|
||||
|
||||
Retete!
Ceau Fetele
are cineva chef/timp de facut schimb de retete ... sau ptr astea mergem pe culinar.ro sau alte locuri |
|
||||
|
||||
mie-mi place la retete... ce reteta ti-ar trebui?
|
||||
|
||||
in sfarsit cineva care raspunde la thread-ul meu yey!!!!
Imi trebuie reteta de facut sarmale!!! Deocamdata sunt inca in cautarea verzei murate .... care se gaseste din cind in cind la magazinele sarbesti. Si mai ceva cum fac eu bezele in cuptor electric fara sa le ard, ca n-am reusit sa ma prind pina acum; am renuntat destul de repede trebuie sa recunosc. |
|
||||
|
||||
Imi cer scuze ca intervin intr-o cafenea a fetelor, insa ati atins un subiect sensibil pt. mine: mancarea. Nu sunt un pasionat intr-ale mancarurilor ci doar un admirator.
Avand in vedere ca te afli pe taram amercan, iti dau 2 linkuri unde ai putea gasi raspunsuri la problemele tale: http://www.vulpeabucatar.com/ este un site al unei persoane din USA si exista si un forum dragut. http://www.romanian-portal.com/forum...ics.asp?FID=56 este forumul unui portal al romanilor din USA si Canada. Mult succes!
|
||||
|
||||
Catalin merci de raspuns si link-uri
Nu ctiu ce m-a apucat cu retele pe forum, ca doar sunt n site-uri pe care se pot gasii retete de tot felu ...probabil ptr ca nu mai am chef sa ma inscriu pe alte forumuri si incercam sa tin totul concentrat intr-un loc plus e mai fain cind vorbesti cu oameni pe care-i cunosti (virtual )de-o vreme ... |
|
||||
|
||||
...si mie-mi place la retete..dar ce reteta doresti in final ... sau doar asa schimb...tu dai una eu dau alta... ,
Varza murata am gasit si la Fry's destul de buna...tocata...si foi de vitza la Henry's... Acum sunt la primii pashi catre bucatareala chineza... |
|
||||
|
||||
Cum spuneam imi "twebe" sa ma invete cineva sa fac sarmale
|
|
||||
|
||||
Conversion Table for Cooking!
US to Metric:
Quote:
|
|
||||
|
||||
Buna fetelor,
Eu nu sunt o impatimita in ale bucutariei si nici genul de persoana care sa gateasca ft mult...doar cat sa supravietuim noi. Edes, eu nu sunt banateanca dar pot sa iti spun cum se fac sarmalele in moldova, cel putin cum le fac eu. Poate incerci si o sa iti placa. Eu folosesc de regula la sarmale numai carne de porc. La 1,5 kg (3 pounds) adaug 10 cepe mai potrivite si un morcov mai maricel. Mai intai tai ceapa ca la ciorba si o calesc putin in ulei...sa zic 10 min (nu ft mult ulei si atentie, ceapa sa nu se inmoaie ft tare). Dau prin razatoarea mica morcovul, dupa care il adaug peste ceapa inca vreo 5 min. Dau de pe foc compozitia si o rastorn de regula intr-un castron mai mare ca sa se raceasca mai repede. Intre timp pregatesc carnea (aici iau direct carne tocata, in Romania o faceam acasa), frunzele de varza, de vitza (depinde cum ii place fiecaruia) si ardeii (barbate-meu e innebunit dupa ardei umpluti). Inainte de ai umple ii pun putin in apa fierbinte, cat sa se inmoaie(nu ft tare). Dupa ce ceapa si morcovul s-au racit adaug carnea, delicat/vegeta, piper, 3-4 oua, patrunjel verde (tocat) si bine-nteles orezul (o cescuta mai maricita...te orientezi si tu dupa ochi ). Daca adaugi delicat sau vegeta sa gusti cat e de sarat si apoi mai vezi daca mai trebuie sare. Le amestec bine si trec la umplut ardeii si la impaturit sarmalele. Dupa ce le asez in oala torn peste ele putin suc de rosii si apoi torn apa cat sa le cuprinda. In apa pun jumatate plic bors magic sau...daca ai bors natural faci 3/4 apa si 1/4 bors. Le lasi la fier 1h-1,5h--le mai incerci pe parcurs. Pofta buna! Frunzele de varza murata le cumpar la borcan de la magaziele de polaci sau de la cele europene. De regula caut produsele pe care scrie import Bulgaria...am ajuns la concluzia ca sunt cele mai bune si nu ft acre. Tot de acolo iau si frunzele de vitza de vie. Spor la gatit! Elisa
elys \"Orice om trece peste un obstacol/ Daca vrei sa ii pui caracterul la incercare, ofera-i putere.\"--Abraham Lincoln http://www.slatineanu.com/prin_america/ http://www.slatineanu.com/photography/ |
|
||||
|
||||
I-auzi, draga! Gatesti tu sau te referi la sushi de la Sam's Club?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|