Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-28-2015, 08:08 PM
davefaith davefaith is offline
Junior Member
Bobocel

Default Recuperare Taxe platite Work and Travel - J1

Va salut,
Incerc de cateva zile sa imi dau seama daca pot sau nu sa recuperez singur taxele platite vara trecuta in timp ce am fost cu work and travel, visa J1 , fara ajutorul intermediarilor, ( firmele de recuperat de taxe pentru non-residenti ca si: USTAX WORLD,TAXBACK ) care au comision destul de mare, 10%+ alte taxe de transfer bancar + ca primesti banii in lei...si nu dolari$ .

As vrea sa evit platitul de comisioane , si dupa ce mi-am facut temele un pic, am ajuns la concluzia ca se poate doar daca esti in stare sa completezi fara greseli si cu absolut tot ce e necesar formularul 1040NR-EZ pentru federal tax , + formularul 8843 , si pentru sate tax, formularul pentru non residenti din statul in care ai lucrat...in cazul meu IT-203 , pentru New York .

Aceste formulare fiind completate si trimise prin posta (nu electronic) la adresele corespunzatoare IRS pentru taxes ...

La prima vedere nu foarte complicat, desii rezidentii pot face toata treaba asta online si free, (e-file) folosind Turbotax, de exemplu... plus ca software-ul le face completarea ...prin intrebari usor de inteles.

La o abordare mai serioasa a formularelor , realizez ca nu sunt in stare sa le completez fara probleme... chiar si cu formularele de instructiuni...E foarte aiurea...sunt multe intrebari, in unele locuri trebuie sa scrii obligatoriu, in altele nu... E o zapaceala mare...

Ce parere aveti ? Sunteti care aveti experiente cu formularele astea ? Merita sa mai imi mananc nervii cu ele ?
Sunt pe punctul de a renunta la idee...si a platii o firma de asta sa imi recupereze taxele...

Va multumesc.
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules