|
|
||||
|
||||
Vancouver
Tocmai am aflat ca, daca am sa fiu sanatoasa, am de prezentat o lucrare in Vancouver la sfarsitul toamnei.
Cunosc Canada, dar numai Ontario si Quebec, nu si Columbia Britanica. As vrea sa stiu daca este cineva din Vancouver care imi poate spune cum e clima in perioada aceea, care sunt cartierele mai safe (rezervarile s-au facut la Hyatt Regency, dar eu parca vad ca am sa bantui si prin alte parti) care sunt cele mai avantajoase linii aeriene cu US (sunt obligata sa zbor cu o companie americana, nu canadiana, ca sa mi se deconteze biletul) ce este mai important de vizitat si de vazut intr-o saptamana in Vancouver etc. Thanks, T. Last edited by Boema; 06-22-2006 at 11:06 PM. |
|
||||
|
||||
Daca tot nu a scris nimeni pana acum..............
Eu am fost in Vancouver,in British Columbia si din cate imi amintesc,vremea nu este foarte diferita de cea din Romania(toamna).Poate n-ar fi rau sa-ti iei o hainuta usoara si un pullover subtirel,o umbrela.Ca puncte de vizitat-go to google.Acolo vei gasi tot ce te intereseaza,sau poti sa-ti iei carticelele acelea cu detalii(turism).Eu nu am fost la muzee,dar am batut toate magazinele si restaurantele................of course.Daca ai timp nu pierde Harbour Centre-turnul pe care nu ai cum sa nu-l vezi(in downtown)-eu am fost in restaurant,am urcat cu liftul pe afara.Vezi panorama orasului(iti dai seama ca se invarte).Chiar am gasit si un ospatar roman acolo.E cam scump,dar se merita,din punctul meu de vedere.Pacific Centre este cel mai mare mall(cred ca si cel mai mare care l-am vazut vreodata)-se intinde pe o mare parte din centrul orasului;conexiunile se fac pe la subsol sau pe pasarele dintr-o cladire in alta.Chiar daca nu vrei sa faci cumparaturi,merita vazut.Portul e foarte dragut si aproape de centru.Multi chinezi peste tot(esti bininteles obisnuita din N.Y.).Cam atat pot eu sa-ti spun. P.S.Sa nu uit-vezi ca in Canada sunt trei taxe extra la orice produs pe care il achizitionezi-niciodata nu platesti pretul care este inscriptionat pe ele-la casa ai o surpriza de fiecare data.Dar exista centre(cred ca si in Pacific Centre)unde iti poti lua aceste taxe inapoi(banii).Trebuie sa strangi toate bonurile si sa mergi cu ele la un birou special pt. returnare(impreuna cu pasaport,sau ceva care sa arate ca nu traiesti in Canada).Probabil ca esti familiarizata deja................. |
|
|||
|
|||
Lamuriri
Quote:
Cel mai mare mall in Lower Mainland este Metrotown si se afla in Burnaby, sunt numai doua taxe de platit (provinciala si federala) totalizind cam 14.5%, du-te pe Robson Street sa faci cumparaturi Numai bine |
|
||||
|
||||
Robson street (uitasem numele strazii)
|
|
||||
|
||||
cal user a scris:
Quote:
Am luat cu o zi inainte bilet cu reducere de student (8.5 $) de la gara Grand Central Terminal pana la aeroportul La Guardia, alternativa la un taxi care costa o avere in functie de traficul de dimineata. Trebuia de fapt sa fi luat autobuzul de oras M60 de la strada 125 care merge crosstown pana la La Guardia, fiindca era inclus in Metrocard sau ma costa maxim 2$, insa nu am stiut. Daca mergeti vreodata la LG fara bagaj, luati autobuzul de oras (Sunt convinsa ca Virag va gasi o solutie de mail-in rebate ca sa obtina pret negativ la sofer plus 100 frequent flyer miles la pilot). Nu stiu ce a avut New Yorkul in dimineata aceea ca ploua destul de tare. Primul autobuz de la GCT pleca abia la 5 si avionul meu decola la 8. Asta in conditiile in care autobuzul de oras merge toata noaptea. Am riscat sa nu prind avionul, si in plus am platit si mai scump. In rest, nimic de zis, autobuzul de aeroport foarte elegant si prompt, fara cazuri de homeless si alcoolism ca autobuzul de oras, nu eram decat eu si doua stewardese, plouate si ele. Eu zic ca a meritat banii fiindca nu am mai trecut prin Harlem la miezul noptii, dar in fine asta sunt eu. Last edited by Boema; 12-22-2006 at 10:27 AM. |
|
||||
|
||||
Despre La Guardia, nimic de povestit (prima data cand zbor de acolo), reviste si ziare bune, mancare proasta ca in toate aeroporturile americane la micul dejun. Am cotizat la paine dulce si cafea amara, si m-am suit in avion, fara evenimente pana la Denver.
La Denver deja se cunostea ca se schimbase atmosfera, desi n-am iesit din aeroport se vedea dupa magazinul de suveniruri ca am intrat in cealalta America, agresiv-misterioasa, pe care n-o cunosc decat din poze nefiind amatoare de schi si alpinism. N-am cumparat nici un tricou ca ma depasea ca filosofie (poate intr-o alta viata) si m-am grabit sa prind legatura. Avionului de Vancouver, tocmai sosit din alta cursa, i se stricase usa, mai bine zis zburase cu o usa defecta fara sa isi dea seama pilotul, si tocmai o reparau de zor ("oricum nu vreti sa va urcati in el"). Am intrebat de ce nu ne gaseste alt avion si mi s-a explicat ca suntem 200 de persoane care tranzitam prin Denver pentru conferinta de la Vancouver. Intr-adevar cand m-am uitat in jur am observat o concentratie mare de creiere disperate pe metru patrat. Am pierdut vremea (nu foarte multa) pana ne-au imbarcat. De la Denver am dormit toti pana in Canada indiferent de filosofie, fiindca eram exasperati toti de intarziere, masa a fost aproape inexistenta pe ambele zboruri (United), dar fiind cei mai ieftini (acoperiti de travel granturile noastre) nu se astepta nimeni la mai mult. Last edited by Boema; 12-22-2006 at 10:30 AM. |
|
|||
|
|||
Quote:
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|