|
||||
|
||||
Medicina ? Medici ?
exista medici romani pe site ul asta? sunt medic aici in Ro si daca vin in USA anul viitor- fara sa fi dat STEP-urile, nu prea sunt lamurit in ce parte sa o apuc cu jobul si cam ce as putea face acolo concret pana cand (daca) imi voi obtine dreptul de practica.
any sugestion? please
|
||||
|
||||
Ceva stiu eu numai ca ....
Medici au fost pe forum si vor mai fi numai ca .... prefer sa nu comentez prea mult pe tema asta .... dar potzi incerca sa contactezi pe cel cu nick-ul Ionut Cucoranu care e in Atlanta de mai bine de jumatate de an, care e zilnic online pe yahoo dar dupa cum ai sa vezi la profilul lui nu a postat nici un mesaj de la 26 Martie 2003 de cind s-a inscris.
Incearca pe email ca altfel prin forum nu ai nici o shansa. Vezi de ce nu vreau sa comentez ? Pentru ca sint altzii cu aceeasi profesie care ar avea nevoie de ceva info de aici de la cineva care a trecut prin asta dar care nu mai da nici un semn de viatza ... sacu'n car tralala pa morar ...
|
|||
|
|||
medicina!medici
poti lucra in cercetare fara probleme daca ai green card; sau sa-ti gasesti un doctorat sau postdoctorat pana iei stepurile; putem intreba o prietena daca te intereseaza amanunte.
Alex are dreptate cu medicii romani("buni prieteni "de altfel )din State :si pe noi ne-au uitat chiar daca nu le-am cerut inca nici o informatie( ca sa nu mai vorbim de un ajutor concret) |
|
|||
|
|||
Eu sunt stomatolog, n-am ajuns inca in State, deci singurele sfaturi pe care tzi le pot da se impart in 2 categorii:
I. ce am auzit de la altzii care au facut med. generala, si anume ca stepurile s-ar da si pe undeva prin Ungaria, dar ca mai intii itzi trebuie punctaj de peste 600 la Toefl (vezi ca s-ar putea sa trebuiasca si GRE) Apoi vei dai o grila (intrebarile se pot consulta dinainte - ar fi vreo 10,000) Repet: din auzite. II. Referitor la Stoma: la noi e ceva mai complicat: mai intii trebuie sa dau NBDE part I si, eventual part II(la unele Universitati) si apoi trebuie aplicat la o universitate care are PASS (Program for Advanced Standing Students), apoi fac imprumut de vreo U$120k si ma inscriu in anul III si urmez anul III si IV dupa care dau NBDE part ii si ies DDS si incep sa platesc imprumutul back. Aceste informatzii izvorasc dintr-o luuuuuuuuuuunga cautare pe Internet. In concluzie: cred ca ai putea incepe sa cautzi pe Net universitati de Med. Gen care au PASS - ar fi totusi un inceput. Mult succes. |
|
||||
|
||||
Vali,e chiar asa de fara probleme sa lucrezi in cercetare?Pe ce te bazezi cand spui asta?
Cristyle, stepurile se dau oriunde,inclusiv in Romania.Se incepe cu stepul 1,obligatoriu,pana acum puteai sa alegi ce vrei sa dai apoi:stepul 2 sau examenul clinic din State,de anul viitor stepul 2 si CSA merg mana-n mana.Toate acestea costa in jur de 3000$.Este obligatoriu sa treci Toef-ul.Mai este si stepul 3,optional.Intrebarile sunt similare cu cele de la examen,nu aceleasi.Chiar si cu aceste examene luate,trebuie sa prinzi o rezidenta in State.Este o cale lunga,greu de strabatut dar,cine are curaj,o poate face. Eu intrebam cu cateva zile in urma daca un doctor din Romania,poate sa lucreze ca asistent in State.Se pare ca nu stie nimeni raspunsul.Mai sapam... Bafta tuturor! |
|
|||
|
|||
medic sau asistent
Buna ziua tuturor.
Numele meu este Nicoleta si sunt sotia lui Vali. Sunt medic de familie in Bucuresti.Desi va urmarim de ceva vreme pe forum nu am postat pentru ca noi inca suntem in faza de cautare. Eu i-am raspun lui TazcelSimplu pentru ca am o prietena care inca mai este in Ro dar care si-a luat toate stepurile si acum aplica pentru rezidentiat. Ea alucrat cateva luni in cercetare si am inteles (destul de bine ,cred eu ) ca cei care au green card pot lucra in acest domeniu fara sa-si fi dat stepurile.O sa revin cu informatii. Pentru doctorat si postdoctorat iti trbuie Toefel si GRE. Informatiile de la tine,Cristyle, sunt cam vechi cred. Duduca am citit intrbarea ta de cand ai postat-o .Nu am raspuns pentru ca nu stiu.M-ar interesa pentru am absolvit Liceul Sanitar si cred ca ar fi o cale mai usoara de a-ti gasi un job, penru ca ,ai dreptate pentru stepuri e o cale lunga. In Ro s-au recrutat asistente pentru SUA -cerinte: scoala postliceala sanitara cu durata de 3ani. vechime in muca 2ani ,varsta sub 40 ani, engleza. Am trimis mail cu intrebari la oficiul de recrutare dar nu am primit raspuns. Ma bucur ca v-am cunoscut. O sa revin. |
|
||||
|
||||
cadre medicale medii ?
eu parca stiam ceva in legatura cu cadrele sanitare medii, si anume ca exista niste examene de echivalare a diplomei obtinuta in afara USA + test de limba ( =TOEFL )
dar e simplu de aflat, noroc cu internetul asta. iata , de exemplu: http://www.ncsbn.org/ - poate cel mai important ! http://www.overseasnurse.com/ http://www.nclextest.com/ http://www.learningext.com/ in principiu, cuvantul cheie pentru cautare este NCLEX , iar www.google.com -ul sau orice site medical mai important - chiar si www.bmj.ro ! - contin informatii o groazaaa! deci: succese
|
||||
|
||||
medicina ? medici ?
cat despre prezente medicale romanesti online, pe http://med.pub.ro/forum/ exista cativa oameni superisteti si tot acolo cativa medici romani care au deja experientza emigrarii / muncii in USA.
forumul de pe med.pub.ro are si o sectiune special dedicata emigrarii ( = Cum sa pleci din tara ) . mie mi se pare unul din cele mai bune linkuri pentru medicii romani care ajung /vor sa ajunga in usa mult'am fain de raspunsuri , tinem legatura si baftaaaa
|
||||
|
||||
Voiam doar sa adaug ca scorurile cerute la GRE si TOEFL sunt minim 1000 (din 1600), respectiv 213 (din 300)... Eu tocmai le-am dat pentru alta meserie decat medicina , dar baremele sunt aceleasi ...
Ca sa spun asa Toefl -ul si partea de matematica din GRE sunt floare la ureche... partea numita "analytical writing" este cam de nivelul celor ce au terminat filologia si limba engleza... (dar posibil de trecut cu ceva antrenament)...
|
|||
|
|||
Iata ce am aflat de la un amic de al meu care este acum la rezidentiat aici.
Sunt 3 step-uri si un examen practic. Primele 3 step-uri se pot da in tara, in Bucuresti, pe strada Econom Cezarescu (aceea care duce la Politehnica) ...cica este acolo o cladire mare pe care scrie AIAS. Examenul practic se da numai in USA ... dupa care poti aplica pt Job-uri. Amicul asta mi-a mai dat niste site-uri : www.usmle.org www.ecfmg.org Daca ai deja greencard, le poti da direct in USA pe toate dar parerea lui (si a mea) a fost ca este mai economic si mai bine sa le dai in tara ... Se pare ca examenele nu sunt tocmai simple si in Rom stai acasa, te hraneste mama si poti invata constiincios . In USa vei fi nevoit sa muncesti ca sa te intretii, apoi sa inveti ... o sa dureze mai mult timp, mai multi nervi si mai multe frustrari. Succes ! ! ! |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|