Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Locuri de munca

Gmat & Toefl

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2006, 03:57 AM
Galea Galea is offline
Membru
Bobocel

Default Gmat & Toefl

Ma pregatesc sa dau GMAT-ul satptamana viitoare, pe 26 aug.
Mai este cineva pe aici care a dat GMAt-ul in state? Vreau un scor undeva in jur de 650, dar dupa cateva luni de pregatire simt ca nu am facut mare progres. Ma simt cam descurajat...
Pt cei care nu stiu: GMAT= Graduate Management Addmission Test ca sa intrii la master.
Reply With Quote
Old 08-16-2006, 07:13 AM
Claudia's Avatar
Claudia Claudia is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Bafta la examen!

"If you're not nice, be QUIET!"- un forumist american
Reply With Quote
Old 08-16-2006, 07:52 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Cand termini cu examenul iti sugerez sa povestesti tot la acest topic cum a fost, ca urmatorul care soseste dupa tine pe forum doritor de GMAT sa aiba un model cat de cat, chiar daca tu n-ai avut.

Ce ti-e si cu pionieratul si voluntariatul asta...

Ma intorc la citit politica coloniala republicana franceza de mise en valeur.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 08-17-2006, 05:22 AM
ginatodoran ginatodoran is offline
Membru
Invatzacel

Default GRE in loc de GMAT

Eu am dat GRE, care am inteles ca seamana intr-o masura cu GMAt-ul doar ca acesta din urma e mai performant la partea de matematica. E un test destul de inselator comparativ cu TOEFL; secretul e sa faci cat mai multe teste contra cronometru ca sa te obisnuiesti cu timpul si sa nu te gandesti prea mult daca nu esti sigur la o intrebare; mai bine ghiceste; cel putin partea de vocabular e curata loterie-oricat de multe cuvinte ai invata, parca stii tot mai putine. Si, ca inainte de orice examen, odihna si concentrare; eu nu mi-am propus niciodata ce punctaj vreau sa iau; ideea e ca poti sa mai dai unu peste o luna -doua daca vrei punctaj mai mare.
Stiu ca sunt universitati care pun f. mare accent pe GMAT/GRE mai ales daca vii dintr-un sistem diferit decat cel american; sunt altele care pt. Master mai inchid ochii la punctaj daca ai un CV extraordinar. Un sfat: e-mailuieste si tu advisorii si vezi cam ce asteptari au de la aceste teste. Pina sa intru si eu in contact cu lumea academica, eram f. speriata dar in SUA, daca stii sa-ti vinzi imaginea cum trebuie, te accepta si cu punctaj ,ai mic la aceste teste. Dar, depinde de la universitate la universitate.
Multa bafta!
Old 08-18-2006, 04:51 AM
Galea Galea is offline
Membru
Bobocel

colegul meu de camera o sa dea GRE-ul sambata. A invatat saracul de-a cuvinte de s-a dat peste cap, si asa cum ai spus si tu e curata loterie.
Nu m-am decis la ce facultate o sa ma duc, am vreo cateva in perspectiva, dar o sa vad in functie de GMAT ce o sa pot face...Vreau una de stat ca sincer nu imi permit sa dau 40k pt una privata. Firma la care lucrez eu plateste 5k pe an pt studii daca ai note peste B, asa ca sper sa pot sa imi platesc restul.
pe cei interesati de GMAT este un forum excellent pe care eu l-am folosit ff mult in ultimul timp www.gmatclub.com
sper sa ajute
Reply With Quote
Old 08-18-2006, 06:12 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Galea View Post
colegul meu de camera o sa dea GRE-ul sambata. A invatat saracul de-a cuvinte de s-a dat peste cap, si asa cum ai spus si tu e curata loterie.
Sa nu exageram. E o lista de 3500-4000 de cuvinte pe care le inveti din ghidul de pregatire Barron's si gata. Iti pica cuvinte din lista aceea, nu de altundeva. Ba ti le mai introduc in carte si in propozitii si in exemple, ca sa inveti activ, nu papagaliceste. Ba iti mai trimit si CD cu simulare de test gratuit, in contul taxei de examen. Examenul GRE General e foarte fair-play. Depinde numai de timpul si de bunavointa fiecaruia. In nici un caz nu e loterie. E unul din examenele cu bibliografia cea mai clara. Daca ziceai de GRE Subject ca are o bibliografie neclara, intelegeam. Dar asta? La testul asta e clar ce trebuie sa inveti si de unde.

Reply With Quote
Old 08-18-2006, 06:31 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Si da, forumurile americane de specialitate dedicate oricarui examen sunt foarte utile. Eu nu am folosit pentru GRE, insa ma bate gandul sa folosesc pentru examene mai am de dat. Important e sa scriem si pe acest forum experientele noastre in materie de examene.

Reply With Quote
Old 08-18-2006, 07:05 AM
codrin codrin is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Am dat si eu GRE acum 3 ani pt ca am aplicat si in state la 2-3 universitati. La partea de matematica si vocabular am obtinut punctaje OK (cred Depinde si cit timp acorzi pt pregatirea examenului. Eu am alocat cam o luna pt GRE si Toefl si am scos rezultate bune chiar daca m-am speriat si eu putin de cele 3500-4000 de cuvinte (personal nu mi s-au parut putine pt o luna...). Dar am folosit metoda "eliminarii" unde nu stiam ce inseamna. Mai greu era unde si la raspunsuri erau cuvinte necunoscute.
Anyway, unde am obtinut punctaj mai mic a fost la eseu la GRE care mi s-au parut mai dificile decit cele de la Toefl. A fost si greseala mea ca nu m-am pregatit deloc pt eseuri.
Oricum, daca imi aduc bine aminte pe website la universitati se precizeaza ce punctaje cer, iar daca nu scrie un email la advisori sau chiar la posibilii supervisori (pt master si PhD).
Eu am aplicat aceasta metoda si in state si in Australia. Am cautat universitati, departamente, supervisori care aveau anumite research interests sau chiat teme de doctorat postate care corespundeau cu ale mele si ii contactam. Un scurt email de prezentare in care sa-ti exprimi interesul pt acea tema si cu rugamintea de a-ti da mai multe detalii plus un CV.
Chiar unul din profesorii contactati in state mi-a spus dupa citeva emailuri cam ce scor ar trebui sa iau la GRE ca sa ii demonstrez ca sint OK. Conteaza mult si asta pt ca ei iau aplicatiile si fac un clasament in fct de medii, CV, resultate Toefl si GRE, dar cind e vorba de burse acestea se impart pe departamente dupa un sistem intern si atunci intra in functiune si "pilele".
La mine a functionat pt ca am fost acceptat si aici si in state exact unde am contactat posibili supervisori.
Reply With Quote
Old 08-19-2006, 02:31 AM
adriana_1944 adriana_1944 is offline
Forumar fidel
Aspirant

La admiterea pentru programele de master conteaza si eseurile scrise atunci cind completezi aplicatiile si ce impresie lasi la interviu, in caz ca esti selectat. Desigur, se pune accent pe scorul obtinut la GMAT sau GRE, dar daca acesta este sub media obtinuta de candidati, ai sansa sa excelezi la partea de eseuri si de interviu, cautind sa descrii cit mai bine ceea ce te face deosebit de ceilalti.
Reply With Quote
Old 08-20-2006, 07:44 AM
ginatodoran ginatodoran is offline
Membru
Invatzacel

Default lamurire

Probabil ca acuma vad si eu altfel GRE-ul dar in momentul in care m-am pregatit pt. el din Romania, unde nu am prea exploatat resurse electronice, mi s-a parut ciudat. Si eu am prins chiar perioada cand s-a facut tranzitia de la sectiunea analitic la eseu de tip analitic si mi s-au parut mai ciudate eseurile pt. ca a fost aproape la prima vedere si nu pre stiam ce am de facut.
Si apoi, niciodata nu am fost buna la memorat chestii, ce am putut invata logic, am invatat, ce nu, metoda eliminarii. Daca aveti idee de latina cat de cat, o parte din cuvinte le poti intui dupa radacina lor latina. Sunt tot felul de chestii pe care le poti asocia dupa aceea. Dar ramin o multime de care nu ai nici o idee.
Mie una nu mi s-a parut deloc usoara partea de vocabular, ci e , de fapt, cea mai dificila. Pot sa spuna altii ce vor, dar glumitele intre graduate studens sunt de genul " nu mai folosi cuvinte pe care le gasesti doar in testul GRE!" Si , culmea, si ei, americanii gasesc f. grea partea de vocabular.
Mai demult, am dat LSAT care semana f. mult cu GRE-ul la partea analitica. E un examen pt. studii juridice/administrative. La vreemea respectiva mi s-a parut greu, acum cred ca nu as mai avea probleme.
Cred ca, problema vine de la sistemul nostru de invatamint. Cel putin eu nu am fost testata cu instrumente standard cum sunt toate aceste teste si, prin urmare, e o deprindere pe care o capeti dupa multa practica. poate ca intre timp s-au mai schimbat lucrurile...
Ce e mai important, multa bafta!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules