Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2014, 09:27 PM
locky99 locky99 is offline
Junior Member
Bobocel

Default Viza turist 10 ani ca si student?

Salut!
Sunt student la Medicina in an intermediar. Tocmai am inceput sa invat pentru examenul de rezidentiat tip American(Step-urile USMLE).
As dori sa aplic pentru o viza de turist , deoarece cand va trebui sa dau a doua jumatate a Step-ului 2 ,voi fi nevoit sa merg in Statele Unite. Teoretic si practic , as putea aplica pentru o astfel de viza si atunci , insa imi e foarte frica ca imi va fi refuzata cererea si am invatat si cheltuit degeaba bani pentru Step 1 si prima jumatate a celui de-al doilea. Acesta este motivul pt care as vrea sa aplic acum.
Am mai fost plecat in state prin programul Work and Travel in 2013(Viza J1); m-am intors la timp in tara.
As putea ruga o prietena sa imi faca chemare acolo , prietena ce am cunoscut-o acolo in timpul programului(sotia managerului magazinului unde am lucrat in vara lui 2013). Nu stiu daca ar ajuta cu ceva,dar m-am gandit in ultimele luni ca as putea sa merg o luna in vara lui 2015.
Tin sa mentionez ca nu am intentii in a ramane acolo ilegal , sunt student si doresc sa imi termin studiile in Romania. Eventual , dupa ce am terminat si cu cea de-a doua jumatate a Stepului 2 , voi aplica pentru un alt timp de viza.
Care ar fi sansele mele de a primi viza pe 10 ani? Nu stiu daca este atat de evident pentru ei ca eu chiar intentionez sa ma intorc in tara pentru a-mi termina studiile
Ar mai fi fost si ideea de a aplica la loteria vizelor...insa nu vreau sa fiu vazut ca un posibil imigrant.
As fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta cu unele sfaturi/sugestii/recomandari.
Multumesc anticipat!
Reply With Quote
Old 10-02-2014, 01:15 AM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Nu stiu ce sa-ti spun, doar ce as face eu.
N-as apela la nici o scrisoare de invitatie.
Mi-as face un plan de vacanta, pe o perioada de cel mult 3 saptamini, mai degraba 2. Fii linisiti, nu consulatul iti da durata vizitei, ce ofiterul de la POE.
As avea un plan cu ce vreau sa vizitez, concret DisneyWorld, ori NYC, ori DC area), pe zile, ce am sa vizitez, unde am sa stau.
M-as prezenta cu un extras de cont, din care sa rezulte ca ai suma necesara sederii. Nu cred ca vei obtine viza pe 10, dar nu va fi prima data cind m-as insela.
Reply With Quote
Old 10-02-2014, 10:11 AM
catalinu's Avatar
catalinu catalinu is offline
Membru
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Nu stiu ce sa-ti spun, doar ce as face eu.
Fii linisiti, nu consulatul iti da durata vizitei, ce ofiterul de la POE.
De fapt durata sederii nu a vizei ti-o da ofiterul de la PoE.
Old 10-02-2014, 12:36 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by catalinu View Post
De fapt durata sederii nu a vizei ti-o da ofiterul de la PoE.
Am spus "durata VIZITEI", nu a vizei. Stiu, si eu citesc uneori in graba.
Corina are dreptate, n-as insista pe viza de work and travel. Va trebui s-o declari, doar daca te intreaba, spune ca ti-a placut, dar a fost o "treapta" in viata de student, si ca acum te procupa viitoarea ta cariera. Poate n-ar strica sa ai dovada (nimic oficial, doar carnet de student, daca mai exista) din care sa rezulte note bune).
Reply With Quote
Old 10-02-2014, 01:44 PM
catalinu's Avatar
catalinu catalinu is offline
Membru
Bobocel

Scuze, my bad.
Old 10-02-2014, 06:13 PM
locky99 locky99 is offline
Junior Member
Bobocel

Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Ar ajuta daca as trece pe numele meu o proprietate , fie ea locuibila , fie nu(simplu teren)? As face orice sa ii conving ca ma voi intoarce.
Imi voi face , de asemenea , un plan de vacanta.
Reply With Quote
Old 10-02-2014, 04:18 AM
Corina M Corina M is offline
Forumar fidel
Profesor

Viza de turist o poti primi pe o perioada determinata cu one entry or multiple entries. Conteaza foarte mult interviul si cum convingi ca ai la ce sa te intorci in romania: proprietati, familie, business etc. Acuma si daca primesti pe o perioada scurta sa zicem 6 luni cu o singura intrare, poti apoi aplica din nou, aratand ca ai fost cuminte si increderea creste. In locul tau nu le-as zice nimic de rezidentiatul de tip american, pentru ca asta in ochii lor suna serios a intentii de emigrare. Multa bafta!
10/15/12 Medical visit at Regina Maria
10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest.
03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules