Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Catre America !

viza J1 pentru un sot de rezident

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2006, 03:03 PM
tudor26 tudor26 is offline
Junior Member
Bobocel

Default viza J1 pentru un sot de rezident

Buna tuturor romanilor.Am si eu o intrebare la care as aprecia un raspuns concret.
Eu am o viza C1/D pt munca pe vapoare si B2 pe 10 ani si printr-o agentie vreau sa plec prin programul G1 (viza non imigranta pentru schimb de experienta).
Eu sunt casatorit cu o rezidenta permanenta de un an de zile, credeti ca as avea probleme la viza avand in vedere ca vreau sa lucrez in acelasi oras in care ea este rezident? Am sanse de refuz ca sunt casatorit cu o rezidenta desi am celelalte vize folosite si nu am depasit niciodata timpul de sedere?
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri si sugestii...
Reply With Quote
Old 08-11-2006, 12:21 AM
Junior Member
Bobocel

Scuze, am facut o confuzie, nu e vorba de viza G1, ci cea de J1.
Reply With Quote
Old 08-11-2006, 08:26 PM
adriana_radu's Avatar
adriana_radu adriana_radu is offline
Moderator
Team Member

Da, se poate sa ai probleme. Si atentie ca aplicarea pentru viza J1 iti anuleaza celalalte vize. Te sfatuiesc sa discuti serios cu acea agentie sau mai bine cu un avocat de imigrari care poate sa-ti dea un raspuns mai competent decat noi. Ce fel de J1 este?
Old 08-15-2006, 12:32 AM
Junior Member
Bobocel

Este J1, schimb de experienta prin American Hospitality Academy. O sa lucrez la un hotel ca ospatar si voi face un training de management. Din cate mi-a spus agentia imi vor anula numai una din vize, de obicei cea C1/D si raman cu cea de B2.

Ce e mai interesant ca mi-au dat B2 cand eu eram deja casatorit cu ea. M-au intrebat daca ea e rezident, am zis ca da si am luat, am fost in State dar nu am ramas niciodata mai mult decat aveam voie.
Agentia nu prea stie ce sa zica si avocat de imigrari USA aici in Romania...unde gasesc?

Orice parere concreta mi-ar fi de ajutor.
Reply With Quote
Old 08-15-2006, 02:16 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Avocat de emigrari desigur ca nu gasesti in Romania, dar ar fi bine sa consulte sotia ta care se afla in USA, nu?

Este o problema complexa. Nu are oricine atatea vize si potentiale vize in pasaport ca sa stim dinainte ce se va intampla in cazul tau. Ai grija oricum sa te informezi din vreme sa nu fie un J-1 asociat cu conditie 212-E, adica home residence requirement in Romania pe o perioada de doi ani dupa ce expira contractul. Depinde ce scrie in contractul acela al tau.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe, M.D. (1754-1832)
Reply With Quote
Old 08-15-2006, 02:58 AM
adriana_radu's Avatar
Moderator
Team Member

Tudor, asa cum a spus si Tana, m-am referit la un avocat de emigrari din US. Chiar daca tu ai fost corect in privinta perioadei de sedere, solicitarea atator vize ar putea sa-ti aduca probleme. Nu te baza pe ceea ce iti spune agentia pentru ca interesul lor este sa-ti ia banii. Bafta si sa ne povestesti ce ai facut.
Old 08-16-2006, 09:18 PM
Junior Member
Bobocel

Adriana si Tana multumesc de raspunsuri.

Agentia cred ca joaca corect, ca daca nu iau viza imi ramburseaza comisionul care e de 1000 si eu ramanand numi cu cateva sute de mii (suma infima). Si ei spuneau ca nu ar vrea sa pierd eu ca asa ar fi putut sa trimita pe altcineva, fara probleme care platea suma totala.

Sotia mea e aici in Ro si nu pleaca pana in Octombrie ( pana mi-ar incepe mie viza teoretic).
Am sunat la un prieten in US sa intrebe un avocat, dar cand nu esti acolo in fata avocatului ca un potential client, nu stiu daca raspunsul v-a fi subiectiv!

Contractul spune intr-adevar ca dupa expirare trebuie sa stau acasa 2 ani...mie mi se pare absurd, chiar nu pot dupa ce ma intorc in Ro dupa cateva luni sa plec in B2 iar???
Reply With Quote
Old 08-17-2006, 12:23 AM
adriana_radu's Avatar
Moderator
Team Member

Nu, nu poti. Trebuie sa intelegi ca J1 anuleaza B2. Daca J1 este cu clauza de 2 ani, poti cere waiver de la ambasada in timp ce esti in US, dar este indicat atunci sa-ti schimbi statutul in US si sa treci pe alta viza daca poti, ca de la ambasada nu mai cred ca primesti alta, fiind casatorit cu rezident permanent.
Tu ai obtinut B2 pentru ca aveai C1, toata lumea obtine, ca sa te poti misca cand nu esti in larg, dar dupa expirarea J1 nu cred ca vei mai obtine un alt B2, impedimentul fiind tocmai casatoria ta.
Eu personal nu m-as incurca, depinde cat mai are sotia ta pana la cetatenie. Gandeste bine lucrurile sa nu iti para rau dupa aceea.
Old 08-17-2006, 12:42 PM
Junior Member
Bobocel

Tocmai de aceea ma apelat la forum ca sa iau o decizie buna.
Sotia mea mai are 2 ani si un pic pana la cetatenie. Ideea cu saritul de pe o viza pe alta nu ar fi rea, ca sa fim impreuna pana ia cetatenia, ne mai gandim.

Agentia ofera si H2B la acelasi angajator, aceasta viza are restrictii asa "periculoase" cum are J1?

Care e sfatul tau J1, H2B, sau B2? Din care e cel mai usor sa ma schimb incat tot timpul sa fiu legal, daca ma hotarasc in final la obtiunea asta?

Last edited by Boema : 08-17-2006 at 12:45 PM.
Reply With Quote
Old 08-17-2006, 02:03 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Tudor, ti-am raspuns la mp.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe, M.D. (1754-1832)
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules