Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Affidavit of Support - I134

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-02-2004, 09:13 AM
Ionafi's Avatar
Ionafi Ionafi is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default intrebari legate de suportul material

Am si eu citeva intrebari legate de suportul material. Din cite am inteles citind mesajele de pe acest forum, suma minima de 5000$ este neoficiala.
Ma intreb:
1. cu 5000$ bani lichizi sa zicem mai am nevoie de AOS sau alte dovezi materiale(acte de proprietate,etc)? asta in ideea de a merge la sigur totusi, adica de a nu risca sa ma amine pt insuficienta de fonduri.
2. dovada materiala e necesara numai pentru ambasada? pe aeroport ma controleaza cineva sa vada cu citi bani plec eu de fapt? adica pot sa plec cu mai putini bani decit prezint eu la ambasada ca dovada materiala?
3. dovada materiala presupune intretinerea mea pe perioada de cit? 6 luni? mai concret, legal, dupa cit timp as putea beneficia de welfare? asta in ideea ca termin banii de acasa si nu imi gasesc intre timp de lucru. in gasirea unui loc de munca ma ajuta cei de la somaj? intreb si eu ca tot nestiutorul. Multumesc.
Reply With Quote
Old 09-02-2004, 11:20 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

1. Ai sanse cam 80% sa iei interviul din prima.
2. Dupa ce ai luat viza, nu mai are nimeni treaba cu tine. Poti pleca si fara un ban in buzunar, daca ai din ce trai in US.
3. Nu te ajuta nimeni in gasirea unui loc de munca. Somaj poti lua, dar numai dupa ce lucrezi aici si iti pierzi locul de munca fara a iti da demisia. Dovezile materiale necesare la interviu se cer tocmai in ideea ca trebuie sa arati ca te poti intretine singur in US. In momentul in care ai aplicat pentru welfare, exista baza legala pentru a fi trimis inapoi in Romania.

Succes!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 09-02-2004, 12:02 PM
Mara Mara is offline
Membru
Invatzacel

Referitor la cei 5.000 usd pentru interviu, aceasta suma este cea "neoficiala" ceruta de consulat ; noi de pilda am avut, pentru 2 persoane, doar 7.000 usd, dar am adus un affidavit de 130.000 si o evaluare a apartamentului de 25.000 euro - asta inseamna ca au avut de unde alege. Oricum te vor intreba de unde ai banii - poti spune ca-i ai de la parinti, etc. Au fost insa si cazuri care au luat viza doar cu banii din cont, asa ca nu este o regula 100% generala.
De plecat, poti pleca cu oricat de putini bani; trebuie sa iei insa in calcul cate persoane sunteti, daca aveti la cine sta cel putin pana iti gasesti de lucru - o suma prea mica s-ar putea sa fie insuficienta daca iei in calcul chiria, mancarea, transportul pentru o perioada de cel putin o luna pana te pui pe picioare. Nu te intreaba nimeni cati bani cash ai la tine pe aeroport.
Ar fi prea optimist sa poti crede ca suma de 5000 usd iti va ajunge 6 luni de la intrarea in State; nu am ajuns inca acolo, dar cred ca aceasta suma ar fi valabila pentru un interval de 2, max 3 luni si asta daca te rezumi doar la strictul necesar, pentru o singura persoana.
In scrisoarea pe care o primesti de la consulat dupa obtinerea vizei scrie ca nu ai voie sa apelezi la welfare pe o anumita perioada (nu-mi aduc aminte cat timp, nu o am acum in fata) - asa ca nu te gandi deocamdata la situatia asta. In caz de restriste, vei fi nevoit sa muncesti ce gasesti.
Cam astea ar fi cateva sfaturi, in continuare hotarasti doar tu.
Reply With Quote
Old 09-02-2004, 12:06 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Re: intrebari legate de suportul material

Quote:
Originally Posted by Ionafi
... in gasirea unui loc de munca ma ajuta cei de la somaj? intreb si eu ca tot nestiutorul. Multumesc.
Ca sa iei somaj trebuie sa fi lucrat. Cum spunea si Shaguna. Daca apuci sa intrii in somaj(care poate fi partial-zile, saptamani, ore uneori sau permanent) ai o serie de facilitati. Una ar fi aceea ca Unemploymentul lucreaza cu o agentie de forta de munca. Daca vrei sa colaborezi cu ea(agentia), iti poate recomanda un alt loc de munca.
Presupunand ca iti gasesti un prim job printr-o agentie de plasament si ca munca nu-ti place, n-o poti face si vrei sa o schimbi, te poti intoarce la aceeasi agentie care se poate sa-ti ofere un alt loc de munca. Binenteles ca nu poti face asta la nesfarsit fiindca ai fi privit ca neserios.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules