Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Impresii din lumea larga > Canada

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-22-2007, 08:27 AM
devaro devaro is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Canada- California -Done deal

Salutare,
Eu am facut mutarea asta din Ontario,Ca in Orange CA si sentimentele sunt mixte...
1.Usor de gasit de lucru-salarii acceptabile si cu putin noroc si timp excelente
2.Vreme superba tot timpul anului -uneori faci baie in piscina afara in Decembrie
3.O gramada de lucruri de vazut si de facut -parcuri de distractie, statiuni montane, plaja (apa in Pacific cam rece dar se poate inota),muzee,concerte,sport etc
4.Mancarea este relativ ieftina daca stii unde sa mergi (si stiu ce vorbesc ca doar am vizitat juma de USA cu serviciul meu)

Partea cea mai "nasoala" e costul locuintelor-o casa de 1000sqf intr-o zona nu grozava-aici ma refer la scoli si neibourhood- pleaca de la 500000in sus.O casa decenta -standard americano-canadian -este 700.000 and up.
Ramane varianta condourilor -spre deosebire de Canada aici nu prea sunt High rise buildings- care seamana cu on fel de townhouse pe orizontala unde o familie detine parterul iar cealalta etajul- de la 380000in sus .Stiu pe cineva care a cumparat recent un condo 2 bedrooms in Irvine cu 690000.
Ramane chiria -din nou scumpa- 2 bedrooms de la 1100 la 2700 pe luna.Cele cu 1100-1300 nu vrei sa le iei daca ai copii de scoala.

Deci daca ai copii si vrei sa cumperi o casa ....trageti voi concluziile, chiar daca un salariu de 80000 pe an nu e ceva iesit din comun.
Daca nu ai copii si poti trai cativa ani intr-un bachelor...atunci mai poti strange ceva bani de down payment.
Eu am un copil si pentru ca m-am gandit ca nu e fair pentru el sa ma mut ca tiganul cu cortul dintr-un cartier in altul in dorinta de a gasi un pret acceptabil( fiecare lease expiration ,adica la 6 sau 9 luni-3% in plus), ma voi muta in Georgia unde pentru 170000 iei o casa adevarata cu backyard 10000 de sqf.
Texasul e si mai ieftin din punctul asta de vedere si chiar si al mancarii.Dallasul mi-a facut chiar o impresie buna.Dar sunt altii mai in masura sa dea informatii.

Si inainte ca sa sara lumea pe mine ca n-am pomenit de Corona si Riverside -nu vrei sa locuiesti acolo numai daca ai si un servici tot in apropiere.Naveta in Orange County este un cosmar- 1,30 ore cel putin pe drum la dus si 2 , 2 jumate la intors.
Eu fac 24 de mile in 45-75 minute la dus si 1-1ora 30 la intors din Fullerton in Irvine.

Aaaa! Am uitat sa spun ca pentru South CA culoarea normala a peisajului pentru 3 sfert de an este galben cenusiu.Totul este ofilit cu exceptia primaverii cand mai apare si verdele...
Deci in final fiecare are prioritatile lui si deci e bine sa judeci de unul singur dupa ce vizitezi locurile si stai vreo 2 saptamani...Crede -ma ca merita efortul si banii.

Salutari
PS Cea mai buma varianta de transport a lucrurilor este ABF .Viziteaza upack.com (au si puncte de lucru in canada).O singura conditie -impacheteaza f.bine lucrurile si asigurale cu corzi sa nu se deplaseze in timpul transportului.Iar tu -ia avionul si enjoy!
masina vinde-o in Canada si cumpara-ti aicea una-ca e mai ieftina iar in CA nu poti inregistra unele masini din afara statului...

Cu permisul...Unele state recunosc permisul canadian si il preschimba dupa un examen scris.California nu, trebuie si examen in oras., dar ai 3 luni de permis temporar, dupa examenul scris,timp in care te poti obisnui cu traficul si regulile de aici (poti face U turn in intersectie daca nu este nici un panou care sa interzica..)
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules