|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Credit history de la distanta?
Stiind ca loteristii au auzit multe la viata lor si nu sperie usor, imi permit sa pun si eu o intrebare care poate sa-i duca pe unii cu gandul la...
Am inteles de aici ca e de preferat sa imi fac cat de repede un cont in State si sa obtin un secure credit card. Daca il folosesc si platesc datoria pana la sfarsitul lunii, banca o sa vada ca sunt cuminte si in cateva luni voi putea avea si credit card de la ei. Va rog sa ma contraziceti daca nu am inteles bine. Intrebarea mea (o sa vedeti ca de fapt sunt mai multe) se refera la situatia in care loteristul este nevoit sa se intoarca acasa pentru o vreme. Poate sa faca ceva ca sa zideasca constiincios la credit history, de peste mari si tari? De exemplu, pot cumpara cu acel card de pe internet sau din alte tari din lumea larga? Daca da: Cum fac in acest caz ca sa-mi platesc cheltuielile? Pot lasa bani cuiva din State, pentru a-i depune la banca? Pot alimenta contul acela dintr-un alt cont, tot din State sau din alta tara?
|
||||
|
||||
Re: Credit history de la distanta?
Quote:
Quote:
Plata insa se poate face si on-line, noi asa facem, inclusiv cat avem de platit aflam on-line, data pana la care trebuie sa platim, cati bani avem in cont, absolut totul. Deci nu trebuie nici sa lasi bani la cineva nici sa primesti bill-ul undeva pentru ca poti cere ca tot ce ai de platit sa iti fie trimis electronic, prin e-mail si totodata, poti intra pe contul tau in orice moment, cu parola ta, si vezi tot ce misca acolo. Cel putin asa e la banca noastra, care e Bank of America. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti deschizi contul de checking si cel de credit la aceeasi banca si iti alegi parola si gata, ai acces mereu la banii tai. Totodata, daca ai grija sa alimentezi mereu contul de checking din care se fac platile, poti cere bancii ca respectivul payment sa se faca automat, adica Banca sa-ti traga lunar banii pentru plata credit cardului. Quote:
De cumparat poti cumpara de pe internet sau de la magazine, doar sa fie major credit card, adica cu sigla potrivita(vezi direct la cei care vand pe internet ce accepta, eu am remarcat ca toti accepta Visa), problema e ce si cat cumperi, ca trebuie sa se vada activitate pe el. Oricum si in Ro la magazine, dar doar la cele mari, se poate plati cu credit cardurile de aici dar ma intreb care-o fi comisionul? Quote:
Alimentarea contului o poti face si din alta tara, prin virament bancar, cec, ordin de plata, etc. Sper ca n-am omis ceva. Gianina
|
|||
|
|||
Multumesc! E foarte bine de stiut!
Acum se poate plati aproape la orice magazin in orase cu card, eu oricum asa platesc, dar cu debit card. Magazinul deschis in garajul din blocul din fata nu are aparat de citit carduri
|
|||
|
|||
Re: Credit history de la distanta?
Citeva luni alea nu cred ca sunt mai putin de 18.
|
|
|||
|
|||
Fie si 18, important e sa-l obtii pana la urma
|
||||
|
||||
daca am job in Japonia, trebuie platite taxe in USA?
Ca ati vorbit despre faptul ca vreti sa stati afara din USA, ca si castigator de loterie, vin si eu cu o intrebare (mai multe de fapt):
1.Pot sta afara USA intr-adevar timp de max 6 luni intr-un an? 2.Timpul acesta este valabil numai pentru DV1 sau si pentru oricare membru al familiei lui DV1? (dv1 este castigatorul loteriei) 3. In tot acest timp in care sunt afara din USA, (in cazul meu lucrez in JP) trebuie platite taxe catre America? trebuie declarat jobul din JP vreunui organism de impozite si taxe din USA? Daca da, care ar fi impozitul? Multumiri. Monica |
|
||||
|
||||
Quote:
Cum spunea si Gi...dureaza cosntruirea creditului. Conteaza foarte mult sa folosesti banii altor banci, pe care ei ti-i imprumuta prin aceste credit carduri si nu sa rulezi banii proprii. Sa platesti note de plata la timp, indiferent ce reprezinta ele: curent, telefon, internet, etc. Cred ca cea mai buna metoda de la distanta ar fi aceea in care ai folosi un credit card(pentru care trebuie sa fii insa aprobat si asta, ca intr-un cerc vicios, se bazeaza pe credit-history si venitul anual) la diverse cumparaturi si ai aranja ca plata lunara sa fie facuta din contul bancii tale. Pentru asta ti-ar trebui doar sa aprobi tranzactia lunar prin internet si sa ai contul tau de checking alimentat cu bani. |
|
||||
|
||||
Re: daca am job in Japonia, trebuie platite taxe in USA?
Quote:
http://uscis.gov/graphics/services/natz/general.htm Quote:
Quote:
|
||||
|
||||
Re: daca am job in Japonia, trebuie platite taxe in USA?
Multumesc Duduca pentru raspuns.
1.1 cei 2 ani trebuie sa fie consecutivi? sau adunate lunile trebuie sa nu depaseasca 2 ani. 1.2 ce depaseste 6 luni si trebuie recuperat pentru cetatenie cum se calculeaza? de ex daca eu in 2005 stau 7 luni in JP, in 2006 stau 3 luni, va insemna ca trebuie sa recuperez 10 luni pentru cetatenie? 3.1Stie cineva cam cat ar fi procentul de impozitare in cazul acesta? E posibil sa fie atat de mare incat sa nu merite sa mai lucrez si sa locuiesc in JP. Si de tras in piept statul... mi-e teama, deci nu poate fi vorba. Merci |
|
||||
|
||||
pentru MihaiL
1.1.Pot fi consecutivi...
1.2. Daca in 2005 stai 7 luni si in 2006 stai alte 7 luni, vor trebui recuperate 14 luni. Daca intreaga perioada de sedere in afara SUA nu depaseste 6 luni/an, ea nu trebuie recuperata.
Display Modes | |
|
|