Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-10-2014, 09:21 AM
vodkisan vodkisan is offline
Junior Member
Bobocel

Default Nelamurire J-1

In 2 luni plec in state prin programul J-1 work and travel pentru studenti. Este a 3 oara cand plec si as dori sa aflu niste informatii, care ar fi posibilitatile mele de a ramane in state respectiv extinde/schimba statutul vizei mele. O posibilitate stiu ca ar fi sa ma insor in aceasta perioada de 4 luni (aici iar nu sunt sigur daca ramai peste viza si te casatoresti peste 6-7 luni sa zic care e procedura) sau am inteles de la altii ca s-ar putea face ceva extindere de viza, daca cineva are mai multe informatii as fi recunoscator.
Reply With Quote
Old 04-10-2014, 03:14 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

viza J-1 nu ai cum să o prelungești. există alte vize care se pot obține, dar depinde dacă ai nevoie de waiver sau nu.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 04-11-2014, 10:18 AM
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
viza J-1 nu ai cum să o prelungești. există alte vize care se pot obține, dar depinde dacă ai nevoie de waiver sau nu.
Am inteles, la ce alte vize as putea aplica dupa ce ajung? si despre ce waiver vorbim aici?
Reply With Quote
Old 04-21-2014, 03:22 AM
Carmen88 Carmen88 is offline
Junior Member
Bobocel

Poti sa aplici pentru viza de turist, de obicei s prelungeste pt 6 luni
Incearca sa dai de permis cand ajungi acolo, unele state iti dau pe 5 ani si cu social security card poti lucra pana iti vine viza sau te casatoresti
E ok si daca te casatoresti dupa ce iti expira visa, atat timp cat ai intrat in tara legal. Nu le stiu exact legislatia, dar prieteni de ai mei au facut asa si a fost ok
J1 nu are limita de 2 ani, ar trebui sa scrie pe visa not subject to section 212
Reply With Quote
Old 04-21-2014, 09:02 AM
Junior Member
Bobocel

Da, asa este nu am limita de 2 ani. Am ID de Texas valabil pana in 2017, o sa incerc sa aplic si pentru permis. Cu SSC nu cred ca mai pot lucra dupa ce imi expira viza, cred ca sunt limitat de program, scrie "valid for work only with dhs authorization". Deci oricum ar fi bine sa aplic pentru alta viza sa nu raman "ilegal".
Reply With Quote
Old 04-26-2014, 11:23 PM
Carmen88 Carmen88 is offline
Junior Member
Bobocel

SS number o sa iti ramana acelasi atat timp cat traiesti in US, nu expira niciodata si nu se schimba. Teoretic, ca sa te poti angaja ai nevoie de ID(sau non driver ID) si SSC pe care sa nu scrie mesajul ala. Dar practic, multi angajatori nu stiu de el sau il ignora (atat timp cat nu folosesc E-Verify).
Visa de turist o sa iti mentina statutul legal, dar nu iti da dreptul de munca.
O alta optiune ar fi visa de student, dar pentru international student o sa ai nevoie de un sponsor, care sa garanteze ca o sa te intretina pe perioada studiilor plus sa arate dovada ca are venituri necesare( universitatile sunt cam $10000/an)
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules