Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Vreau sa aplic la Loteria Vizelor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Vreau sa aplic la Loteria Vizelor

Sa plec sau sa nu plec?

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-09-2006, 11:06 PM
vlad2k6 vlad2k6 is offline
Junior Member
Bobocel

Haideţi să luăm cazul meu. Am 26 de ani, prietena mea 24. Eu am terminat Informatica la Universitate, ea Protecţia Mediului la Construcţii. Fiecare c�ştigăm cam 1000 � pe lună - 1300 $. Eu lucrez ca programator la o firmă, ea la Armată.

Credeţi că măcar dpdv financiar ar avea rost să venim �n America? Adică am putea să lucrăm conform calificărilor noastre sau ar trebui să ne luăm joburi gen v�nzător de hamburgheri, şofer, babysitter, etc? Nu că ar fi dezonorante aceste munci -departe de mine g�ndul- dar atunci ce rost a avut să ne batem capul cu şcoala at�ţia ani, să �nvăţăm o grămadă �n timpul şcolii şi altă grămadă la locul de muncă şi chiar acasă �n timpul liber? Salariile avem speranţa să se mărească �ncetul cu �ncetul şi �n plus aici �n Rom�nia cred că ne este mult mai uşor să �ncepem afacerea noastră. Casă �n rate vom putea lua şi aici peste c�ţiva ani (chiar din cărămidă).

Pun �ntrebarea dpdv strict financiar, pentru că �n rest nu prea văd unde ar fi avantaje. Birocraţia �ncepe să diminueze şi pe aici graţie intrării �n UE, mentalitatea se schimbă, vin oameni noi �n funcţii de conducere, aşa că nu aş prea avea alte aşteptări de la america �n afară de bani. (şi aia eventual temporar - pentru că nu ştiu dacă am vrea să răm�nem toată viaţa acolo)

Dacă �nsă �n america nu se recunosc studiile, e şomajul mare, e greu să te angajezi �ntr-un post mai acătării, etc - nu prea ar avea rost să facem risipă de timp şi de bani, venind acolo ca să avem de unde să ne �ntoarcem şi eventual să mai stăm aici c�teva luni p�nă să gasim nişte joburi la fel de mulţumitoare ca cele de unde am plecat.

Aştept răspunsuri �n special de la cei care lucrează �n IT şi �n Protecţia Mediului.

Am citit cu destul interes pe forum, dar nu prea am găsit răspunsuri la aceste �ntrebări - aşa că mă �ncumet să spun aici ce mă frăm�ntă.

Am mai avut noi o tentativă legată de Canada dar după cu ne-au descris-o unii prieteni de acolo (studiile nu se recunosc, sunt preferaţi la angajare băştinaşii, ingineri, IT-işti şi profesori lucr�nd ca general worker, mizerie �n Montreal mai ceva ca �n Bucureşti, etc) nu ne-a mai sur�s ideea, deşi aveam pe ansamblu o idee mult mai bună despre Canada dec�t despre Statele Unite.

Acuma' nu-i bai, dacă voi ne ve-ţi distruge şi ideile noastre frumoase legate de Sua, mai avem de studiat Australia şi Africa de Sud.
Deşi nu ştiu ce ne măn�ncă �n fund... Am putea foarte bine să căutăm joburi �n Irlanda, Spania sau Italia chiar aici pe bătr�nul continent. Şi am avea avantajul că am da c�teva zeci de euro pe biletul de avion put�nd să mergem �n Ro c�nd avem chef şi că mentalitatea ar fi mult mai aproape de a noastră.
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules