Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2007, 03:31 AM
josephine's Avatar
josephine josephine is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Cat dureaza pana vine SSN?

Intreb pentru sot, ca eu nu mai tin minte de acum 7 ani. A aplicat de 2 luni, mi se pare cam mult. GC a venit repede, ma ingrijorez..
Old 10-12-2007, 03:37 AM
dumi_r's Avatar
dumi_r dumi_r is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Ssn

Quote:
Originally Posted by josephine View Post
Intreb pentru sot, ca eu nu mai tin minte de acum 7 ani. A aplicat de 2 luni, mi se pare cam mult. GC a venit repede, ma ingrijorez..
In primele zile cand am ajuns in USA am fost la cei de la SSN unde am aplicat din nou.
La noi a durat cam o saptamana pana ne-au sosit plicurile cu SSN. Green card-urile au sosit la o luna de zile.
Old 10-12-2007, 03:44 AM
josephine's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Multumesc, dumi. Da, si el a fost si a aplicat pentru SSN dupa 2 zile de cand a ajuns. Asa [parca ramasesem si eu cu impresia, ca vine mai rapid decat GC-ul. Ufff.. cei de la centrul national spun ca nu stiu, cei unde a aplicat nu raspund la telefon.
Old 10-12-2007, 03:36 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member

Default Insistati

La mine a durat 4 luni jumate si a trebuit sa-i vizitez de 5 ori pana am primit SSN. Problema a fost ca era o neconcordanta intre aplicatia mea la SSN si baza de date a DHS.

Pe I94 e rubrica de "first name" si last name", asa ca eu am trecut ambele prenume la first name. Pe formularul de la SSA, sunt rubrici separate pt. first, middle si last name si normal, le-am completat pe toate. Asta i-a dat peste cap.

Idea este ca sotul sa insiste, sa-i viziteze din 2 in 2 saptamani (stiu, e nasol sa stai 2 ore la coada de fiecare data...) si sa ceara sa vorbeasca cu supervizorul sau managerul de la SSA, ca vitele de la ghiseu n-au habar de nimic, decat sa rumege guma de mestecat... .

Scuzati frustrarile...
Old 10-12-2007, 04:47 PM
golem golem is offline
Junior Member
Bobocel

La mine a durat 2 saptamani pina a venit plicul cu SSN dupa ce am aplicat
Reply With Quote
Old 10-15-2007, 05:37 PM
Julian Julian is offline
Forumar fidel
Aspirant

eu am bifat rubrica din formularele pentru interviu in care mi se cerea sa specific daca vreau sa mi se elibereze SSN cand ajung in US, insa in momentul cand am ajuns aici, Green Card-ul a venit destul de repede ,cam la doua saptamani, iar despre SSN nici vorba... am fost la office-ul local, am explicat situatia, functionara de la ghiseu nu a inteles nici un cuvant din ce i-am explicat eu cu loteria vizelor, nu avea nici cea mai vaga idee cum am aplicat eu pentru SSN cat timp nu eram in US.... m-a cautat in sistem, a zis k nu am aplicat niciodata pentru SSN.... asa ca am completet un formular acolo si in 10 zile mi-a sosit prin mail si SSN-ul...
Reply With Quote
Old 10-15-2007, 06:59 PM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Iar altora le-a sosit SSN-ul la citeva zile de la aterizare, fara macar sa aplice vreodata in US, ci doar pe formularul de la DV.
Old 11-02-2007, 10:53 PM
zorobabel's Avatar
zorobabel zorobabel is offline
Membru
Invatzacel

Quote:
Originally Posted by Julian View Post
eu am bifat rubrica din formularele pentru interviu in care mi se cerea sa specific daca vreau sa mi se elibereze SSN cand ajung in US, insa in momentul cand am ajuns aici, Green Card-ul a venit destul de repede ,cam la doua saptamani, iar despre SSN nici vorba... am fost la office-ul local, am explicat situatia, functionara de la ghiseu nu a inteles nici un cuvant din ce i-am explicat eu cu loteria vizelor, nu avea nici cea mai vaga idee cum am aplicat eu pentru SSN cat timp nu eram in US.... m-a cautat in sistem, a zis k nu am aplicat niciodata pentru SSN.... asa ca am completet un formular acolo si in 10 zile mi-a sosit prin mail si SSN-ul...
La fel a fost si la noi. Nu trebuie sa ai incredere in ei ...
Reply With Quote
Old 10-15-2007, 09:28 PM
Irina Irina is offline
Profesor
Forumo-dependent

SSN-ul se poate obtine si cu viza de non-imigrant (F1, H1, etc). La mine a durat 10 zile.
Off topic: I-94 este un document foarte important, care practic dovedeste ca tu ai fost admis si inspectat de un ofiter la intrarea pe teritoriul US. Ca non-imigrant cand aplici pt SSN mergi cu pasaportul, cu I-94 si celelalte documente care atesta statutul tau legal si dreptul de a munci. Pe primul card pe vremea cand aveam viza de student scria ca e valabil pt a munci only with DHS authorization. Cand am luat GC am fost si mi-am schimbat cardul, numarul a ramas acelasi, numai mentiunea respectiva a fost data jos.Cand am primit GC-ul, mi-a fost oprit I-94.
Old 10-16-2007, 04:21 AM
josephine's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

suntem in status quo.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules