Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Vreau sa imi construiesc propriul Business.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2007, 09:24 PM
sorin_a68's Avatar
sorin_a68 sorin_a68 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default Job vs. business

Oare a fost cineva pe acest forum atata de curajos, indraznet, "nebun", incat la putin luni dupa aterizarea pe pamant ameican sa aleaga in loc de cautarea uni job .. deschiderea propriului bussines ?. Care ar ptea fi .... estimativ "timpul" si costurile si posibilitatile dupa care ai putea sa infintezi un bussines. ?

Bafta
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 12:02 AM
rosoft2001's Avatar
rosoft2001 rosoft2001 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by sorin_a68 View Post
Oare a fost cineva pe acest forum atata de curajos, indraznet, "nebun", incat la putin luni dupa aterizarea pe pamant ameican sa aleaga in loc de cautarea uni job .. deschiderea propriului bussines ?. Care ar ptea fi .... estimativ "timpul" si costurile si posibilitatile dupa care ai putea sa infintezi un bussines. ?

Bafta

"Bussines" nu trebuie sa infintezi, esti din momentul in care ai gasit un client, adica cineva care sa te plateasca pentru ceea ce faci. Adica esti implicit propria ta firma, fara alte formalitati (pina vine vremea taxelor)

Abia daca vrei sa ai si angajati trebuie sa faci ceva hirtii, dar costurile sint minimale, nu te gindii la birocratia din Ro. Practic dupa ce ai iesit din vama poti incepe sa cistigi banii. Mai ramine un amanunt: sa-ti gasesti clienti, restul e floare la ureche.
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 05:09 AM
Jordache Jordache is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by rosoft2001 View Post
"Bussines" nu trebuie sa infintezi, esti din momentul in care ai gasit un client, adica cineva care sa te plateasca pentru ceea ce faci. Adica esti implicit propria ta firma, fara alte formalitati (pina vine vremea taxelor)

Abia daca vrei sa ai si angajati trebuie sa faci ceva hirtii, dar costurile sint minimale, nu te gindii la birocratia din Ro. Practic dupa ce ai iesit din vama poti incepe sa cistigi banii. Mai ramine un amanunt: sa-ti gasesti clienti, restul e floare la ureche.
Daca executi o lucrare pentru cineva si acesta te va plati, nu ar trebui sa-i dai o chitanta?
Persoana care te plateste nu trebuie sa justifice si el banii dati la vremea taxelor?
Iar in cazul tau, cum justifici banii primiti daca nu ai dat chitanta pentru ei?
Te rog sa fii mai explicit ca este o problema care ma intereseaza.
Multumesc!
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 05:43 AM
rosoft2001's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Probabil ca o sa ai un contract, o intelegere scrisa, altfel n-ar fi bine sa te-apuci de lucru. Banii o sa fie raportati si de el si de tine la IRS, nu exista chitante in genul celor din Ro, nici stampile, nici...

Trebuie indeplinite anumite conditii, din banii primiti platesti mai multe taxe, dar poti sa scazi unele cheltuieli. vezi "self employed" la google...

Vezi si http://www.irs.gov/businesses/small/

Quote:
Originally Posted by Jordache View Post
Daca executi o lucrare pentru cineva si acesta te va plati, nu ar trebui sa-i dai o chitanta?
Persoana care te plateste nu trebuie sa justifice si el banii dati la vremea taxelor?
Iar in cazul tau, cum justifici banii primiti daca nu ai dat chitanta pentru ei?
Multumesc!
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 06:48 AM
Jordache Jordache is offline
Profesor
Forumo-dependent

Se face o intelegere scrisa de mana sau egzista formulare tipizate?
Trebuie autentificata la notar?
Acest act se face in dublu exemplar ca sa-l atasam fiecare la declaratia de veni?
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 04:06 PM
rosoft2001's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Se face o intelegere scrisa de mana sau egzista formulare tipizate?
Trebuie autentificata la notar?
Acest act se face in dublu exemplar ca sa-l atasam fiecare la declaratia de veni?

Nu exista nimic tipizat (in afara de formularele de impozit) si nici nu e legal nevoie, dar e nevoie "civil" ca sa nu iei teapa. Nu notar, nu stampila, doar semnaturi.
Reply With Quote
Old 02-18-2007, 06:59 AM
adrian ionescu adrian ionescu is offline
Membru
Invatzacel

Default business

Eu am platit in Statul Washington , Kirkland, Seattle 100 $ la infiintarea firmei.
Taxa se plateste anual si difera in functie de localitate.
Taxele care se platesc sunt la nivelul statului si sunt insotite de o declaratie
Combined excise tax return, si taxe federale , care se aplica pe impozitul pe profit.
Este mult mai simplu ca in Romania, unde am avut 14 ani firma ,unde a fi mic intreprinzator autohton este un cosmar datorita birocratiei infernale si deselor controale care te calca si care dau amenzi astronomice abuzive pentru niste motive puerile cum ca de ce nu porti sapca in ziua respectiva.
Reply With Quote
Old 11-20-2010, 01:28 PM
cris2011's Avatar
cris2011 cris2011 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by adrian ionescu View Post
Eu am platit in Statul Washington , Kirkland, Seattle 100 $ la infiintarea firmei.
Taxa se plateste anual si difera in functie de localitate.
Taxele care se platesc sunt la nivelul statului si sunt insotite de o declaratie
Combined excise tax return, si taxe federale , care se aplica pe impozitul pe profit.
Este mult mai simplu ca in Romania, unde am avut 14 ani firma ,unde a fi mic intreprinzator autohton este un cosmar datorita birocratiei infernale si deselor controale care te calca si care dau amenzi astronomice abuzive pentru niste motive puerile cum ca de ce nu porti sapca in ziua respectiva.
in US porti sapca?
Old 02-18-2007, 03:21 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Multumesc!
Cand o sa ajungi acolo, o sa fii surprins ca americanii se vor uita la tine foarte ciudat daca platesti ceva cu o bancnota de 50 sau 100 de dolari. O vor verifica pe toate partile si daca nu le place mutra ta, iti zice ca n-are rest. Mentalitatea asta e formata din traditia "cashless" foarte bine impamantenita.

Ca sa raspund direct la intrebarea ta, vei gasi foarte putini clienti care vor fi de acord sa te plateasca in cash. Ca atare, documentele justificative pentru tranzactii vor fi cecul si cotorul lui sau extrasele de cont din banca.
Old 02-19-2007, 01:02 AM
eu_loteristul eu_loteristul is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by rosoft2001 View Post

Eu cred trebuie indeplinite doua conditii ca un "business" sa functioneze corect; clienti si respectarea legii. Legea poate fi incalcata, dar riscul este mult mai mare decat in RO. Pt majoriatatea meseriilor trebuie licenta, evident ca unele lucrari se pot executa si fara licenta, dar beneficiarul lucrari risca sa aiba calitate redusa la un pret mai mic si nu are prea multe posibilitati de a actiona legal in situatia care solicita daune. Nu sunt deacord ca restul este floare la ureche, daca ai un "business" (depinde ce tip de business si marimea lui) te poti trezi cu un procees din ceva banal. Adica poti avea un business care lucreza dar te poti trezi cantand din frunza mai tarziu.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules