|
|
|||
|
|||
rip-off business
mai intai, nu stiu daca am postat acest thread unde trebuie, daca nu, rog administratorii sa il replaseze unde ii e locul. desi cred ca e si asta o experienta a celor ce au ajuns in america. si inca una neplacuta.
azi am primit prin posta un card de la o firma, first national, de care nici macar nu am auzit. mi-au dat de banuit mai multe chestii ca ceva ar fi necurat, si anume:faptul ca nu am cerut de la sus-numitul furnizor de credit carduri nici un card( nu am facut nici o aplicatie pt nici un card), plicul' desi continea cam toata hartogaria pe care orice banca o trimite impreuna cu cardurile, si care contine termenii si conditiile de utilizare a noului card, era foarte ciudat. adica cardul propriu zis se vedea prin fereastra unde in mod normal apare adresa destinatarului. adresa mea era tiparita si pe exteriorul plicului, iar in fereastra se ivea cardul. deci incompetent amplasate si ,cred ca ,nici o firma, care se respecta, nu face asa greseli. si ,trei, cardul avea pe el o sigla pe care nu o cunosc( nu visa, master card, american express, etc). am citit documentatia si zicea ca ma felicita pt noul card, ca am pragul de 6500 dolari credit, ca tre ca sa activez cardul si ca fee pt utilizare e de 199 de dolari pe an, dar ca ,daca dezactivez cardul in mai putin de 10 zile de la activare, nu mi se percepe nici o taxa. mirosea a teapa asa ca am vrut ca sa sun la customer service la nr dat de ei. mi-a raspuns un robot care vrea ca sa ma puna sa activez cardul si sa introduc datele date de ei pt activare. m-am oprit la timp si nu am activat cardul. am intrat pe internet ca sa vad despre ce e vorba si am descoperit un forum cu cei pacaliti de aceasta firma fantoma(http://www.ripoffreport.com/results....Search=Search). si ,intr-adevar, mi s-a confirmat cele banuite. oameni care au facut tampenia ca sa activeze cardul, au avut surpriza ca sa descopere ca aceasta firma ,care activeaza in nevada, a perceput fee-ul de activare $199 de dolari si contravaloarea( $99) unui catalog pe care iar nu l-au comandat dar pe care l-au primit prin posta de la aceeasi firma. din pacate, nu am reusit ca sa imi dau seama din cele spuse de ei daca s-au expus la sarlatanie prin faptul ca au activat cardul ala sau o data ce esti in vizorul lor si au date despre tine "te fac " la conturi. ingrijorator e faptul ca acestor persoane li s-au luat banii de fee din conturi deci, se pare, ca astia au info. despre conturi . eu nu am facut niciodata aplicatii pt carduri prin internet ,ci numai la banci. ca este vorba de o escrocherie nu mai e nici o indoiala. intrebarea e, poate sunt persoane care lucreaza in domeniul bancar, sunt legat eu de ceva daca nu activez cardul? sa ma astept la surprize? am sunat la banca, la chase, si tipa aia,cam toanta, nu stia ce sa ma sfatuiasca sa fac. imi zicea sa nu activez cardul, ceea ce oricum nu faceam.
|
||||
|
||||
Ciudata chestia cu cardul gata deschis, mai trebuind doar activat. Chestia asta e ilegala, in primul rand omul trebuind sa aplice pentru card, iar abia dupa aceea cardul vine (neactivat, dar asta e o formalitate) acasa la solicitant.
First National Bank nu e Chase ci o alta banca. Drept e, am primit si eu oferte foarte proaste de la ei, asemanatoare cu ceea ce spui tu, insa trebuia sa aplic pentru card, el nu a venit gata emis si neactivat. Mai uita-te bine, poate e doar un carton, si nu cardul adevarat, in cazul asta poti sta linistit atata timp cat te-ai oprit realmente la timp.
|
|||
|
|||
Noi am primit exact asa ceva acum vreo 2 ani. Am intrebat insa pe cineva (acum foarte apropiati noua) despre cum ar fi asa ceva si ne-au sfatuit sa nu ne bagam. Asa ca am aruncat toata documentatia si cardul direct la gunoi. De fapt era vorba de un card cu care am fi putut cumpara (in caz de l-am fi activat) numai de pe net si numai de la firma respectiva. Intr-adevar curios!
|
|||
|
|||
Quote:
am vrut numai ca sa atrag atentia tuturor pt ca am vazut ca e o practica destul de frecventa a acelei firme si pot ca sa o pateasca cei neavizati pt ca acel card e unul real, nu de carton, cum toti primim cu sutele in diferite oferte, iar hartogaraia care il insoteste imita foarte bine hartiile cu termenii si conditiile care insotesc cardurile adevarate si care sunt furnizate de banci adevarate. in al doilea rand voiam ca sa aflu, pt linistea mea, daca pot fi tinut cumva legat prin faptul ca am primit acest card pt ca e evident ca aia au date despre mine si ar fi putut casa faca o cerere de card in numele meu sau ceva de genul asta. cred ca situatia e asemanatoare cu ce a lui shrek.
|
||||
|
||||
Soso, stai linistit. Atata timp cat nu ai dat cu subsemnatul pentru nimic, nu esti obligat la nimic. In State, furtul de identitate e tratat f. serios. Chair daca cineva iti fura cardul tau real si personal si face cumparaturi, vei primi banii inapoi daca faci reclamatie in timp util.
Oricum, campania ta de "raising awareness" e apreciabila! Ca sa fii cu sufletul impacat ca ai dus-o pana la capat, poti eventual sa faci o plangere aici: https://rn.ftc.gov/pls/dod/wsolcq$.s..._ORG_CODE=PU01
|
|||
|
|||
Asa este, daca nu ai activat cardul, nu se va intimpla nimic. Deci stai linistit! Si poti totusi sa faci o plingere, cum spune si Dmstangu.
|
|||
|
|||
Quote:
treaba e ca sunt multi care vin aici si aplica pt carduri ca sa is faca CH si pot primi astfel de carduri si sa fie pacaliti. cum am zis, cardul acela semana cu unul real foarte bine, iar hartogaria aferenta imita si ea la fel de bine hartiile care vin impreuna cu cardurile adevarate. asa ca atentie mare.
Display Modes | |
|
|