|
|
|||
|
|||
credit card in Romania
In cateva zile o sa merg in vacanta in Romania si sunt curios daca sunt acceptate credit cardurile, ..si daca da, e acelasi sistem ca si aici?... slide si semnatura sau pin?
Mersi anticipat!.. |
|
|||
|
|||
Visa si Mastercard merg oriunde, dar ai nevoie de pin. American express merge doar la anumite banci pentru retragere numerar si nu il poti folosi la cumparaturi. Sfatul meu e sa anunti banca inainte, altfel te poti trezi cu cardul blocat din motive de securitate.
05/02/12 Status check (winner) 05/10/12 Documents sent to KCC 08/17/12 Appointment letter received 10/15/12 Medical visit at Regina Maria 10/16/12 Interview at US Embassy, Bucharest. 03/28/13 Entry in US & get the permanent resident status. |
|
||||
|
||||
Da, Corina are dreptate. Nu prea poti sa-l folosesti acolo si poate-ti taie filmu'. Iti spun din experienta proprie: Capital poti sa-i instiintezi pe site la ei si poate scapi, Chase taie filmu si cu instiintat, Amex s-ar putea sa scapi, poti sa-i instiintezi da' s-ar putea sa mearga si fara da' nu prea merge Amex la ei, halesc mai mult Visa.
Sant cei mai proactivi, in materie de securitate, din toate cardurile care le am astia de la Amex. Mie personal mi-a fost frica sa scot bani cu cardurile de aici acolo, chiar am ramas fara la un moment dat, da' sincer sa fiu n-am avut curaj, era un bancomat langa un bazar si am cam pus frana, am zis ca nu merita sa ma scandalizez cu astia aci, si sa stau ore intregi on hold ptr 30$. Sa cumperi ceva poate mai scapi da' daca vrei sa scoti cash mai gandeste-te. Incearca sa eviti pe cat posibil sa folosesti card si daca e musai incearca cu Amex daca ai si daca primesc ei.
|
|||
|
|||
Multumesc Corina si Cout, ma gandeam sa folosesc la magazine mari cardurile si in rest cash, chestia e ca nu imi place sa tin cash la mine, anyway o sa am un citi si 2 capital one,(no foreign transaction fee), am sunat si la Chase, e 5$ pe tranzactie se pare ca tot cash-ul e baza..
|
|
||||
|
||||
Ah da, am uitat sa-ti spun, ala e alt trick al astora de la Capital, no fee, da' te arde la schimb, iti transforma in dolari la mult mai mult si pierzi acolo, o sa vezi, fa o transactie de nimic, 4-5$ numai ca sa vezi daca esti curios. Sant hoti aia. Stai cuminte, ia lei si asta e, stiu ca e f nasol sa te cari cu junku' dupa tine, eu nici nu-i mai cunosc, ma bazam pe ce-mi spun aia la magazin, au lei noi acuma si eram cam confused. Ii faceam varza, milioane cu sute, zeci cu sute, lol, nu mai stiam ce si cat, da' stiam ca e 33 mii dolaru'.
Noi nici nu schimbam cand mergem ca ne strang aia batranii chiria de la un apartament care inca-l avem si cheltuim banii aia da' aia e alta poveste.
|
|||
|
|||
Mersi mult, n-am mai fost de sase ani, probabil o sa fiu complect debusolat...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|