Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Catre America !

O luna dupa ajungerea la prima destinatie americana

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-26-2007, 04:56 AM
msim msim is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default O luna dupa ajungerea la prima destinatie americana

Am ajuns... Stam la prieteni, cunostinte. asteptam actele. Unii dintre noi le-am primit deja. Am luat si permisul de conducere, am cautat zilnic job-uri. La internet am renuntat (Career, monster, jobs etc.). Nu renuntam la Pagina, la Craigslist... Nu e pt noi (ma refer la job site-uri). Am mers din usa in usa...la firmele mari am renuntat dupa ceva timp (toti vor experienta IN America, nu sa fi lucrat la o multinationala). Am aplicat pt apt rental, dar ne trebuie job. Asteptam... Eu unul voi incepe munca pe 5 iunie, ca apprentice iar azi am aflat ca s-a aprobat si cererea de rental. Nu conteaza domeniul. Am si uitat ce am fost in Romania. Aici nu e deloc rau, daca sti limba! Si invatati-o cat aveti timp. Lasati indatoririle la jobul din Ro, cat il mai aveti, dedicati-va studiului limbii engleze!
Pe baiat l-am dus la scoala din a doua saptamana de State si chiar ii place. Eh, aici deseneaza, merge la cafeteria la pranz, niste teste ft usoare, sport in fiecare zi (inclusiv soccer, pe langa base-ball sau foot-ball, poate mai gresesc spellingul) etc. fata de ce facea in tara... Urmeaza niste tabere de vara de cate doua saptamani pt esl (english as second language). Pleaca la 7 dimineata si-l mai vedem seara la sapte. 25 de dolari plus (parca) tot 25 transportul. Extrem de ieftin, si speram si folositor.
Va fi bine, sunt sigur, pentru toata lumea. Am vorbit cu multa lume, de alte nationalitati, si toti romanii cunoscuti de ei au reusit. Bafta!
Reply With Quote
Old 05-26-2007, 08:34 AM
ramsai ramsai is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by msim View Post
Am ajuns... Stam la prieteni, cunostinte. asteptam actele. Unii dintre noi le-am primit deja. Am luat si permisul de conducere, am cautat zilnic job-uri. La internet am renuntat (Career, monster, jobs etc.). Nu renuntam la Pagina, la Craigslist... Nu e pt noi (ma refer la job site-uri). Am mers din usa in usa...la firmele mari am renuntat dupa ceva timp (toti vor experienta IN America, nu sa fi lucrat la o multinationala). Am aplicat pt apt rental, dar ne trebuie job. Asteptam... Eu unul voi incepe munca pe 5 iunie, ca apprentice iar azi am aflat ca s-a aprobat si cererea de rental. Nu conteaza domeniul. Am si uitat ce am fost in Romania. Aici nu e deloc rau, daca sti limba! Si invatati-o cat aveti timp. Lasati indatoririle la jobul din Ro, cat il mai aveti, dedicati-va studiului limbii engleze!
Pe baiat l-am dus la scoala din a doua saptamana de State si chiar ii place. Eh, aici deseneaza, merge la cafeteria la pranz, niste teste ft usoare, sport in fiecare zi (inclusiv soccer, pe langa base-ball sau foot-ball, poate mai gresesc spellingul) etc. fata de ce facea in tara... Urmeaza niste tabere de vara de cate doua saptamani pt esl (english as second language). Pleaca la 7 dimineata si-l mai vedem seara la sapte. 25 de dolari plus (parca) tot 25 transportul. Extrem de ieftin, si speram si folositor.
Va fi bine, sunt sigur, pentru toata lumea. Am vorbit cu multa lume, de alte nationalitati, si toti romanii cunoscuti de ei au reusit. Bafta!
bravo! dati-i inainte!

Reply With Quote
Old 05-27-2007, 03:49 AM
florin cristian's Avatar
florin cristian florin cristian is offline
Membru
Invatzacel

Thumbs up bafta

Se pare ca am ajuns in State cam in acelasi timp si pot sa-ti spun ca evolutia este cam aceeasi si la NY. Cum este clima in NC ? Si cam care este pretul chiriilor ?

Multa rabdare si bafta !!!!!!!
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 03:00 AM
msim msim is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Eheei!

Ma bucur sa te citesc! In NC vremea este foarte calduroasa, cel putin in aceste zile. Prietenii mei imi spun ca este mai blanda si mai calduroasa decat in Romania. O singura data a plouat acum o luna.
Ieri am inceput o munca voluntara la niste romani care sunt aici de multi ani (veniti dupa 20 de NY!), si care i-au ajutat la inceputuri pe prietenii nostri, la care noi stam astazi. Largim un deck, si pot sa spun ca este extraordinar de cald, dupa 11:00 e f greu sa lucrezi afara.
Zona, in schimb este foarte frumoasa, padure peste tot, la doua ore si jumatate de ocean. Este ceva gen Breaza, Prahova, dar mai cald.
Chiriile... Le-ai vazut si pe rent.com sau alte site-uri. Eu am gasit un apt 2 bdr si doua bai la Stonehenge. La 800$. Fara aia, aia sau cealalta. Se pare ca e buna zona, nu trebuie sa mergi cu masina deloc, ai totul langa: Harris Teeter, Kroger, ABC store etc. Deocamdata, ce am gasit de munca ne rezolva de chirie, utilitati si benzina. Inca ne vom mai folosi de banii adusi de acasa, cel putin pana va gasi si sotia ceva de lucru.
Cam in jur de 750-800 $ gasesti pt doua dormitoare. Pentru unul, in jur de 650-750, in functie de ce doresti ca zona si utilitati.
Poti sa gasesti, usor mai ieftin, dar e vorba de "comunitati" (jante de 20-22 toli), calitatea scolii, distanta de locul de munca, posibilitati de prima angajare pt sotie (de ex) etc.
Se pare ca este o zona in plina dezvoltare, cu o migratie deosebita a fortei de munca.
Sunt foarte multi mexicani, cred ca mai mult de 45-50% africani-americani. De preferat Raleigh decat Durham...
Cam asta pot sa spun deocamdata.
E o zona placuta si de viitor.
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 03:00 AM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by msim View Post
La internet am renuntat (Career, monster, jobs etc.). Nu renuntam la Pagina, la Craigslist... Nu e pt noi (ma refer la job site-uri). Am mers din usa in usa...la firmele mari am renuntat dupa ceva timp (toti vor experienta IN America, nu sa fi lucrat la o multinationala).
Parerea mea sa nu renuntati asa usor la internet. Statistic e sursa cea mai mare de recruitment in momentul de fata. Trimiteti sute de CV-uri si aplicati la sute de joburi, tot o sa iasa ceva.

Iar cu multinationalele, da-mi voie sa iti spun ca am cel putin 6 prieteni, fosti colegi de servici la Procter & Gamble in Romania, care au venit in State si s-au angajat - ghici? - la Procter & Gamble! Si mai am vreo doi fosti colegi de la PricewaterhouseCoopers, la fel. Deci, inca o data: nu renuntati, nu trageti concluzii pripite.

Bafta multa in continuare!
Old 05-28-2007, 03:36 AM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson

P&G sunt de treaba cu decontarea transportului, mi-au platit dus-intors Oradea-Bucuresti de doua ori, prima data un test scris (dupa aceea mi-am dat seama, gen GRE), a doua oara un interviu. Asta a fost cam cu o luna inainte de venirea plicului 1. Iar in final nu s-au ales cu nimic, spre deosebire de alti angajatori macar mi-au trimis "scri-sorry". Acu stau si ma gandesc ce-ar fi fost sa ma fi luat P&G si la jumatate de an sa le fi spus ca as vrea sa ma transfer la compania-mama.
Si e fain la P&G in VA?
Old 05-28-2007, 04:45 AM
msim msim is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by dmstangu View Post
Parerea mea sa nu renuntati asa usor la internet. Statistic e sursa cea mai mare de recruitment in momentul de fata. Trimiteti sute de CV-uri si aplicati la sute de joburi, tot o sa iasa ceva.

Iar cu multinationalele, da-mi voie sa iti spun ca am cel putin 6 prieteni, fosti colegi de servici la Procter & Gamble in Romania, care au venit in State si s-au angajat - ghici? - la Procter & Gamble! Si mai am vreo doi fosti colegi de la PricewaterhouseCoopers, la fel. Deci, inca o data: nu renuntati, nu trageti concluzii pripite.

Bafta multa in continuare!
Apreciez ce ai scris, ca sa parafrazez cum zic astia aici... E vorba si de politica companiilor...

Am fost mgr de facilities la una dintre cale mai mari fabrici TTTTTTT din lume.

In cele mai multe dintre corporatii nu stiu nici de mama si nici de tata...

Au vorbit pt mine si GM-ul si seful meu direct. In State nu-i intereseaza decat sa fi din State. Am avut interviu telefonic o ora pt un post pe care-l aveam in subordine in Romania."E ok, vai, dar voi faceti mai mult decat noi, oooo aveti si formatie de pompieri si securitate proprie? te asteptam, dar mai avem 2 insi de vazut... Te asteptam... Cauta casa in oraselul... sau ala... sau ala... Avem nevoie de cei 6 ani de experienta ai tai in TTTTT......" Nu e frate... Daca nu scrie pe tine "America", e greu sa ai acces la ceva mai deosebit. Incepem iar de la zero...
Trebuie sa te cheme CINEVA anume dintr-un plant. Nu conteaza: muncitor, foreman, director sau altceva mai mare... Altfel esti zero...
Nu e "disappointment", si stiu ca 99% din romani vor reusi, pt ca suntem obligati pentru copii nostri.
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 06:59 AM
florin cristian's Avatar
Membru
Invatzacel

Ia si tu partea buna cu chiriile mai mici - aici in Ny nu reusesc sa gasesc un studio fara 1000 $ ; noroc ca inca nu am copii
Partea buna de aici este ca sint atitea nationalitati , ca niciunul nu vorbeste engleza corect ; am dat peste o gramada de cominitati - rosi , poloni , chinezi , si orice mai vrei , dar nu am gasit o comunitate romaneasca (sa nu mi-o luati in nume de rau , dar singura intilnire cu romani aici a fost una negativa - am vrut sa inchiriez ceva si erau atat de murdari , incit spaniolii puteau sa le dea clasa .
Nu stiu in ce domeniu lucrezi tu , dar s-ar purtea ca in NY sa ai mai multe sanse - incearca sa cauti pe craiglist , trimite niste aplicatii si vezi ce raspunsuri ai . Poate in domeniul tau este mai bine.

Sanatate !
Reply With Quote
Old 05-28-2007, 03:31 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson

Eu am stat cateva zile ca oaspete in martie prin Bronx, zona Fordham, nu departe de metrou, am inteles ca studioul (spatios!) era cam $750 lunar.
Drept e, nu cunosc amanunte.
Old 05-28-2007, 11:49 PM
florin cristian's Avatar
Membru
Invatzacel

Daca nu ma crezi , arunca o privire pe craiglist.

Numai bine
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules