Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2004, 02:51 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA
Default Pareri si experiente despre compania aeriana

Am o mare rugaminte de adresat in special Danielei-Geanina si in general tuturor acelora care au facut rezervari de bilete de avion :spuneti-mi cum ati procedat si cum credeti ca ar trebui sa procedez la randul meu pentru a face aceste rezervari in conditii optime...?Mi-as dori sa le fac on-line , fara a mai fi nevoie sa bat drumul pana la Bucuresti si inapoi...

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***

PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU.
Reply With Quote
Old 01-03-2004, 03:04 PM
Corneliu19RO Corneliu19RO is offline
Membru
Bobocel

Default ..

Eu iti recomand Klm ..
POti s afaci si rezervari on-line.. de preferabil prin telefon .. ai acolo nr de telefon.
Oricum trebuie sa faci drumu la bucuresti sa iei biletul...
Parerea mea
Reply With Quote
Old 01-04-2004, 07:55 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default rezervari bilete

Hai sa-ti spun Mihaela cat de simplu a fost cu rezervarile.

Eu am sunat la o agentie de bilete din Bucuresti care se ocupa cu bilete de avion pentru o gramada de companii diferite si am cerut sa-mi dea pentru data aleasa de mine toate optiunile care le pot alege. Si am primit prin mail, 5 rezervari de la ei, cu diverse companii, si mi le-au si rezervat pe toate 5(apropo, rezervarile astea sunt gratis, doar ca unele expira in 15 zile daca nu-ti cumperi biletul).
Biletele de avion la agentie sunt la acelasi pret ca direct la compania respectiva, variind foarte putin fata de biletul normal doar ca, atentie, rezervarile pe care le-am facut prin agentie includ si taxele de aeroport iar cele de la companii direct nu le includ decat daca ceri expres asta.
Din pacate nu am acum la indemana telefonul agentiei, il am la birou pentru ca doar de acolo am sunat la ei . Dar luni pot sa-ti dau si telefonul lor.
Iar daca vrei contacteaza-ma luni pe msg la yahoo([email protected]), discutam direct noi si pot suna chiar eu la ei dupa ce-mi comunici datele preferate si sa ii rog sa iti trimita prin mail, pe adresa ta, toate optiunile posibile (noi ne-am luat toate biletele pentru firme de la ei si au avut preturi bune intotdeauna).
Intr-adevar, ca sa iei biletele in cazul rezervarii lor aici, ar trebui sa vii pana la Bucuresti (din pacate eu am fost deja la Buzau de sarbatori si nu mai merg asa curand, probabil abia la inceputul lui februarie).
Dar in mod cert ar trebui sa existe o agentie de astfel de bilete si in Buzau si eventual compari preturile macar. Si poate scapi de deplasarea pana la Bucuresti.
Cornel are dreptate si cu KLM-ul dar poate iti da si niste indicii mai multe, unde anume ii gasesti si la ce telefoane dar din cate stiu eu si am citit si pe forum, ei au serviciile cele mai proaste. E adevarat ca si pretul e mai mic la KLM fata de restul cu aproape 100 EURO dar eu am avut numai experiente neplacute cu ei, e adevarat ca pe curse de Europa, dar nu se stie daca nu sunt tot asa si pe mai departe.
Daca te pot ajuta cu ceva contacteaza-ma.

Gianina
Reply With Quote
Old 01-04-2004, 10:58 PM
Mihaella's Avatar
Mihaella Mihaella is offline
Profesor
Forumo-dependent

Mihaela, pentru ca vad ca te indrepti spre Chicago (unde acuma ninge de rupe!!) incerc sa-ti dau si eu niste informatii �traite pe viu� poate iti vor fi de vreun folos in alegerea companiei aeriene si rezervarea biletului.

In primul rind ma gindesc ca trebuie sa gasesti cel putin citeva agentii serioase de turism in Buzau (asa cum bine spune Daniela Gianina), care sa ofere si bilete de avion . Noi am gasit vreo 5 in Deva, si orasul e mai mic ca Buzaul (apropo, si sotul meu e din Buzau). Un domn de la una din aceste agentii ne-a explicat ca pretul biletului la agentia de turism e tot cel de la linia aeriana. Eu una credeam ca pretul la agentie e pretul liniei aeriene + comisionul agentiei dar omul ne-a spus ca de fapt agentia ia biletul de la compania aeriana cu un discount si il vinde mai departe si de fapt cistiga acel discount.

In ce priveste rezervarea, e GRATUITA si noi avind zborul pe 4 octombrie, am avut termen de plata a biletului data de 27 septembrie, asta asa, ca sa iti faci o id�e.

Iti pot spune despre cursa Lufhtansa spre Chicago cu care am aterizat si noi aici in America. Pleaca din Bucuresti la 14,40, mergi prin Frankfurt, ai cam 45 de minute intre avioane, exact cam cit iti trebuie sa ajungi de la un avion la altul, trecind inca o data prin controlul de securitate al bagajelor de mina si check-in pentru al doilea avion. Ajungi in Chicago la 19,25 seara. Ambele avioane sunt operate de Lufhtansa, deci te bucuri de servicii nemtesti adevarate.

Mai recent am fost cu Air France, cu plecare la 9,25 dimineata din Bucuresti, spre Paris, zbor operat de fapt de Tarom, adica zbor Tarom, ce mai incolo si incoace. La Paris sint aproape doua ore intre avioane, e o conexiune buna. De la avion la terminal si intre terminale esti plimbat cu autobuzul si tot mergi si te tot miri cit de al naibii de mare poate fi aeroportul. Plecarea din Paris e la 1,15 si ajungi la Chicago O�Hare la 15,40.

Ambele avioane �mari� (cu care am trecut Oceanul) aveau ecrane la fiecare scaun si confort, nu au fost intirzieri si nici un fel de probleme. Acuma poate orarul de zbor se mai schimba pina veniti voi, dar in mare cam asta stiu eu. Eu personal ma feresc de KLM pentru ca am auzit tot felul de istorii mai putin placute si la cit de lung e zborul cred ca poata merita maxim 100 de dolari in plus ca sa mergi omeneste.

Cam asta ar fi, daca mai crezi ca te pot ajuta si cu alte informatii, o sa o fac cu placere .

Mihaella
Reply With Quote
Old 01-04-2004, 11:18 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Ce poate fi atat de rau la KLM, domnule?
In nici un caz nu poate fi mai rau decat Taromul cu care circulau 80% romani. Si, cu toate astea, lumea ajungea intreaga la destinatie. Ca nu ai TV la fiecare scaun? ca mancarea nu e ca la mama acasa? ca nu vine stewardesa de cate ori apesi butonul? Care ar fi acele mari inconveniente pentru care oamenii ar trebui sa aleaga o companie cu 100 euro/dolari mai scumpa? Sa nu uitam ca 100$ inseamna mancarea unei familii pe mai bine de o luna aici.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, tonul meu nu este agresiv dar, mai ales cand pleci prima oara din tara in necunoscut, nu trebuie sa te tratezi ca un pasa si trebuie sa-ti ai grija de banisori. Parerea mea.
Reply With Quote
Old 01-05-2004, 10:36 AM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Default completari la zboruri

Duduca a scris:
Quote:
Ce poate fi atat de rau la KLM, domnule?
Intrucat am spus ca am experiente neplacute cu KLM-ul, din punctul meu de vedere a fost chiar rau cu ei. In afara de mancarea proasta si de impertinenta stewardeselor peste care se poate trece, am patit-o rau de tot o data cand trebuia sa ma intorc din Olanda, viza mea expira chiar la data biletului meu de intoarcere(pe vremea cand erau vize inca) iar KLM-ul imi spune dupa ce ajung la aeroportul din Amsterdam, desi biletele noastre erau pentru ziua respectiva, ca "ne cerem scuze dar nu mai sunt locuri la aceasta cursa iar urmatoarea cu locuri libere e cel mai devreme maine, asa ca reveniti iar pana atunci cazati-va undeva in Amsterdam, pe cheltuiala voastra ca noi nu suportam." Iar eu incercam sa-i explic doamnei de la ghiseul de repartizare a locurilor ca n-am viza sa mai stau si daca as vrea si ea imi spune:" nu cred ca o sa aveti probleme", iar eu ii explic ca nu vreau sa risc asta intrucat nu mai pup o alta viza daca o depasesc pe asta care o am. Pana la urma, dupa indelungi discutii, mi-a dat mie un bilet la o cursa in aceeasi zi.

Quote:
In nici un caz nu poate fi mai rau decat Taromul cu care circulau 80% romani.
Din pacate, Taromul nu mai circula de anul acesta spre America pentru ca intr-adevar, din punctul meu de vedere, Taromul oferea servicii foarte bune pe cursele sale, mie mi-au placut intotdeauna.

In final, iata care sunt motivele pentru care eu personal, prefer sa dau niste bani in plus decat sa mai risc vreo cursa cu KLM-ul. Si dupa parerea mea si confortul e important mai ales ca totusi o sa zbor timp de 12 ore asa ca, dupa mine, un televizor ar fi binevenit. Mihaela insa o sa aiba un program mai scurt de zbor.
Iar dupa mine, doar 45 de minute intr-un aeroport, intre imbarcari e cam putin pentru ca toate aeroporturile de escala sunt destul de mari.

Gianina
Reply With Quote
Old 01-05-2004, 02:12 PM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Default date agentie turism

Din nou revin cu un mesaj, de data asta cu date concrete despre Agentia de voiaj de care spuneam intr-un mesaj de mai sus, prin care ne-am rezervat noi biletele de avion.
Apropo, o alta informatie, cu cat iei biletul mai repede cu atat e mai ieftin, de ce, n-as putea sa spun.
Mihaela, prin urmare, dupa cum am promis iti trimit si datele Agentiei. Daca ai nevoie de ajutor, stii unde sa ma gasesti.

Cred ca si daca le-ai trimite un mail ti-ar raspunde pentru ca sunt foarte draguti.
AS TRAVEL CALEA VICTORIEI NR.81, BUCHAREST
TELEPHONE: 4021-2125961
FAX : 4021-2125962
EML:[email protected]

Gianina
Reply With Quote
Old 01-06-2004, 01:26 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Am patit-o si eu de 2 ori.. de 2 ori am calatorit cu Lufthansa si ambele dati am ramas in Germania pana a doua zi. Prima oara a fost vina agentiei care mi-a vandut biletul... nu au mai gasit locuri la zborul initial asa ca mi-au dat o ruta alternatica, Bucuresti-Munich-Frankfurt-Chicago, insa au uitat sa imi confirme biletul de la Frankfurt la Chicago. Cand am ajuns la poarta de imbarcare in Frankfurt, m-au trimis inapoi la Check-in point... si pana am reusit sa le explit eu sasoaicelor de acolo ce se intampla.. a plecat avionul. Se pare insa ca cei de la poarta de imbarcare au gresit si nu trebuiau sa ma intoarca inapoi. Asa ca au considerat ca e greseala lor si mi-au dat bilet a doua zi, plus cazare si 2 mese la un hotel.
A doua oara, am ales cursa de la ora 14 catre Frankfurt, fiind iarna a plecat cu intarziere... iar la imbarcarea din Frankfurt, desi mai erau 30 de minute pana la plecarea avionului, nu au mai permis pasagerilor sa mai treaca in sectorul portilor de imbarcare destinate SUA din motive asa zise de securitate.. asa ca iar am ramas in Germania...tot pe cheltuiala lor. Mi-au dat bilet pentru a doua zi, insa la un zbor mai devreme, cu conexie prin Washington. Zborul a fost placut, insa ei mi-au trimis valizele cu zborul care pleca mai tarziu.. si nu au modificat pe eticheta bagajelor numarul zborului cu care am plecat in final din Frankfurt... mi-au ajuns bagajele acasa dupa 2 zile. Partea placuta sa zic asa a fost ca nu am mai facut vama... sau mai bine zis, am facut-o PNV, am completat un formular in Washington si asta a fost tot.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 01-06-2004, 03:14 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Deci se intampla si la case mai mari... pan' la urma zic sa economisiti suta aia si sa mergeti cu ce e mai convenabil la pret.
Cat priveste"seviciile foarte bune" pe care le oferea Taromul, am zambit amintindu-mi de experientele personale. Poate doar la zoborurile transatlantice personalul de zbor devenea atat de isteric incat sa tipe la toata lumea care misca in front, poate doar acolo se permitea fumatul in avion, poate doar acolo ramaneau fara paine sau racoritoare, poate doar acolo plecai cu intarziere si...daca mai erau locuri. De' drum lung, romanii se agita, le arde buza dupa o tigare, dupa un vin sau bericioaica...Lasand gluma la o parte, poate ca erau si stewarzii /stewardesele indretatiti sa ridice tonul si sa trateze pasagerii cu asprime cand stii ca ai de-a face si cu oameni care cer si cer de baut pana ajung la destinatie crita , ca vorbesc tare de parca ar fi singuri in avion, ca nu stiu sa foloseasca civilizat o toaleta.
Si, cu toate astea, regret ca au scos zborurile peste ocean.Macar era un zbor direct si mai ieftin.
Singurul meu termen de comparatie este British-ul, unde se simte intr-adevar distinctie. Atunci cand am zburat eu cu ei, ofereau pasagerilor pana si sosete, periuta si pasta de dinti si copiilor jocuri, carticele de colorat .
Mihaela, cred ca, cu atatea opinii, iti este si mai greu sa alegi acum. O sa fie bine, fii fara grija!
Geanina, intreaba-l pe Shaguna cum de a stat pe cheltuiala Luftansei in Frankfurd, ca nu se stie niciodata... just kidding, asa, intre prietene!
Reply With Quote
Old 01-06-2004, 04:08 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Geanina, intreaba-l pe Shaguna cum de a stat pe cheltuiala Luftansei in Frankfurd, ca nu se stie niciodata...
Nu am stat pe cheltuiala lor in Frankfurt.... dupa ce mi-au dat cazarea, am mers pe cheltuiala mea pana in Hannover unde locuieste sora mea ))
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules