![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca formulul nu mai este asa vizitat in ultima vreme, putine subiecte noi, sau mi se pare mie. Ma intrebam in seara asta in racoarea unei nopti din capitala Californiei, ce ma tine de fapt in Usa, si am incercat sa compar stilul de viata de aici cu viata palpitatanta si intensa din serile de pe strazile oraselor din Romania. Nu va este dor voua celor ce ati lasat un stil de viata latin, pt monotonia americana? Eu am 4 ani de Usa, si ma bate gindul ca dupa cetatenie sa incerc sa imbin Usa cu Romania, adica iarna din Romania sa o fac in California ca se aseaman cu primavara din RO, si vara de prin june to sep in Romania. vreau sa scap de monotoniea americana. Parca Alex s-a mutat in Romania?
As vrea sa vad citeva opini in legatura cu stilul de viata din ro si usa. Criss. |
|
||||
|
||||
![]()
Unii nu stiu cum sa o mai intoarca sa plece din Romania, iar altii nu stiu cum sa faca sa revina in Romania....ciudata rau viata asta
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
pai depinde de la caz la caz!cum si acolo poate fi rau si aici poate fi la fel de rau (bineinteleg ca am "exagerat", aici este de multe ori mai rau)
|
|
|||
|
|||
![]()
Avind in vedere ca in Bucuresti oricum nu era de iesit seara la plimbari in doi de ceva vreme si ca noi oricum nu eram genul de "batut" terasele pina la ore mici (poate cite un pub din cind in cind, dar atit), nu-mi lipseste viata palpitanta din Romania.
Sint atitea locuri de vizitat si atitea lucruri de facut aici, incit nu cred ca vom apuca sa le facem/vedem pe toate in viata asta. Dar incercam pe cit posibil. Dupa ce terminam cu US, ne extindem aria de cautari de comori ale timpului liber spre alte zone indepartate. Dar deocamdata sintem la inceputurile explorarilor aici... Ca sa nu ma intind cu ce nu-mi place in Ro si ce m-a facut sa-mi doresc sa plec de acolo inca din adolescenta, ma opresc aici zicind doar ca eu nu-mi doresc deloc sa ma intorc in Romania. Asta este. Numai bine si un week-end super frumos tuturor!
|
||||
|
||||
![]()
as mai adauga ceva legat de locurile de vizitat despre care a zis shrek! acum2 luni mi-au venit verii din canada si ce sa vizitam noi in galati!pai sunt atatea incat nici nu stiam unde sa ma duc cu ei!o gradina zoologica in paragina, 2 cinematografe care vor cadea la priuml cutremur, o faleza inundata si care mirosea oribil!cum am zis!o gramda de locuri interesante!chiar au fost "foarte impresionati" de aceste locuri "magnifice" (tinand cont ca nu s-au nascut in Romania)!
|
|
|||
|
|||
![]()
e foarte bine in romania doar pt. unii pentru rest capul plecat sabia nu il taie si asa trebuie sa fie.
pt.cei care stau afara mai mult de o luna pe an nu au ce cauta in romania pt.ca incep sa se enerveze pe sistem si problema este alta la cine ne plingem sa ne raspunda la acea reclamatie cu un raspuns pozitiv sau negativ sau sa fii indrumat la un for superior sau un alt serviciu alternativ.toata lumea iti ia banii din buzunar ca asa trebuie si nimeni nu iti explica de ce sau pt.ce,iar tu cel venit de afara cu bani munciti sau furati ce stii tu ce greu e in romania ca tu ai bani nu ai probleme ca 80% din populatia romaniei care are o telenovela sa iti povesteasca. o alta problema e aceea ca te simti cazut de pe alta planeta gasca ta nu te mai vede la fel daca ei au stat in RO si tu afara iar subiectele sunt in jurul banilor. mai ginditiva cu mutatul in romania daca v-ati acomodat pe unde sunteti va spune unul care a stat vreo citiva ani afara si a venit in tara de vreo 2 ani are o mica afacere imobiliara din care supravietuieste si mai are un an de stat in romania unde o sa mai revina cel mult 1 saptamina pe an saturindu-se sa tot fie generatie de sacrificiu pt.altii si niciodata pt.el. PS. in viata nu totul sunt banii,80% din marile averi sau strins in decurs de mai multe generatii deci considerati-va prima sau a doua generatie din neamul vostru si mai lasati si pe altii sa munceasca pt.avere ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da, in Ro sunt foarte multe locuri in paragina, sunt total sau partial nefolosite, nu sunt `updatate` , nu se intereseaza nimeni sa renoveze cladirile vechi cu savoare antebelica ( am vazut insa un reportaj cum au inceput deja sa o faca in Timisoara ), iar vorbind de Bucuresti, nu mai poarta deloc eticheta de `micul Paris`...
Nu cred insa, ca cei care vor sa se intoarca ,vor sa se intoarca ptr astea...asa cum zicea Criss, cred ca le lipseste `spiritul latin` de pe strazile oraselor noastre, sau cum zicea altcineva in alt topic, le lipseste acel ceva ce n-or sa-l mai aiba- copilaria cu tot ce inseamna ea, prieteni, amici, veselie, gasca de la coltz, gasca de la bloc, gasca de la scoala... La fel si eu aseara , profitand de micuta furtuna care s-a abatut asupra Bucurestiului -fapt care n-a impiedicat oamenii sa paraseasca strazile- ma gandeam , cu durere aproape in suflet ![]() Insa, asa cum bine stiti, nu le putem avea pe toate, trebuie sa alegem ceea ce e mai bine. Oricata durere am avea in suflet, oricat dor de Romania am avea, este clar ca datorita sistemului romanesc aici n-am putea trai...unii dintre noi. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca daca am putea sa ne adunam pritenii din ro si sa ne recream "gasca" aici ar fi mai usor si mai interesant.
Sunt multe locuri de vazut aici; nu e timp de plictiseala (ziua) asta daca nu esti mort de obosit dupa lucru ...dar si daca ai timpul sa vizitezi lipseste ceva (cel putin mie) faptul ca nu poti sa imparti experientele de aici cu toti cei dragi. Trimitem poze acasa, scriem e-mailuri lungi sau vorbim la telefon dar cu toate astea nu poti sa pictezi o imagine asa de clara a locului pe care l-ai vazut, sau cum a fost sa te intilnesti cu alti romani la un mic ca in romania ![]() La inceput mi-a placut linistea si faptul ca in loc de masini si voci seara auzeam greieri si tot felu de alte animale pe afara ... era ca in vacanta .... dar apoi asteptam cumva sa se termine vacanta si sa revin la viata care o stiu eu cu lume in jurul meu. Se intimpla citeodata sa merg pe jos la cumparaturi aici (ptr ca suntem foarte aproape un mall)...... SUNT SINGURA PE STRADA ... eu cuminte pe trotuar si masini ... si probabil oamenii din masini care se gindesc "vai saraca" hehe ![]() Chiar si Clearwater Beach care are faima de loc cu plaje excelente etc unde e plin de turisti ...terasele desi exista nu au aceiasi atmosfera ca in ro ... probabil e spiritul latin care lipseste intr-un final ![]() In Timisoara tot timpul era lume care se plimba prin centru sau prin complexul studentesc seara, sau la terase. Am intilnit aceiasi atmosfera la "Universal Studios" unde au incercat sa creeze un oras in miniatura cu terase fara cladiri mari care sa te apese si cu trotuare (cam rare pe aici ...cel putin unde suntem noi ) unde lumea se plimba relaxata. Ma tot gindeam zimbind uite aici lumea plateste sa faca ce faceam noi in timi pe gratis ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
america este un loc in care poti avea multe bucurii. poate o fi asa, dar de cele mai multe ori e o bucurie sterila.
de exemplu am mai fost pe aici printr-un loc sau altul (nu prea multe ca nu prea sunt). tot timpul era senzatia de muzeu. chiar si un bolovan daca mergi sa-l privesti, ai senzatia ca e scos din mediul lui natural si asezat acolo special ca sa-l vezi tu, ca o soparla impaiata pe luciul unei ape fabricata din sticla intr-un muzeu de stiinte naturale. lucrurilor si locurilor le lipseste dimensiunea aceea umana, a istoriei impregnate in ele. cat despre strazi, si de plimbatul pe ele, ce sa mai zic. cand eram aici la inceput, ieseam in timpul zilei sa fumez cate o tigara in fata casei. te uitai in toate partile, nu vedeai tipenie de om. la fel si pe strazile mari. masini, masini, masini, iar daca vezi vreun om te gandesti ca s-a intamplat ceva cu el de merge pe jos pe strada. la un moment dat ne spusese cineva ca mai sunt orase "exact ca in romania" (sau in europa), cum ar fi royal oak aici in michigan. sunt terase, magazine, baruri si restaurante, si lumea seplimba pe jos. am fost si noi acolo. am condus vreo juma de ora, am parcat masina, si am iesit sa ne plimbam pe strada. era plin de lume, de restaurante, de terase, si tot asa. si ne-am bucurat pentru ca era oarecum o atmosfera cat de cat familiara. am mers circa 20 minute pe jos si s-a terminat. nu mai era lume pe jos, nici terase, era un oras american tipic. si atunci mi-am dat seama ca de fapt chestii de genul asta sunt create artificial, ca o atractie pentru cei din afara. m-am uitat mai atent si toti aia care erau pe la terase, pe banci, parea ca niste angajati ai unui muzeu pusi aolo sa faca atmosfera. anul trecut am fost in atena in concediu. nici nu se compara. poate sunt acolo mai putini bani, si oamenii mai saraci, dar se vede pe ei ca sunt mai fericiti decat americanii. mai ales acum, in aceasta perioada a vietii mele, sunt convins ca nu voi ramane in state. pote nu plec in romania, dar franta, italia, spania, grecia sau portugalia ma asteapta. simt ca nu-mi voi gasi vreodata fericirea aici. america nu e pe sufletul meu. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|