Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > S-E SUA
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

S-E SUA

Virginia

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2006, 02:58 PM
bigu81 bigu81 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Smile Virginia

Am si eu cateva chestiuni la care as aprecia orice ajutor...pentru cazul in care vom primi viza vom pleca pentru inceput intr-o suburbie a Washingtonului la un var de-al sotiei care ne ajuta cu AOS, si care e singura persoana pe care "o cunoastem" (nu am vazut-o niciodata).
Am icnercat sa caut chestii legate de Virginia pe forum dar nu prea am gasit, cu exceptia catorva mesaje ale lui mgorgan.
Locuieste cineva in aceasta zona? Chiriile raportatela alte stae cum sunt? Se poate face pe urma o relocare in alt stat daca se gaseste un job si o situatie mai buna?
As aprecia orice descriere a acestei zone si comparatii daca se poate...
Mersi
Reply With Quote
Old 07-10-2006, 03:39 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Am locuit un an in Virginia, insa nu in DC Metro area, ci in inima Virginiei.

E un stat foarte elegant si primitor, ca tot Sudul de altfel, insa e considerat statul sudist cel mai avansat dpdv tehnologic si cel mai deschis spre cultura din Nord.

Clima este mediteraneeana, cum este in Italia este si in Virginia. Vara -in conceptia mea- incepea de pe la mijlocul lui martie. In iulie erau valuri-valuri de caldura. Iarna cat am fost eu acolo a fost prima data in 5 ani cand a nins in acel oras. Toamna asa cum o cunoastem noi romanii nu exista, exista practic un alt anotimp, care se numeste vara indiana.

Chiriile erau destul de rezonabile cand am locuit eu acolo, un two bedroom in downtown era 650 $. Acum trebuie sa fie mai scump.

E un stat cu scoli si institutii de elita, universitati renumite, multe atractii turistice, oceanul, plaja, Muntii Albastri, muzee, plantatii si case memoriale, a nu se rata Colonial Williamsburg, Monticello (casa lui Thomas Jefferson), cursele de cai de la Foxfield, si Appomatox unde s-au intalnit generalii Grant si Lee si s-a semnat capitularea armatei confederate de catre generalul Lee.

E un stat unde mereu e ceva placut de facut si de vazut, insa nu in genul alert si dinamic de tip New York. Ritmul vietii este mult mai tihnit, si are multa culoare locala greu de descris unui strain. Cand ai sa ajungi acolo, ai sa intelegi. Normal ca te poti reloca din Virginia, oriunde. Eu m-am relocat de acolo, la 1100 mile distanta, acum sunt iar pe coasta de est.

Nu m-ar atrage sa lucrez si sa locuiesc acolo tot anul, insa visul meu e sa am o casa cu coloane in Virginia pentru vacante.

Un sfat, Mr. Big, cand ai de a face cu virginienii exprima-te calm si manierat, fiindca in Sud orice nota stridenta impresioneaza in mod neplacut.

Sa ma corecteze Adriana Radu, Bobo si Virag in caz ca nu am dreptate, ca ei sunt mai aproape de tine pe harta, iar la mine a trecut ceva vreme.

Bobo, we miss you, dear.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)

Last edited by Boema : 07-10-2006 at 05:08 PM.
Reply With Quote
Old 07-10-2006, 05:43 PM
bigu81 bigu81 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Thumbs up

Mersi! Ce pot sa spun decat ca apreciez aceasta scurta prezentare si oricare va mai fi in legatura cu Virginia! M-am mai linistit, ca citisem ca sunt chiriile relativ scumpe fata de majortatea statelor...
Reply With Quote
Old 07-10-2006, 08:32 PM
adriana_radu's Avatar
adriana_radu adriana_radu is offline
Moderator
Team Member

Eh Tana si mie mi-e dor de vecina Bobo, oare ce s-o fi intamplat cu ea?
In privinta Virginiei pot sa spun ca nu prea cred ca m-as muta de aici. E un stat cu un standard ridicat de viata, e adevarat ca chiriile sunt scumpe dar si salariile sunt pe masura, zic eu. Ca sa spun asa pe scurt ca lumea nu moare de foame pe aici, am sa spun ca, din romanii care suntem in firma mai bine de jumatate avem casutele noastre, deci se poate. Iar cand spun de romanii din firma ma refer cam la 200 de persoane veniti aici si cu vize de munca si cu loteria.
Ce imi place in acest loc este faptul ca se gasesc locuri de munca cam in orice domeniu si nu prea am auzit pe aici romani care sa-si inceapa cariera intr-un fast food cu 7$/ora. Chiar citeam intr-un ziar nu demult ca ar fi nevoie de mai multe case/apartamente in zona pentru ca se preconizeaza o mare crestere a locurilor de munca.
Dar .... ca sa ai o slujba buna trebuie sa vorbesti bine engleza!!! Cred ca repet a nush'cata oara asta : nu va bazati ca o sa invatati engleza aici, ca aici dati de greu si nu va poate ajuta nimeni daca nu stiti vorbi, asa cum, cu mare parere de rau, nu am putut ajuta pe cineva de aici de pe forum din cauza faptului ca nu vorbea engleza.
So, bigu, depinde de meseria pe care o ai si de cat de bine vorbesti engleza, dar eu zic ca te vei descurca. Daca doresti mai multe informatii, intreaba-ma si-ti raspund cu placere.
Old 07-11-2006, 04:00 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Arlington

Salutare!

Eu am locuit 3 luni in Cristal City, Arlington (muncit in downtown DC) si pot spune ca mi-a placut. Prima chestie pe care am observat-o a fost cat de curat e peste tot. Poti manca de pe jos.

Chiriile sunt f. mari, poate mai mari si decat in California de Nord, eu urmaresc piata de vreo 6 luni si 1 br 1 ba in DC Metro area nu gasesti sub $1,000-$1,200 si sunt destul de pretentiosi in ceea ce priveste credit/tenant history. Uite un site bun care sumarizeaza cam toate informatiile necesare in cautarea unui apt.
http://www.apartmentratings.com/rate/VA.html
Banuiesc ca e efectul salariilor mari castigate in DC. DC-ul e foarte putin locuit, toata populatia muncitoare locuieste in VA sau MD si face naveta.

O chestie bine organizata e transportul in comun, aproape te descurci fara masina. Iti poti cauta un traseu ideal aici: http://www.wmata.com/

E o comunitate foarte colorata, dar placuta, criminalitatea nu e exagerata, sunt multe parcuri, padurici, lacuri, etc. de vizitat. De asemenea, capitala e f. frumoasa, foarte multe monumente si parcuri superbe, si - mai important - o gramada de muzee faimoase, toate cu intrare gratuita.

Cam asta. PUne intrebari daca te intereseaza ceva in particular.

Bafta multa.
Old 07-11-2006, 07:21 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson

Umbla o vorba prin sat: "Southern efficiency combined with the Northern manners". De fapt expresia initiala era exact pe dos, "Southern manners and Northern efficiency", dar asa suna mult mai bine
Reply With Quote
Old 02-04-2007, 07:15 PM
bigu81 bigu81 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Salutare...am sa incerc sa scriu si eu 2-3 randuri despre primele impresii din US, la apropae 3 saptamani de la sosire...Pana acum mare lucru nu prea am reusit...ma refer de a luat un job, a deschide un secured cc, a da de carnet si va explic si de ce...Pt job nu am putu aplica din cauza ca nu avea SSN, dupa ce a venit SSN cereau GC...degeaba le-am explicat ca stampila din pasaport tine loc de grenn card si din astea ca nu a mers...de aceea la sfaturile lui shrek am cautat pe net si am gasit ceva care explica statutul noului imigrant cu I-551...si de acum cand aplic o sa ma duc cu foile dupa mine pana voi primi green card...
Am vrut sa aplic, de fapt am crezut ca am aplicat pt un card partially secured cc, asta dupa ce am facut un cont de checking (contulde checking trebuie facut destul de repede deoarece in eventualitatea in care un angajator vrea sa te angajeze iti cere contul din banca asa ca trebuie)...si crezand ca am aplicat pt card partially secured (asta dupa ce m-am contrazis putin prin banca cu persoane ca exista asemenea card si ca vreau sa vorbesc cu cineva care stie despre ce e vorba) mi s-a zis sa astept 7-10 zile o scrisoare in care mi se va spune daca mi s-a aprobat sau nu...si surpriza, ieri a venit plicul si cand il deschid ce imi vad ochii...din pacate nu va putem aproba cererea pt...PLATINUM VISA CARD...deci incompetenti...eu le-am cerut una, ei mi-au aplicat pt alta.
Pentru sa dau de carnet am nevoie de rpoof of residency si 2 forme de identitate care trebuie sa fie pasaport si Green Card sau Welcome Notice, care se primestein posta cu cateva zile inainte de GC.
Si cam acestea au fost experientele mele de pana acum.
Bafta
Old 02-04-2007, 07:28 PM
msim msim is offline
Forumar fidel
Loterist informat

you are the man!

We will succeed!

Meme
Reply With Quote
Old 02-05-2007, 07:04 PM
gigi mihalache's Avatar
gigi mihalache gigi mihalache is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

In 2002 In Atlanta , cand am dat ptr permisul auto, la fel mi-au fost cerute 2 acte de identitate cu poza, eu pe langa pasaport am mai dat si (CI) cartea de identitate romaneasca, pe care mi-a oprito ei acolo. Acum numai stiu cume, probabil difera de la stat la stat, intradevar tre sa ai un contract de chirie sa poti da de permis, asa era si in Atlanta, eu il facusem cu sora mea sa fie acolo. Ai incercat sa dai un alt act de identitate romanesc cu poza ? Salutari Bigule si nu fi trist, e greu la inceput dar vei fi rasplatit ptr asteptarile si nerealizarile astea.
http://new.photos.yahoo.com/gigimarianmih/albums/
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules