|
|
|||
|
|||
cetatenie dupa casatorie
am si eu o intrebare si daca imi raspundeti va multumesc anticipat:
in cat timp se poate obtine cetatenie americana dupa casatorie cu un american/americanca ? |
|
||||
|
||||
Quote:
Poti aplica dupa 3 ani, daca mai esti casatorit cu americanul/ americanca. Dupa 2 ani poti aplica pt green card permanent.
|
|||
|
|||
si in timpul asta esti obligat sa stai in america?
|
|
||||
|
||||
in cei trei ani, trebuie sa stai cel putin jumatate din timp in US. Si la iesirea din US, sa nu stai mai mult de 6 luni in afara ca sa respecti perioada de rezidenta continua.
|
||||
|
||||
.. practic tot procesul de obtinere a GC-ul conditional apoi GC permanent dupa 2 ani de casatorie dureaza un pic mai mult de 3 ani ...
Deci la 3 ani de la data obtinerii GC-ului conditional se poate aplica pentru cetatenie in conditiile in care esti inca casatorit(a) cu aceiasi persoana (de cetatenie americana) |
|
|||
|
|||
pai si cum sa stau atata in america, daca nu am niciun fel de viza, doar ma casatoresc; casatoria cu un cetatean american iti da dreptul sa si locuiesti in america? adica poti sa intri in sua fara viza normala care trebui acordata? sau exista o viza speciala care se acorda mai usor in urma casatoriei?
|
|
|||
|
|||
?!
Daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns as fi recunoscator :
Situatia mea este in felul urmator : am venit in iunie prin work&travel (student J1), am cerut trecerea in B2 (si extindere pe 6 luni , viza de turist) si acum sunt in asteptarea raspunsului. Orice raspuns as primi (afirmativ/negativ), eu as dori sa raman in continuare in America. Care ar putea fi solutia ? Din cate stiu ar putea fi inscrierea la un colegiu, dar este destul de scump si nu cred ca imi pot permite. Ar mai fi o solutie. Cred. Nu sunt sigur. Poate ma lamureste cineva care cunoaste cazul. Am intalnit aici o romanca, stabilita de 10 ani, are GC, cetatenie. Vrem sa ne casatorim. In urma casatoriei eu pot aplica pt GC, respectiv cetatenie ? Care ar fi procedurile ? Exista si alte solutii ca eu sa pot ramane legal? Multumesc anticipat pt raspuns! |
|
||||
|
||||
Quote:
Da,prin casatorie cu cetatean american poti obtine GC-ul in timp relativ scurt. |
|
|||
|
|||
Prin timp relativ scurt la cat anume te referi ?
|
|
||||
|
||||
Depinde de centrul de procesare. Dar dupa casatorie si depunerea actelor,primul GC(care este conditionat pe 2 ani) se poate obtine in cateva luni.Work permit-ul vine si mai repede(intre 2 saptamani si 3 luni)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|