Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Impresii din lumea larga > Canada

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-21-2007, 04:03 PM
thedumitrache's Avatar
thedumitrache thedumitrache is offline
Junior Member
Bobocel

Default Emigrare din Canada in USA

Va salut,
Am castigat si noi la loterie si ne gandim sa mergem in California (anul viitor). Suntem in Toronto/Canada de ceva ani si am vrea sa ne informam inainte sa facem mutarea.
Ati plecat din Canada in California? Spuneti-ne si noua cum a fost si daca va place...
Multumim anticipat... avem multe intrebari dar o sa le scriu aici pe parcurs...

TheDumitrache
Reply With Quote
Old 05-21-2007, 06:33 PM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Nu stiu daca sint multi care au avut acest traseu: Canada - California. Dar eu cunosc un american de origine europeana care a imigrat aici venind prima oara in Canada si dupa vreo 2 ani ajungind in California. Si spune ca nu exista stat cu clima mai perfecta si diversitate mai mare. Si in ceea ce priveste oamenii, si oportunitatile, si relieful, frumusetile naturale, tot. Respectivul traieste in US de peste 50 de ani, dintre care in Cali... de acelasi numar de ani. A vizitat tot ce se putea vizita in aceasta tara mare (si restul lumii, se intelege) in acesti ani si a ajuns la concluzia ca aici este locul perfect pentru el si familie.

Drum bun incoace!
Old 05-22-2007, 04:25 PM
thedumitrache's Avatar
Junior Member
Bobocel

Merci Shrek pentru imbarbatare. Am vrea sa mergem mai la sud unde e Geanina. Doar ca inca ne facem socotelile si nu prea ne ies. Trebuie sa incheiem multe treburi aici inainte de a face pasul. Dar le facem noi incet incet. Pana vine viza (sa speram ca vine) o sa ne hotaram...
Acum suntem la intrebarea "care e modalitatea mai ieftina de mutat". Avem destule in casa si parca nu ne vine sa venim acolo si sa le cumparam iar... vreo idee?
Trebuie sa mai aflam ce e bine de facut cu conturile din banca, cu casa, etc. Am auzit ca trebuie sa o luam de la capat (nu prea placut) cu driver licence, cu credit history, etc. Dar cum spuneam, avem timp destul sa le aflam pe toate...

O zi buna,
C&L&C
Reply With Quote
Old 05-22-2007, 06:08 PM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Tot acolo, in Sud, stau si eu. Despre cele necesare mutatului cel mai bine va interesati intii acolo, la voi, si apoi, cind ajungeti aici, vedeti ce mai ramine de facut la fatza locului.
Old 05-23-2007, 10:06 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Hei, bine ati venit pe forum. Cred ca ne cunoastem de acum vreo 2 ani juma cand v-am vizitat si noi la Toronto...venim iar in iulie...de-abia astept sa vad Niagara vara ca iarna mi-a inghetat sufletul pe la voi pe acolo.
Poate ca ar fi bine sa va interesati cu transportul, sa luati un container sau ceva ca sa va trimiteti lucrurile pe aici daca insistati sa le luati.
Nu stiu daca e ieftin dar exista varianta asta sau sa inchiriati un U-haul si sa conduceti pana aici ceea ce cred ca e prea mult.
In ceea ce priveste credit history, da, trebuie sa-l construiti de la capat dar intr-un an sunteti pe calea cea buna...din cate am inteles, unele banci controleaza si credit history-ul din Canada, am citit asta pe undeva.
Cu DL-ul e mult mai usor de obtinut aici ca in Canada din cate stiu eu. Dai un examen scris si un test de condus pe strazi si gata, il ai.
Mult noroc, sa luati decizia cea mai buna...
Parerea mea, care le-am vazut pe amandoua, si Canada si California, n-as da California pe Canada si asta numai daca ar fi numai vremea...
Oricum de ce nu veniti intr-o vizita de testare, sa vedeti cum e aici si apoi poate va e mai usor sa va decideti.
Mult noroc,
Gianina
Old 05-25-2007, 03:28 AM
thedumitrache's Avatar
Junior Member
Bobocel

Default Venim in vizita... :)

Gianina,
Am vrea sa venim in vizita in iarna. Toate lumea ne spune ca ar trebui sa vedem locul inainte sa luam o decizie. Asa ca prin Decembrie poate venim. Oricum, poate ne vedem in Iulie cand venit pe aici.
Intre timp aflam multe informatii utile de pe acest forum .
C&L&C
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules