![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Salut si iata-ma din nou scriind aceleasi randuri, am cam inceput cu stangul deoarece m-am incapatanat sa scriu azi-noapte cand eram extrem de obosita si am facut o mica mare greseala care a dus la stergerea mesajului (la solicitarea mea). Acum am sa intru direct in subiect:
Pe forum am citit despre cineva careia i-a fost refuzata viza turistica fara nici un motiv si nici uitandu-se la dosarul dansei, lucru care mi-a dat de banuit deoarece dansa a mentionat ca participase la loteria vizelor. Dar nu m-am agitat prea tare. Temeriile mele au inceput sa apara acum doua zile cand am aflat de trei prieteni care au fost refuzati in aceleasi circumstante. Doi dintre ei aveau neveste si copii, celalat nu. Intre cei trei in cauza nu exista nici o legatura, ci doar pura asemanare a cazurilor. Toti au firme personale cat si bani. La cei doi cu copii nici macar nu s-au uitat pe dosare, la celalat insa s-a uitat doamna de la ghiseu abia la insistentele lui, insa fara nici un succes, doarece si el a primit ca si ceilalti un xerox in care li se specifica sa nu se mai reintoarca daca in viata lor nu au loc schimbari majore, sau ceva de genul asta, si evident li se explica ca nu intrunesc conditiile pentru oferirea vizei turistice. Numitorul comun cel mai puternic in aceste cazuri a fost participarea la loteria vizelor (acum imi fac procese de constiinta, deoarece eu le-am zis de loterie, ei nici nu stiau, dar au fost foarte interesati cand le-am zis). Acum, daca imi aduc bine aminte, undeva pe site-ul oficial al loteriei vizelor, citeam ca participarea la loterie e strict confidentiala, si ca simplul fapt de a participa nu dauneaza la obtinerea unei alte forme de viza de tip non-emigrant. Nu sunt sigura de asta, dar de citit sigur am citit pe undeva, altfel nu imi ramanea in minte. Acum insa, cunoscand aceste 3 cazuri plus cel de pe forum incep sa ma indoiesc de aceasta confidentialitate. Nu stiu ce sa mai cred, si daca e asa cum banuiesc eu atunci cei care participam ne-am cam ras sansele sa obtinem vreodata o viza de turist in caz ca nu castigam la loterie. Cu viza de student nu stiu cum sta treaba dar din cate am inteles ea intra la categoria vizelor de tip dual-intent. Asa este? Voi ce parere aveti vis-a-vis de aceasta confidentialitate? Oare banuiala mea incepe sa prinda contur? Oare intre cei de la KCC si ambasada exista si aceasta corespondenta? Iar acum de cand cu aplicarea pe internet cred ca e mult mai usor sa furnizezi niste asemenea date si fara ca nimeni sa fie tras la raspundere sau sa fie acuzati de ceva. Cei care si-au chemat rudele sau prietenii in state anul acesta (si rudele/prietenii au participat la loterie) sunt rugati sa ne spuna cum a fost in cazul lor.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
http://paginaloteristilor.ro/for...ic.html?p=12366
|
||||
|
||||
![]() hmmm tare ciudat, eu l-am cautat si nu l-am gasit mai devreme, vai se pare ca sunt maestra la facut gafe
|
|||
|
|||
![]() Eu am mai aplicat o singura data la loterie si nu am castigat. Dupa aceea am fost in State. Ma indoiesc ca verifica cineva asta, sau cel putin nu cred ca o faceau in urma cu cativa ani.
|
|||
|
|||
![]() si eu am fost in sua dupa ce am aplicat la loterie...asta era anu trecut. Intre timp a castigat sotul meu
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Nu sunt paranoica dar ma ingrijorasem putin...ma bucur sa aud ca nu e adv. Oricum era doar o presupunere, de aceea am vrut sa stiu dc mai sunt si alte cazuri.
|
|||
|
|||
![]() Cred ca prietenii tai au fost refuzati din cu totul alte motive, in nici un caz datorita faptului ca au aplicat la loteria vizelor.
Acum vreo 2 saptamani cand am luat viza, am asteptat destul de mult interviul cu consulul si ne-am asezat langa ghiseele pentru vize turistice. Trebuie sa-ti spun ca aproximativ 90% dintre solicitanti erau refuzati (aici includ si cazul unei doamne de vreo 45 ani care avea firma cu 30 angajati, o vila cu 12 camere, dar care din pacate era divortata). Singurii care luau vize erau studentii (in jurul varstei de 20 - 21 ani) si pensionarii (cam peste 60 ani). A fost o singura exceptie, doi tineri care plecau in luna de miere, el avea o firma cu 3 angajati si ea lucra la Procter & Gamble, nu stiu ce functie. Regulile dupa care dau viza turistica cred ca tin de "nasul" lor si prea putin de dovezile pe care le aduci - nu zice nimeni ca nu se pot insela, cred ca doamna aia cu vila n-ar fi ramas niciodata in State - poate doar daca s-ar fi casatorit cu vreun milionar. Asta este din pacate situatia pentru vize turistice. Cred ca apari in baza lor de date ca potential imigrant doar daca ai primit primul plic si ai trimis actele la KCC - deci te-au anuntat ca ai castigat. In consecinta, nu va faceti griji ca ati aplicat la loterie; nu va vor respinge din start doar in baza unui e-mail trimis din multe alte milioane. |
|
|||
|
|||
![]() Sora mea a plicat anul trecut la loterie iar in iulie anul asta a fost la interviu la ambasada....si i-au dat viza pe 10 ani
![]() ![]() ![]() si la o saptamana dupa ce a luat viza...a primit plicul cu notification letter de la KCC..... asa ca nu cred ca sta nimeni sa verifice la ambasada daca ai aplicat sau nu la loterie.....n-au ei timp de asa ceva |
|
||||
|
||||
![]() Nu cred ca verifica nimeni. Cel putin pana acum nu aveau cum. Aplicatiile fiind scrise, ei nu introduceau toate datele. Aveau doar o imprimanta care tiparea un numar pe fiecare plic si le sorta in ordinea sosirii.
Apoi extrageau numerele si cautau plicurile respective. Doar acele plicuri erau deschise si datele introduse. Normal ca existau aplicatii multiple. Atata timp cat nu "castigai" de doua ori nu te puteau prinde. Acum s-au schimbat regulile deci ar fi mai simplu sa verifice, dar totusi nu cred ca o fac. In schimb, cu siguranta daca intreaba pe cel care cere viza turistica (putin probabil) daca a aplicat vreodata la loterie. Daca raspunde afirmativ, demonstreaza intentia de imigrare, deci devine neeligibil pentru nonimigrant visa. |
|
||||
|
||||
![]() As dori sa te intreb Lami ce tip de viza a primit sora ta
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilemele loteriei !!!!! | cristy1234 | Am cistigat Loteria Vizelor! | 1 | 06-27-2006 09:22 PM |
Confidentialitatea loteriei | Dobitza | Vreau sa aplic la Loteria Vizelor | 0 | 08-12-2004 12:17 AM |
cine s-a casatorit dupa castigarea loteriei | Maximus | Am cistigat Loteria Vizelor! | 5 | 03-06-2004 07:13 AM |
![]() |