Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-28-2014, 01:01 PM
CosminStef CosminStef is offline
Junior Member
Bobocel

Default Green Card afecteaza viza J1?

Buna ziua.
Cu scuzele de rigoare pentru deschiderea unui nou thread, dar nu am gasit nicio informatie legata de problema intampinata.
Anul acesta am aplicat pentru obtinerea Green Card-ului. Dar pentru a avea un prim contact cu stilul de viata american si de asemenea, pentru a nu face vreo greseala, am hotarat sa plec prin Programul Work and Travel.
Intrebarea mea este legata de interviu pentru Viza J-1. Presupun ca oficialii ambasadei vor demara mici cercetari legate de persoana in cauza. Va trebui cumva sa justific aplicatia mea pentru Resident Card? Vor exista probleme?
Reply With Quote
Old 12-28-2014, 06:52 PM
ana_0189's Avatar
ana_0189 ana_0189 is offline
Membru
Invatzacel

pai si pentru ce te mai duci cu J1, unde sunt atatea restrictii, daca poti sa te duci cu Green Card? Nu se permite sa aplici pentru 2 vize odata, mai ales ca dupa J1 nu ai voie timp de 2 ani sa aplici pentru vreun alt tip de viza.
Reply With Quote
Old 12-28-2014, 07:05 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

cosmin, ești sigur că ai aplicat pentru Green Card? adică ai c�știgat loteria și aștepți interviul? participarea la loterie nu �nseamnă aplcarea pentru GC. doar �n momentul �n care trimiți aplicația pentru viză se consideră că ți-ai manifestat intenția de emigrare.

ana, spre surpriza ta, nu toți cei care primesc viză J1 sunt condiționați de cei doi ani de restricție.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 12-28-2014, 07:25 PM
ana_0189's Avatar
ana_0189 ana_0189 is offline
Membru
Invatzacel

atunci sorry ca mi-am bagat nasu'.
Am citit chiar aici pe forum un caz de refuz la J1 dupa ce a aplicat la loterie, cica pentru ca e dispus sa emigreze. Acum nu stiu cat e de sigura aceasta informatie.
ps. Din curiozitate, in ce cazuri nu se restrictioneaza cei 2 ani?
Reply With Quote
Old 12-28-2014, 08:13 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

�n cazurile �n care nu a fost nevoie de sponsorizare. sunt studenți care merg cu W&T 2-3 ani la r�nd.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 12-28-2014, 09:53 PM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Aspirant

Quote:
Originally Posted by CosminStef View Post
Buna ziua.
Cu scuzele de rigoare pentru deschiderea unui nou thread, dar nu am gasit nicio informatie legata de problema intampinata.
Anul acesta am aplicat pentru obtinerea Green Card-ului. Dar pentru a avea un prim contact cu stilul de viata american si de asemenea, pentru a nu face vreo greseala, am hotarat sa plec prin Programul Work and Travel.
Intrebarea mea este legata de interviu pentru Viza J-1. Presupun ca oficialii ambasadei vor demara mici cercetari legate de persoana in cauza. Va trebui cumva sa justific aplicatia mea pentru Resident Card? Vor exista probleme?
Ce fel de green card astepti? Ai castigat loteria vizelor; te-ai casatorit cu un cetatean american; astepti green card prin angajator; reintregirea familiei (parinti, frati cetateni US)? Momentul in care iti exprimi intentia de emigrare difera de la o categorie la alta. Din cate stiu eu, intentia de emigrare iti creeaza probleme la acordarea altor tipuri de vize non-rezident si durata mare de procesare a dosarelor GC la anumite categorii. Deci sunt foarte importante detaliile.
Reply With Quote
Old 12-29-2014, 09:32 AM
Junior Member
Bobocel

Va multumesc pentru promptitudine!
Imi cer scuze ca nu am inclus toate detaliile. Am aplicat pentru Green Card in cadrul Loteriei Vizelor.
Aramis, doar am aplicat in cadrul Loteriei, nu am castigat. Dar vorbesc in eventualitatea unui posibil castig. Din ceea ce mi-ati raspuns, inteleg ca e o probabilitate sa existe probleme.
Reply With Quote
Old 12-29-2014, 04:03 PM
Corina M Corina M is offline
Forumar fidel
Profesor

Quote:
Imi cer scuze ca nu am inclus toate detaliile. Am aplicat pentru Green Card in cadrul Loteriei Vizelor.
Aramis, doar am aplicat in cadrul Loteriei, nu am castigat. Dar vorbesc in eventualitatea unui posibil castig. Din ceea ce mi-ati raspuns, inteleg ca e o probabilitate sa existe probleme.
Cred ca nu ai citit bine raspunsul lui Aramis: tu te-ai inscris la loterie nu ai aplicat pt. GC. Vei putea aplica pt. GC abia dupa ce castigi la loterie asa ca nu vad ce probleme sa ai. Daca vei avea deja viza J1 dupa ce vei castiga la loterie nu te afecteaza, ea va fi anulata cand vei primi viza de rezident, altfel nu vad de ce te-ar mai interesa viza J1 din moment ce vei obtine viza de rezident.
10/15/12 Medical visit at Regina Maria
10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest.
03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status.
Reply With Quote
Old 12-31-2014, 02:00 AM
simonabireescu simonabireescu is offline
Membru
Bobocel

Default J 1 si loteriavizelor

Quote:
Din experienta proprie nu am avut probleme in obtinerea vizei J 1 cu aplicatie facuta la loterie. Si sunt la a doua viza J1
Reply With Quote
Old 01-06-2015, 05:47 PM
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by simonabireescu View Post
Din experienta proprie nu am avut probleme in obtinerea vizei J 1 cu aplicatie facuta la loterie. Si sunt la a doua viza J1
Este exact ceea ce voiam sa aud. Iti multumesc pentru raspuns!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules