Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2006, 09:37 AM
Mesengeru's Avatar
Mesengeru Mesengeru is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Bagaje - ce punem in ele? Si ce nu?

Ma gandesc sa iau cu mine 3 covoare de lana care in US am vazut ca sunt foarte scumpe... Daca le impachetez si le trag in folie (pe toate 3) sunt probleme la vama? (vreau sa zic ca nu vor fi bagate intr-un geamantan... ele insele vor forma un balot compact)
Old 02-19-2006, 05:18 PM
adriana_radu's Avatar
adriana_radu adriana_radu is offline
Moderator
Team Member

In primul rand ce sa faci cu ele aici? Cam peste tot aici se poarta mocheta ... eventual sa le pui peste daca iti place cum arata.
In al doilea rand cred ca ar trebui sa intrebi compania de zbor sa vezi cum accepta un bagaj de genul asta. Probabil vor fi considerate ca un bagaj, dar ma gandesc ca e si in functie de dimensiuni.
Old 12-16-2014, 02:26 AM
cornelus cornelus is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by adriana_radu View Post
In primul rand ce sa faci cu ele aici?
Oricand pot fi agatate de pereti, un pic de cultura romaneasca in US nu strica. Eventual daca ai casa proprie iti poti construi propria soba de teracota pentru a completa aspectul traditional.
Reply With Quote
Unread 04-12-2015, 03:28 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Ana, si celalti gata de plecare in marea aventura....
Inainte de plecare, aveti grija sa fiti in buna stare fizica, mai ales un ultim control la dentist. Asigurarile medicale aici, nu cuprind Dental and Vision. Dental si vision se adauga la asigurare, si costa destul de mult. Dar ce'i mai rau e ca Dental nu acopera in totalitate lucrari majore. E conceputa pt preventive care.
Un alt lucru: venind aici, veti intra in contact cu alta varianta a microbilor/virusurilor, si s'ar putea sa contactati mai des o raceala in primele luni. Dupa aia, nu va faceti griji.
Cel mai mult m'as ingrijaora daca as avea o boala cronica, si as face tot posibilul sa am medicatie pe cel putin 3 luni (in bagajul de cala). Daca aveti posibilitatea, si stiti ca aveti nevoie, procurati'va ceva antibiotic, aici foarte rar se prescrie antibiotic. Fiti kinistiti, dupa o scurta perioada de acomodare nici nu veti avea nevoie.
Daca aveti copii, fiti pregatiti pentru orice eventualitate. Tot stresul pregatirilor, zborul lung, poate sa le provice diaree, rosu in git....Fiti pregatiti. Luati cu voi carti de colorat, ori ce stiti ca'i poate ocupa timpul copilului.

As mai pune in bagajele de cala , ceaiuri medicinale pe care le folositi si stiti ca va vor lipsi. De asemenea, condimente. Le gasiti si aici, dar unele mai greu, asa ca macar in primele luni sa le aveti. De cite pri merg acasa, aduc cimbru. Am incercat sa'l cresc si aici, dar inca n'am reusit. Am gasit aici leustean, si a rezistat vreo 5-6 ani, dar cu ultimele ierni foarte aspre, e din ce in ce mai anemic.
O carte de bucatarie, ori retete de familie, nu strica.
Reply With Quote
Unread 04-12-2015, 03:48 PM
katybest05 katybest05 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Am gasit aici leustean, si a rezistat vreo 5-6 ani, dar cu ultimele ierni foarte aspre, e din ce in ce mai anemic.
O carte de bucatarie, ori retete de familie, nu strica.
De unde ai luat leustean? Eu nu reusesc sa gasesc deloc. Ma gandeam sa iau samanta din tara luna viitoare cand ma duc. De asemenea, mararul de aici nu ma da pe spate, desi sunt innebunita dupa gustul de marar de acasa.
Status update: November 09, 2011
Interview date: February 28, 2012; 01.00 p.m. (Successful)
Medicals: January 12, 2012
OTP-CHI: March 29, 2012
Welcome letter: April 29, 2012
Green card: May 4, 2012
Reply With Quote
Unread 04-12-2015, 06:43 PM
ana_0189's Avatar
ana_0189 ana_0189 is offline
Forumar fidel
Aspirant

Chiar am trecut pe la stomatolog zilele trecute, si m-am bucurat ca am facut-o. Mi-a depistat o carie si mi-a pus o plomba, plus o curatire profesionala. Cost total - $20 M-am gandit si eu sa-mi iau medicamentele de care stiu ca voi avea nevoie...
Reply With Quote
Old 02-19-2006, 08:14 PM
Mesengeru's Avatar
Mesengeru Mesengeru is offline
Forumar fidel
Aspirant

In Boston MA am auzit ca in multe case este hardwood floor.... eu zic ca arata mai bine cu un covor.
Old 02-19-2006, 11:16 PM
Amadeus's Avatar
Amadeus Amadeus is offline
Forumar fidel
Aspirant

Quote:
Originally Posted by Mesengeru
In Boston MA am auzit ca in multe case este hardwood floor.... eu zic ca arata mai bine cu un covor.
Nu-ti pune problema "cum ar arata"!! Toate! casele sunt de lemn si au hardwood floor, insa 99% din ele au mocheta si gresie. Acum, tu poti sa-ti cari covoarele, insa e risipa de energie! OK, si daca vii in MA, asta-i adresa mea : 15 Pleasant View Street, Methuen, MA, 01844, Tel: 978-975-0488. Intreaba de Roland. Servus.

Henry de Montherlant
Reply With Quote
Old 02-20-2006, 02:20 AM
Carmen Carmen is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Atentie la greutate!
S-au schimbat de la 32 kg la 23 kg!
Old 02-24-2010, 11:05 PM
AdrianT AdrianT is offline
Profesor
Forumo-dependent

Eu cand merg in Romania imi iau medicamentele si pe pun in bagajul mare de cala in sticle de plastic ca sunt medicamente de soi. Fara reteta...ca la zaibar si tzuica, reteta e top secret.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules