Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Impresii din lumea larga > Canada

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2004, 08:57 PM
Valerie Valerie is offline
Membru
Invatzacel

Default Alegere/Comparatie intre USA si Canada

sintem intr-o faza avansata cu starea dosarului de emigrare in canada, respectiv am primit invitatia la medicale dar sotul a primit instiintarea ca a cistigat si la loteria vizelor. imi poate da cineva un sfat daca conteaza la interviul pt USA faptul ca am avea viza de imigrant pt canada? sotul vrea sa renunte la procesul canadian, sa luam niste bani inapoi si sa continuam cu USA. eu nu sint de acord. cit ar dura pina ne cheama la interviu, cit ar costa procesul de imigrare la americani , cit dureaza? daca am pleca in canada putem continua procesul de obtinere a green card de acolo? adica se poate schimba adresa de domiciliu pe parcurs? noi am parcurs un drum mult mai dificil, cel al emigrarii in canada si am trecut de interviul lor care e mult mai dificil (in franceza). stim engleza fb,dar interviul se sustine in romana?
Reply With Quote
Old 06-04-2004, 09:14 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Exemplu concludent

Cel mai concludent exemplu pe care tzi-l pot da: Paulus de pe acest forum a venit in state cu loteria iar la data intrarii in state avea SI viza de Canada in buzunar.
Printre altzii care au renuntzat la iarna canadeza pentru posibilitatzile din state ma numar si eu si Ionn de pe acest forum. Pe altcineva nu mai stiu dar in mod cert mai sint.
In afara de asta sint destui romani in Canada care vin in state din diverse motive ... oare de ce ?

VAI CUM DE AM UITAT ? Mai e Mike de pe forum ! Intreaba-l pe el de ce a renuntzat la Canada si a venit in state TOT cu loteria, dupa (daca imi aduc aminte bine) circa 8 ani !?

One Love, One Mission, ONE.
Reply With Quote
Old 06-06-2004, 06:06 AM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Si noi eram cu dosarul pt. Quebec in curs, dar, vazind plicul de la KCC...
Old 06-06-2004, 09:08 AM
Jaf Jaf is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Re: ce sa alegem? USA sau Canada?

Quote:
Originally Posted by Valerie
1. ...conteaza la interviul pt USA faptul ca am avea viza de imigrant pt canada?
2. ...sa luam niste bani inapoi si sa continuam cu USA.
3. ...daca am pleca in canada putem continua procesul de obtinere a green card de acolo?
1. Nu conteaza.
2. Cum luati bani inapoi? Sint si eu curios...
3. Teoretic da, practic nu e prea intelept.
Reply With Quote
Old 06-06-2004, 11:17 AM
MiMi MiMi is offline
Membru
Invatzacel

Default CN?

Ce case number aveti? Sa nu va faceti planuri pentru State si sa nu ajungeti la interviu! Vad de pe forum ca sunt destui care tremura in asteptarea interviului!
Old 06-07-2004, 02:14 PM
Valerie Valerie is offline
Membru
Invatzacel

Default ce sa alegem? sua sau canada?

pt florin: luam inapoi banii pe care i-am depus pt viza dar nu am trimis pasapoartele. II de ce nu e intelept. argumenteaza.
mimi nu prea te inteleg. da raspunsuri daca poti da un sfat.
noi am hotarit sa mergem in canada si sa revenim pt interviul sua la anul sau cind vom fi programati. deja sintem programati la medicalept canada pe 15 iunie si mai avem max 2 luni pina luam viza. sint sigura ca daca sintem rezidenti canadieni si nu cetateni putem argumenta in interviu ca ne dorim mai mult sa traim in state, ca e visul nostru de cind eram mici. nu putem renunta la viza canadiana ca o pierdem, pierdem si o multime de bani, ca e mai scump si mai lung procesul de emigr acolo. acum cautam date innebuniti. nimeni nu stie sa ne dea un sfat.
alex multumesc pt mesaj. intii am sa ma documentez singura si apoi am sa pun intrebari, ca sa nu te sicii. dureaza ceva pina ne trezim din euforie.
Reply With Quote
Old 06-07-2004, 03:02 PM
Ruxandra Ruxandra is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Pentru Valerie

Parerea mea este ca trebuie sa mergeti inainte cu viza pentru Canada , fiindca nu se da vrabia din mana pe cioara de pe gard.
Nu se stie cate se pot intampla intr-un an de zile cat dureaza pana va cheama la interviu, ce reglementari mai apar si cat de usor sau de greu se va lua interviul.
Daca tot ati cheltuit timp si bani , mergeti inainte cu Canada si apoi faceti adjustment of status daca va cheama la interviul pentru loterie si daca il luati.
Chiar daca veti fi in Canada veti putea merge la interviu.
Eu asa as face.
Bafta !
Old 10-19-2004, 06:21 PM
adyflo74 adyflo74 is offline
Junior Member
Bobocel

Default am castigat loteria vizelor si csq pt canada

Salutare forumisti!!! am castigat loteria vizelor , sunt programat la interviu in noiembrie si am luat interviul la Ambasada Canadei si astept medicalele.
credeti ca putem primi ambele vize? astept pareri de la voi. A mai fost cineva in situatia asta>?
multumim
Reply With Quote
Old 10-19-2004, 07:38 PM
Europe's Avatar
Europe Europe is offline
Forumar fidel
Aspirant

si noi am primit actele de Canada, si asteptam interviu pt loteria vizelor. Actele de Canada erau doar "back-up" pt ca suntem de ceva timp in US si in Canada vom merge doar in vizita. E o tara dragutza dar e mai bine in US.

Oricum chiar daca primesti ambele rezidente, vei pierde una dintre ele (doar daca stai 6luni in US si 6 luni in Canada pe an, dar ce folos?
Reply With Quote
Old 10-19-2004, 07:41 PM
Europe's Avatar
Europe Europe is offline
Forumar fidel
Aspirant

ah, am uitat sa iti spun ca depinde cand ai depus aplicatia, dar dureaza minim 1 an dupa ce iti cer examenul medical. Noi am depus la Consulatul din Buffalo, NY si ei lucreaza la luna octombrie 2003.

Deci mai ai putin de asteptat si pt una si pentru alta...
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules