest moment dupa stiinta mea nu poti sa faci nimic, mai ales ca desigur cioara din mana nu se da pe vrabia de pe gard. Eu am o prietena (farmacista) care a venit cu J1, a trecut pe F1 si apoi pe H1; inainte de a stampila in pasaport viza H1 a aplicat pt un waiver la INS care sa o scuteasca de obligatia intoarcerii in tara de bastina.
Sunt bani romanesti in programul in care intri? daca nu, ei nu au motiv sa respinga cererea ta de waiver, pt ca aceasta cerere se bazeaza pe lipsa de pretentii a statului roman. Succes in programul in care intri.
|
|||
|
|||
![]() Bobo, multumesc pt raspuns. Nu, nu sunt bani romanesti la mijloc, insa nu stiu daca banii provin sau nu din fonduri guvernamentale pt cercetare (americane).
Intre timp am mai cautat si eu si am ajuns la concluzia ca daca chiar ne pune Dumnezeu mana in cap si castigam la loterie, avand in vedere ca vizele se emit pana cel tarziu in sept 2006, as avea timp sa obtin waiverul daca aplic pt el dupa ce ajung in US. Numai noroc sa avem!! |
|
|||
|
|||
![]() Exact, numai noroc sa avem, daca ma gandesc bine pentru prietena mea waiverul asta a durat cap-coada cam doua luni.
|
|||
|
|||
![]() Wow, asa de putin??... I-am auzit pe altii vorbind de aprox un an... e drept ca earu indieni, si ei au ceva documente speciale care dureaza... Si probabil depinde si de modalitatea pe care aplici. Prietena ta a aplicat cumva cu "no objection"?
|
|
|||
|
|||
![]() Prietena mea a aplicat cu no objection, da. Mai mult de atat nu stiu
![]() Diferente de la natie la natie sunt, romanii iau viza f pe duration of status, chinezii iau pe 6 luni, de ex.
|
|||
|
|||
![]() Multumesc mult de tot, Bobo!
|
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Mentiunea "duration of status" se trece in formularul I-94, nu in pasaportul propriu-zis. Aceea e valabila si pt unii si pt altii care stau pe viza F, indiferent de nationalitate- in sensul ca poti sa stai si pe o viza expirata practic indefinit, in mod legal, atata vreme cat te afli inca la studii, NUMAI CA la proxima ocazie cand iesi din tara trebuie sa-ti reinnoiesti viza.
|
|||
|
|||
![]() Harvard, de ce nu te faci tu avocata de imigrari, ca ai face o gramada de bani
![]() (Ce zici, e greu de trecut de pe dependent de OPT pe F1?)
|
|||
|
|||
![]() Totusi stie cineva ceva sigur despre sectiunea 212 E ? Eu sunt participanta la Work & Travel USA, fiind studenta in anul 3, si nu stiu daca voi primi nefericirea sectiunii 212 E, adica sa pierd Loteria Vizelor...in cazul in care voi castiga.
Multumesc !
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
In sfarsit....mult asteptata viza ! | ACG | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-04-2006 08:32 PM |
Aplicatie loterie vs refuz viza turistica | Lusi25 | Vreau sa aplic la Loteria Vizelor | 11 | 11-13-2004 10:01 PM |
Instructiunile DV 2006 de pe situl Ambasadei SUA-Bucuresti | Cezar | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 10-21-2004 12:20 PM |
DV2005 - direct de la sursa oficiala americana. | Alex4you | Articole de la Pagina Loteristilor | 1 | 09-10-2003 06:20 AM |
DV-2005 INFORMATIE OFICIALA AMBASADA AMERICII BUCURESTI | Borsan Cristian | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-26-2003 06:48 PM |
![]() |