![]() |
|
||||
|
||||
![]()
In cateva cuvinte voi povesti si eu experinenta noastra si impresiile dupa o luna de USA ( chiar azi se implineste o luna de cand am aterizat pe JFK ).
Ok .. sa ne reamintim pasii facuti � Am zburat Bucuresti � Pragra � NY � Phoenix. Zborul si conditiile in general placute Drumul �.. a fost obositor mai ales pentru cel mic care are 1 an si 6 luni.( Reamintesc ..suntem o familie formata din doi adulti si doi minori de aprox. 12 ani si 1, 6 ani. Am plecat din spania � dupa 7 ani de existenta acolo ). Bun .. Sa incepem � la Otopeni ..am depasit Kg admise pe bagaje � cica fiecare are dreptul la 2 bagaje de max. 25kg � Noi am ingramadit in doar unul din ele ceva mnai mult de 25kg si tipul de la vama cica sa scoatem din bagaj � bun !!!!!!! �... si unde punem lucrurile � rezultatul 100$ spaga si se factureaza. I-mi reamintesc inca o data de ce plec din Romania !!!!. Calatorie fara peripetii .. Doar oboseala si ceva nervi din cauza oboselii. In NY pe aeroportul JFK nu am avut probleme � au urmat formalitatile vamale � singuri fata in fata cu doi ofiterii de la emigatie. La intrare prezentam noua adresa ..diferita fata de cea a sponsorului. Ok � toate bune si frumoase .. Intre cele doua avioane ne infruptam din primul hamburger american. Avionul spre Phoenix .. intirziere � si surpriza ..pe aeroport suntem intimpinati de o gasca de romani. Tinem sa multumim inca o data amicilor de pe acest forum � si un numai � care ne-au intins prima mana de ajutor pe tarm american � Mircea, Sidonia, Lucian & Camelia , Gabi si restul gastii . Respecte !!! ![]() Prima noastra noapte decurge asa cum ne asteptam .. sufera din cauza diferentei de fusos orar. Prima si a doua , a treia �.. primele doua saptamani. A doua zi � ne indeptam cu Mircea spre urbanizatia unde vom petrece urmatoarea perioada. Alaturi de noii nostri vecini � Camelia si Lucian. Facem formalitatile si iata-ne in apartament. Urmatoare zile decurg monoton .. Intre cumparaturi facute cu ajutorul lui Mircea si al vecinilor nostrii si baile in piscina. Reusim cu ajutorul lui Lucian si al masinii lor sa aplicam pentru SSN. Bun.. Un punct rezolvat. O raita pe jos la Bank of America .. iata si contul deschis. O raita prin parcul de masini second hand .. Si iata cumparam si prima masina .. o Honda Accord � tot cu ajutorul lui Mirciulica �. cum asigurare yoc !!! . A doua zi � reusesc sa ma urc la volan si intre doua imbucaturi de hamburger la un Mc Donald .. reusesc sa fac o asigurare pe numele meu � destul de acceptabila ca pret avand in vedere ca nu exista inca permis de Arizona. Bun � cumparam un GPS si la cumparaturi si cautat de adrese utile. Reusesc sa platesc taxa pentru permis ..fara SSN si GC .. Doar cu viza din pasaport si hartia de la social ..cum ca am aplicat. Intreb pe baieti acolo daca pot conduce cu permisul spaniol .. Raspunsul : daca ai asigurare da � dar fiind rezident cat mai repede sa aplici pentru permis si sa-l iei �. OK .. Zis si facut � din lipsa de timp .. circul si acum cu cel european . Promit ca aceasta saptamana ma voi prezenta la examen. Dupa cam 1 saptamana ma prezint la social sa intreb de numar � cica nu au inca de la homeland datele . Intre timp la cheltuit putinul de bani � un monitor ptr. PC, un birou , paturi pentru dormit, masa + scaune pentru mancat � necesitati. Si uite asa se duc din bani�. Intre timp mai cunostem amici mai noi si mai vechi de prin zona la cate un gratar sau o bere . Salutari tuturor !!!!!!! ![]() Inca o saptamana si iar la biroul de social. Perfect � avem numerele .. Incepe sa cautam jobul � PAC .. Intre un interviul pentru Microsoft in Redmond ( cu relocare ) si alte cateva .. iata ca incep si jobul dupa 2 saptamani jumate de la aterizare .. doar cu numerele de SSN. Cam putin platit si un orar cam naspa � trezitul fffffff de dimineata .. Dar e OK � atmosfera simpatica �timpul trece repede si pot sa fac multe ore extra. Cica postul se numeste Hardware Production Technician. E o multinationala � cam la 15 minute de unde locuiesc . Hai sa dau si eu un pic cu parerea in legatura cu job search. ![]() Am cautat o gramada pe net � vedeam cam la cele mai basic joburi .. cerinte ca de exemplu certificari Comptia A+, Network + � etc. Dupa cum stiti in Europa Comptia Certificate nu e un sistem de certificare comun � asa ca in gandul meu � mai sa fie ... astia cer certificari ( chiar daca ai diplome universitare si pentru montat suruburi ) � asa ca cumpar eu cartile cica sa ma pregatesc sa obtin certificarile ( si chiar am sa le obtin pana la urma ![]() Intre timp am vazut Simpson � !!! Cool ���.. a si ne-au venit GC si SSN dupa nici o luna � doar ca al meu l-au trimis pe adresa sponsorului (aviz cel care schimba adresa .. nu pierdeti contactul cu sponsorul ). Bafta !!! Tinem legatura |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Si eu ma lupt acum cu un A+ si un Network+ pe care sper sa le dau in 2-3 saptamani... Foarte interesanta experienta ta de la job. Sunt uimit cum in alte parti te poti "lipi" asa de usor de un job.. pe cand aici in Chicagoland trimit mii de cv-uri si nici o miscare. Nici macar un telefon. Ce sa mai ... mai am foarte putin si iau hotararea de relocare. Si asa nu ne tine nimic in zona asta. Dupa cum am spus mai sus.. bafta in continuare si astept ultimele noutati de la tine... ce mai faci cu CompTia... vezi ca eu thread mai jos la Informatica unde putem sa mai schimbam impresii in legatura cu certificarile de IT. Sa auzim numai de bine ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
YAP !!!
Asa cum am promis ...azi am luat testul scris pentru DV. Urmaeaza sa revin in zilele urmatoare pentru oras ! (prea multa coada sambata). In rest ... pai ce sa fie .. munca si iar munca .. saptamana asta am facut si 12 ore pe zi. Acetele au venit toate ( mi-a ajuns si GC din Portland ) asa ca declaram inceputa lupta pentru o pozitie mai buna in societatea americana. Si vorbind de joburi .. am constatat ca jobul cu care m-am ales dupa doua saptamani nu e de mine sau nu sunt eu de el .. oricum am hotarat sa demisionez cat mai curand si sa-mi dedic efortul catre un job si o pozitie mai buna ( platita si mai tehnica ) . Asta mai ales in urma unui telefon de la un recruter care mi-a oferit o pozitie urgenta la INTEL. Asa ca cochetez cu ei .. astept interviul si sa vedem ce iese. Sa mai disecam un pic .. taskurile de la actualul job .. asta ca sa vedeti inca odata ca din idei simple in USA se poate ajunge milionar. Deci .. recapitulam ... la firma unde muncesc .. la sectiunea ..sau cum o numesc ei cell .. ( si asta e valabil la toate sectiunile) sitemele vin 80% montate in China, Taiwan ..etc .. iar aici in firma ni ocupam practic de ..hai sa-i zicem upgrade .. Adica pui un procesor, memorie ( o memorie de test ), un cooler, un card LAN si executi de pe CD . un script care e si autorun .. prin care practic actualizezi BIOS -ul. Baieti nici macar nu te lasa sa gandesti ..adica pui CD ( care vine deja scris cu scripturile necesare) si la munca ... dupa care se ejecuta un test de aderenta ( care depinde de la sistem la sistem... de la 2 ore in sus )Impachetatul si la gara. Cam asta este in peste 80% munca noastra. In alte cell-uri se face cam acelasi lucru ..dar se monteaza flat screenuri, motherboard-uri ..etc . Adica ceea ce faceam noi pe la casele noastre cand mai primeam de la vecinul cate o placa de baza sau un card mai nou. Cea mai complicata este celula sau cell de la SUN ...Astia au ceva mai complex de munca ..instaleaza servere si statii SUN care trebuie sa indeplineasca ceva conditii mai crtitice ...dar repet se lucreaza dupa un bill plan .. unde cu desene si poze se explica pana si pozitia cablului in sistem ... Asa ca !!! Tocmai de aceea ..asteptam sa vedem ce iese cu INTEL ... si daca nu .. demisia .. ma orientez catre un curs de CISCO CCNA .. si cautam ceva mai profesional de munca. Pana atunci bafta tuturor. !!! |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
O luna dupa ajungerea la prima destinatie americana | msim | Experientele loteristilor ajunsi in America | 14 | 05-29-2007 11:26 PM |