|
||||
|
||||
Vopsirea parului
Mi-a traznit mie o idee..sa ma vopsesc cu henna. Am inteles ca e miraculoasa pentru par, dar pentru ca nu vreau sa imi schimb nuanta am incercat sa gasesc henna neutra. Bineinteles ca fara succes in Timisoara. Si aia normala am gasit-o la 90.000 100gr, iar mie, care am un par lung si des si cu firul gros, cred ca mi-ar trebui minim 300gr.
Poate timisoarencele de pe forum au idee unde as putea gasi mai ieftina...Citisem ca in strainatate sunt magazine arabe sau indiene si poti gasi sacul la 1$...dar aici?
|
||||
|
||||
Henna - planta - are o culoare rosiatica. Daca este mai concentrata poate bate spre negru. Deci neutra nu are cum sa fie. Mie personal imi place cea naturala, nu cu adaosuri chimice. Eu mi-am adus acum multi ani din Africa, unde am fost, si am folosit-o pina s-a terminat. Apoi nu am mai luat din comert, pentru ca nu am gasit "naturala". Poate aici s-o gasi, uite ca nu m-am gindit sa caut. Oricum, merita sa o folosesti, rezultatele sint nemaipomenite. Cel putin la mine, mama mea si inca citeva prietene asa a fost. Dar am folosit-o numai pe cea adusa de mine si care era practic frunza plantei, uscata si macinata. Atit.
|
||||
|
||||
Henna singura intr-adevar e rosie. Dar se mai fac amestecuri cu indigo(tot o planta) pentru a iesi culoarea negru sau diferite alte plante pentru diverse culori de castaniu. Mai sunt producatori care pun chimicale in ea deci trebuie sa ai grija cand cumperi, dar poti obtine si alte nuante tot pe cale naturala.
Henna neutra de fapt nu e henna e alta planta cu aceleasi proprietati cu henna doar ca nu coloreaza. Dar iti trateaza parul la fel de bine. Problema e c anu gasesc in Timisoara . Chiar si cea neagra nu am gasit decat henna sonia de care am auzit ca nu e grozava...
|
||||
|
||||
Asa este, culoarea poate fi modificata cu alte plante. De exemplu, daca vrei mai spre negru poti face "fiertura" in ceai negru sau chiar cafea. Daca vrei mai deschis trebuie sa amesteci dupa ce ai fiert cu miere parca. Nu mai stiu, primisem indicatii comlete la vremea respectiva, dar este mult de atunci.
|
||||
|
||||
Ma tenteaza si pe mine henna mai ales ca acum imi cade parul cu suvitele. Dar eu am parul vopsit negru si cu henna pe firele albe ... ar arata groaznic, cred. Daca imi da careva o idee ce fel de henna sa folosesc pe aici si cum s-o fac sa fie neagra ...
|
||||
|
||||
henna ca sa iasa neagra trebuie sa o amesteci cu frunze de indigo. Pe firele albe probabil nu o sa iasa neagra, probabil un saten, dar nu se stie, cam depinde de firul de par. Pe site-ul asta : http://www.hennaforhair.com/mixes/ au diferite amestecuri si sfaturi cum sa faci daca ai par alb.
|
||||
|
||||
Am gasit, interesanta pagina .... ma tot gandesc daca voi avea suficienta rabdare pentru toata mizeria aia.
|
||||
|
||||
Magazinele Body Shop vand se asemeni vopsea henna de la rosu caramiziu pana la negru. Nu stiu cat sunt de naturale dar eu sunt multumita in general de Body Shop.
Si atentie celor ce folosesc henna, NU puneti vopsea normala cu oxidant dupa henna in nici o circumstanta. Parul dupa henna trebuie tuns in totalitate inainte de a mai folosi vopsele de saloane sau magazin. Am vazut eu caz cand "suvitele' s-au facut scrum in reactie cu oxidantul dupa o aplicare de 2 ani in urma cu henna. Deci urmariti si contra-indicatiile. |
|
||||
|
||||
Complet Off-Topic:
Adriana, dar cu highlights nu ti-ar fi mai simplu? Arata mai natural, nu strica atata calitatea parului, sunt mai usor de ascuns firele albe etc. Daca gasesti pe cineva sa te iti faca highlights fine si uniforme, si te duci regulat sa te faci, arata excelent. La inceput nu vor sa se deranjeze sa iti puna si vopsea in culoarea ta naturala peste firele albe, incearca doar sa prinda cat mai mult in highlights, dar pana la urma cand devii clienta regulata se ocupa si de asta. Oricum eu zic ca e mai flexibil si mai natural cu highlights decat cu henna sau cu orice alte vopsele, asta daca ai si par alb. Daca n-ai... nu stiu ce sa zic, fiecare face cum crede. Eu cand n-aveam alb nu ma duceam deloc sa ma vopsesc, imi placea culoarea mea.
And what is Nature? One who acts in aid Of gossips half asleep and half afraid; With such allies I scorn my fame to blend, Skill is my luck and courage is my friend. Dr. George Crabbe (1754-1832) Last edited by Boema : 07-20-2006 at 08:52 PM. |
|
||||
|
||||
tana nu cred ca suvitele respective s-au facut scrum din cauza hennei. Probabil a folosit un oxidant prea puternic. Henna nu rezista 2 ani in par, e vopsea total naturala, eu vreau sa ma vopsesc mai mult pentru proprietatile terapeutice decat pentru culoare. Din cate am citit henna nici nu intra in firul de par, ci creeaza o pelicula la suprafata lui, de aceea nici nu poti face schimbari radicale de la culoarea naturala a parului. Tocmai din cauza acestei pelicule un timp vopselele chimice nu mai prind.
Display Modes | |
|
|