Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Am cistigat Loteria Vizelor!

Intrebare despre contul din banca

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2003, 12:09 PM
Emy Emy is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Intrebare despre contul din banca

Am si eu o nelamurire.
Vreau sa deschid contul de acum....la nr. care il am 27xxx cred ca abia la anul prin MAI sau IUNIE sper ca o sa fiu chemat la interviu. Vreau sa fie cat mai vechi, dar nu am toti banii. Acum vreau sa depun 2.000 $ si pe parcurs voi mai depune cat pot.
La banca(BCR si BRD) mi-au zis ca doar la "cont curent" se pot face depuneri. La un cont la termen nu se pot depune banii ulterior, doar daca il desfintezi si il faci din nou cu noua suma.
Deci, la Ambasada se accepta extrasul de "cont curent" ??
In acel extras o sa apara data cand a fost facut si depunerile ulterioare?
Voi care ati fost la interviu ce cont ati avut....la termen sau cont curent??

Multumesc.
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 01:35 PM
Liviut's Avatar
Liviut Liviut is offline
Forumar fidel
Profesor

Default Despre cont

Buna, Emy

Avand CN 24xxx...si eu cred ca tot prin perioada amintita voi avea interviul asa ca iti spun ce am facut eu.
Mi-am deschis un cont curent la Banca Transilvania (nu cred ca conteaza banca) si depun de cate ori pot acolo ..lunar, saptamanal.
Ideea este ca la sfarsit este importanta data la care ai deschis contul..iar cel mai important este faptul ca daca in ultima perioada ai facut depuneri sau scoateri de sume f mari, cei de la ambasada s-ar putea sa te intrebe in leg cu asta. Iti va trebui un extras de cont semnat de cineva f sus pus in cadrul bancii si daca e posibil o suma frumusica.
Multa bafta!

GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 01:42 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA
Default tot despre cont

Imagineaza-ti ca eu am case nr.97** si inca nu mi-am deschis nici un cont...lucru pe care nu-l pot face pana nu-mi vand casa...si asta mai dureaza,nu se poate face de azi pe maine...asa ca....BAFTA !!!!!!!!!!
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 02:27 PM
Dia Dia is offline
Membru
Invatzacel

Iti sugerez sa consulti pagina http://grup.bcr.ro/ sectiunea Persoane fizice, Depozite (dobanzile si comisioanele de retragere sunt cam la fel la toate bancile!).

Din proprie experienta pot sa spun ca mai putin conteaza vechimea contului sau cum ai depus tu banii, cat faptul ca ai bani! Este posibil sa ti se ceara la ambasada sa justifici acesti bani!

Daca doresti sa alimentezi tot timpul contul, atunci e de preferat sa-ti deschizi cont curent, dar dobanda e f mica si cand vei retrage banii risti sa ramai cu mai putin decat ai venit de-acasa (trebuie sa iei in considerare si comisionul de retragere!)

Mie mi se pare mai avantajos sa ii depui la termen, mai ales ca ai timp destul! Poti face mai multe depozite (trebuie sa te interesezi care e suma minima), iar inainte de interviu ceri de la banca situatia ta financiara, eventual un istoric al depozitelor.

Toate cele bune!
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 02:50 PM
Dia Dia is offline
Membru
Invatzacel

Liviut, nu mai baga spaima in populatie cu "extras de cont semnat de cineva f sus pus in cadrul bancii"!

Crede-ma pe cuvant, e deajuns stampila de la ghiseu!

Am incercat si eu sa obtin asa ceva de la banca, dar "cineva f sus pus" imi sugera sa fac cerere la registratura si sa revin peste cateva zile dupa o adeverinta cu pretioasa semnatura! Asa ca am dat telefon la ambasada si m-am lamurit: Extras de cont/Situatie financiara cu stampila de la ghiseu, fara a fi macar traduse, bani sa fie!

Bafta!
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 10:23 PM
Sorin206's Avatar
Sorin206 Sorin206 is offline
Forumar fidel
Aspirant

Servus!

Unu la mana nu iti recomand BCR.
BRD -GSG e mult mai bine!
Doi la mana iti recomand sa ai banii la deposit,termen pe 3 luni!
Trei la mana am vazut ca nu prea conteaza cate depuneri ai in cont ci cate extrageri si in priviintza stampilei unui ofiter superior al bancii...si eu am fost speriat si am facut eforturi sa ajung la un director de la ING dar s-a dovedit ca o stampila de la ghisheu era la fel de buna!

asa ca mai relaxeaza-te un picutz si ia-o ushurel!
o sa fie bine!
am fost in situatia ta si stiu prin ce treci!
Bafta!!!!
Reply With Quote
Old 08-28-2003, 10:23 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default despre cont

Formulez si eu un raspuns raportat la aceasta problema. Poate ajuta.
La BCR poti sa-ti deschizi un cont de depozit pe termen de o luna cu capitalizare, pe care la fiecare luna il poti alimenta. O data ce ti se deschide un cont de depozit ti se deschide automat si un cont curent in aceeasi valuta. Prin urmare, pana la termenul de o luna poti depune banii in contul curent iar apoi sa-i transferi in contul de depozit dar asta cred ca ar implica ceva comisioane. In schimb, daca alimentezi mereu contul de depozit pe o luna, la sfarsit istoricul va arata bine deoarece contul va aparea deschis de mult iar suma finala va arata bine. Totodata, atunci cand iti deschizi un cont de depozit, ti se da o conventie de functionare a depozitului, un document care pare foarte serios si care arata cati bani ai la data respectiva in cont ca si faptul ca este un cont pe termen. Am citit undeva pe forum ca a dat bine la interviu faptul ca cineva avea cont de depozit deschis pe o luna. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca un cont de depozit si produce cate ceva(desi dobanda la valuta e pe undeva pe la 1,5-2%), pe cand pentru un cont curent dobanda e mai mica.
Iar inainte de interviu poti solicita bancii sa-ti emita un extras cu operatiunile efectuate sau, daca ai noroc, o adeverinta care sa ateste ca ai deschis contul la o anumita data(veche) si ca la data de fata ai X bani in cont.

Multa bafta,
Daniela
Reply With Quote
Old 08-29-2003, 09:49 AM
Emy Emy is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Multumesc pt. raspunsuri.

La BCR nu au conturi la termen decat la 3 luni, la o luna nu mai au.
In conturile la termen NU poti sa depui ulterior nici un ban, am intrebat chiar ieri. La BRD se poate depune in contul la termen, dar se desfinteaza si se deschide din nou, cu noua data.

Prin urmare o sa deschid un cont curent acum, pt. a se vedea data deschiderii.
A zis cineva sa nu depun la BCR.....de ce nu? Stiu ca nu este privatizata si urmeaza sa se privatizeze dar este cea mai mare banca din tara. Si BRD-ul este OK, dar eu am lucrat cu BCR-ul de mai mult timp si am mai mare incredere.

Nu ma intereseaza dobanda chiar deloc, oricum este 1,5% / an.
La retragere se opreste un comision de 0,5 % din suma retrasa care iarasi nu este mult si nu ma intereseaza.

Atat am vrut sa stiu....daca la Ambasada este OK daca am cont curent sau trebuie cont la termen.
Inca odata multumesc mult pt. raspunsuri.
Reply With Quote
Old 09-03-2003, 12:52 AM
Mike Mike is offline
Forumar fidel
Aspirant

Se poate deschide orice cont la orice banca - probabil vei alege una mai putin falimentara decit celelalte, altfel ramii fara bani...

Poti depune cit vrei si cind vrei... Singura problema cu depunerile mari intr-un termen scurt este ca este foarte probabil sa fii intrebat de provenienta banilor; daca ai justificari cu documente oficiale (proprietati vindute, actiuni la banca sau la bursa) atunci e OK.

Istoria depunerilor si retragerilor trebuie facuta pentru 12 luni in urma cu totalul de depuneri, totalul de restituiri precum si suma totala depusa si cea restituita pe aceeasi perioada. Asa vor ei in instructiuni. Toate aceste hirtii trebuiesc semnate nu de cineva foarte sus-pus ci de un "senior officer" din banca, adica probabil de vreun manager care supervizeaza activitatea pe la ghisee... Se prea poate ca stampila si semnatura celui care-ti va furniza toate aceste informatii despre contul tau, sa ajunga...

Succes!
Reply With Quote
Old 03-05-2006, 10:41 AM
petru petru is offline
Membru
Bobocel

Bani din cont trebuie sa fie in dolari sau ajunge sa fie in lei si la convertire sa dea suma de 5.000 $?/
Eu am in trei conturi la B. Transilvania, ca in total ar fi 171.000.000 lei vechi, si contul e pe numele parintilor mei, deschise din 2003. Cum ar trebui sa procedez?
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules