|
|||
|
|||
Sa ne prezentam-Salutare de la Constanta !
Salutare prieteni!
Suntem Mariana si Gabi din Constanta. In primul rand vrem sa-i multumim lui Alex, pentru ca a facut sa existe acest site precum si tuturor celor care prin participarea la forum, prin publicarea de materiale si prin informatiile pe care le dau fac ca acest site sa se mentina si sa se dezvolte si sunt de un real folos novicilor ca noi. Speram ca pe viitor sa putem participa si noi cu informatii pretioase pentru cei care vor fi in situatia in care ne aflam noi acum. Spre sfarsitul lunii iulie, Gabi a primit plicul de la KCC, si astfel, ne numaram si noi printre norocosii castigatori (asa cum ne spun toti prietenii si cunoscutii si de ce sa nu recunoastem, asa cum ne consideram si noi) ai DV2004. Din pacate (dar spre bucuria noastra ), am descoperit, relativ tarziu acest site, adica, dupa ce am trimis formularele completate la KCC. Spun tarziu pentru ca daca l-am fi descoperit mai devreme am fi stiut ce sa trecem la punctul de destinatie�noi am trecut New York crezand ca putem schimba la interviu si Gabi s-a orientat la un oras unde pe o arie relativ restransa si-ar putea gasi mai usor un job in domeniul lui de activitate. Apropos eu sunt economist iar el este inginer navalist sau ��marine architect�� intr-o exprimare care sa fie mai aproape de ceea ce numesc americani vis-a-vis pregatirea pe care o are. Avem o multime de intrebari sa va punem, dar ca sa nu va plictisim trecem deocamdata la intrebarile cele mai importante : 1.Daca nu avem nici o proprietate dar am avea 10.000$(nu avem copii) ,ne-ar mai trebui AOS? 2. Daca ne trebuie AOS si nu avem pe nimeni in US (situatia in care ne aflam noi ) ce si cum ne sfatuiti sa facem ? Cunoasteti ziare romanesti care apar in US, si de unde, prin publicarea unui anunt am putea fi ajutati in acest sens ? Noi am gasit Meridianul Romanesc ( ar mai fi, dupa cate am inteles si un alt ziar, numit ZUM, dar noi nu am reusit sa-l gasim online). In plus, noi am dorii sa ne stabilim undeva pe coasta de est a US. 3.Am dori sa stim daca mai este vre-un castigator din Constanta ! 4. Am dorii sa cunoastem si alti castigatori din toata tara, cu care sa schimbam opinii, sa ne impartasim experienta, si de ce nu, daca vom avea o destinatie comuna in US sa trecem impreuna peste perioada de inceput, probabil, cea mai dificila pentru noii sositi. Va multumim si asteptam raspunurile si parerile voaste cu nerabdare. Mariana si Gabi |
|
|||
|
|||
Parerea mea este ca:
1. nimeni nu va poate garanta ca veti trece de interviu fara AOS, dupa cum nimeni nu stie sigur ca nu exista sanse sa obtineti viza fara AOS... este o chestie relativa, insa parerea generala este ca un AOS nu poate decat sa ajute; oricum, suma de 10.000$ este una medie (pt 2 persoane), dar cel mai important este sa poti sa dovedesti provenienta acestor bani... s-ar putea sa nu va intrebe, dar s-ar putea si sa va intrebe de unde aveti suma asta (pe noi ne-a intrebat, de ex.... dar la noi a fost simplu pt ca tocmai ne vandusem apart si, stiind ca s-ar putea sa intrebe, am tradus si legalizat atat contractul prin care am vandut apart., cat si extrasul de cont); de aceea sfatul meu este sa incercati sa aveti cu ce sa dovediti cum ati ajuns in posesia acestor bani 2. si noi am fost timp de 4 luni in situatia voastra... credeam ca nu avem pe nimeni in state (ba a fost chiar mai rau... ca aveam pe cineva - un var - care ne-a refuzat elegant)... credeam ca sansele de-a obtine un AOS sunt nule vazand ca cei pe care ii credeam prieteni si rude reactioneaza astfel... cum am putea gasi un strain care sa se "incumete" la asa ceva? Asa ca am trecut de la extazul primirii plicului, la agonia alergarii dupa AOS... DAR NU CUNOSTEAM PE NIMENI ALTCINEVA... am inceput sa ne interesam de rudele cunostintelor... am gasit niste rude ale unor rude de-a noastre ... le-am scris..... imediat ne-au raspuns pozitiv! Apoi am gasit un nepot de-al unei foste colege de serviciu de-a unei rude... i-am scris si lui... raspunsul a fost din nou pozitiv! Aveam deci deja 2 AOS-uri! Intre timp. mi-am gasit pe internet o fosta colega de facultate care este in Chicago de 4 ani... mi-a promis si ea sprijinul, dar am zis ca nu are sens sa fac "colectie" de AOS-uri... Apoi mi-am facut prieteni aici, pe acest forum... unde din nou mi s-a oferit ajutor.... Poate n-ar fi trebuit sa dezvolt atat de tare acest subiect, dar vreau doar sa va arat ca se poate obtine AOS si daca nu ai pe nimeni in state! Trebuie doar sa ai rabdare, sa stii sa cauti si sa-l poti face pe celalalt sa inteleaga cine esti tu, sa-i castigi increderea..... restul va veni de la sine! Multa bafta!
|
||||
|
||||
Mai sint constantzence !
In ordine:
1. Teoretic nu, practic unul de vreo 25-35k ar trebui sa fie suficient. 2. Incepetzi si comunicatzi mai mult si vetzi gasi pe cineva prin intermediul forumului care sa va ajute ! GARANTAT ! Saritzi peste publicarea unui anuntz in ziarele romanesti din state ca va napadesc rechinii cu pretzuri pe toate buzunarele pentru un Affidavit. 3. La Philadelphia care din intimplare e si pe coasta de est si cam la o ora de ocean ESTE o constantzeanca, AMR, viitoarea noastra fina ! 4. Euronews - No comment ! (traducere libera: si eu ash vrea sa vad ceva mai multa comunicare !) Pentru Mike: O fi urita clima la Atlantic (caldura umeda e si in Texas) dar nu trebuie sa ne recladim casa dupa fiecare uragan ! Si apoi dezvoltarea economica e pe coaste si spre nord ! Oricum clima e mai buna ca la Toronto !
|
|||
|
|||
tot de la Constanta
Mariana si Gabi, felicitari!
Tot de la Constanta suntem si noi, adica Lili, Gabi si Laura, dar suntem in America de aproape 3 ani. Am castigat la DV2003 insa mai avem de asteptat green card-urile. In plus, mai locuim si pe coasta de est, in Ardmore, Pennsylvania, la 10 minute de Philadelphia. Bafta! |
|
|||
|
|||
In primul rand multumim tuturor pt.mesaje ca intotdeauna folositoare ,tineti-o tot asa
Draga constantenilor sa inteleg ca voi va aflati deja acolo cand ati castigat,nu?Sper sa pastram legatura si nu numai cu voi binenteles. Salutari de la Marea Neagra. |
|
|||
|
|||
re
Ne cerem scuze pentru pauza cam lunga pe care am luat-o vis-�-vis de prezenta noastra pe Forum, dar un cumul de motive ne-au tinut departe in ultimele saptamani.
Multumim tuturor celor care ne-au transmis sfaturi si mesaje de simpatie. Noi nu am avut intentia sa creeam o polemica vis-�-vis de ce locatie este mai bine sa alegem in US (ne-am exprimat intentia de a ne stabilii pe coasta de EST). Nu am spus care sunt motivele, si s-a creeat o discutie si un schimb de opinii, care sincer sa fiu mi-a placut, in fond asta cred ca este si unul din scopurile acestui forum. Ce motiv am avut noi sa ne exprimam intentia de a ne stabilii pe coasta de EST? Sinceri sa fim unul foarte foarte precis nu am avut, a fost mai mult ceea ce am simtit noi ca este mai bine sa facem pentru inceput, in conditiile in care nu avem pe nimeni in US care sa ne faca sa alegem o destinatie precisa. 1. Ne-am gandit ca densitatea de posibile locatii este mai mare pe costa de EST, (posibilitatea de a de a ne muta sau a face naveta mai usor in/spre diverse localitati in vederea obtinerii unui loc de munca) 2. Acest forum care ne-a facut sa credeam in aceea zona este o comunitate de romani mai activa si mai dispusa de ai ajuta pe noii veniti 3. Apropierea de Europa Si in completare Mariana mi-a spus bineinteles ca o gluma : � Pe mine sa ma duci acolo unde vara sa facem plaja, iar iarna Craciunul sa fie cu zapada � J Functie de gasirea unui loc de munca si/sau a unui AOS destinatia noastra poate fi si California Texas sau Florida, spre exemplu. Cert este ca nu clima dintr-o anumita zona a Statelor Unite ne va determina in alegerea unei locatii (cel putin deocamdata � speram sa ajungem la un moment dat sa ne stabilim locul in care vrem sa traim sau in care vrem sa avem cate o proprietate J functie de clima zonei respective). Noi deocamdata suntem in stadiul in care ne schimbam buletinele cu acte de identitate, ne prelungim pasapoartele si asteptam raspunsul de la KCC. Apropos de asta, la doua saptamani dupa ce am trimis plicul cu formularele completate am intrebat prin intermediul unui email daca au fost primite documentele. Dupa alte doua saptamani am primit un email in care ni se raspundea ca deocamdata nu aparem in baza de date ca fiind primit plicul nostru dar ca oricum, ei sunt in urma cu cca 2-3 saptamani cu inregistrarea si ca sa nu ne facem deocamdata griji, eventual sa revenim cu un nou email dupa 2-3 saptamani. Cele 2-3 saptamani au cam trecut si cred ca ar fi momentul sa mai pun o intrebare zilele acestea. Intre timp m-am mai linistit deoarece posta mi-a confirmat ca plicul a ajuns la destinatie. Deasemenea doresc sa trimit cateva Resume-uri macar ca sa testez reactia posibililor angajatori (cred totusi ca este un pic cam dificil sa gasesti un loc de munca prin intermediul unui simplu resume trimis de la mii de kilometrii departare printr-un email. Daca cineva a facut ceea ce intentionez sa fac eu acum si a primit vre-un raspuns macar, poate imi impartaseste si mie din experienta lui. Ne preocupa in continuare gasirea unui AOS iar ceea ce mi-a spus Alex, cum ca nu este o idee buna treaba cu anunturile date prin ziare care apar in US ne-a pus un pic pe ganduri. La asta chiar ca nu ne gandisem� Tot legat de AOS poate cineva sa ne spuna cam cat dureaza toata procedura aceasta (odata gasit pe cineva dispus sa-l ofere) ? Suntem cumva in criza de timp ? Am inteles ca cei cu case number pana la 8000 sunt programati in octombrie. Noi avem case number cu 11000. Sa auzim numai de bine! Gabi si Mariana P.S. : Cum a fost cu intreruperea curentului electric in N-E �ul SUA ? Speram ca aceasta criza nu v-a creat probleme deosebite, si daca totusi au fost, speram ca ati trecut cu bine peste ele. |
|
|||
|
|||
In legatura cu AOS
Din experienta noastra, iti putem spune ca nu expedierea AOS este o problema, ci gasirea sponsorului! Noi l-am gasit cand ne pierdusem orice speranta, aici pe forum! Deci comunicarea e importanta!
Odata completate formularele si expediate, ele ajung la destinatie cam in 10 - 14 zile. Un sfat: ar fi bine sa fie expediate cu confirmare de primire, pentru siguranta! Daca sunteti programati la interviu inainte de a avea toate actele in regula, puteti da telefon la ambasada, explicati situatia si cereti o noua programare. Evitati astfel un al doilea drum la ambasada + stresul de rigoare! Au mai procedat si altii asa si totul a fost ok. Sa auzim de bine, Diana si Marius PS Noi ne vom stabili pe coasta de Est in toamna aceasta. Mai exact Philadelphia! |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|