Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Philadelphia
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Philadelphia

film romanesc in Philly

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-16-2006, 02:52 AM
Nicoleta Nicoleta is offline
Membru
Bobocel

Default film romanesc in Philly

Vineri 16 iunie incepe sa ruleze la Ritz "The death of Mr. Lazarescu" pt cinefilii interesati sa vada un film pe "marele ecran".

After suffering terrible headaches and stomach cramps that he can no longer bare, Mr. Lazarescu (Ion Fiscuteanu) calls for an ambulance, beginning one man�s poignant journey through Bucharest hospitals in search of proper medical care. His lone ally, medic Mioara (Luminta Gheorghiu), admirably fights for his life with compassion and decency. However, cursed with viciously ironic luck and fumes of alcohol on his breath, Mr. Lazarescu is treated with scorn, indifference and little else as he slips deeper into oblivion.

Enjoy it!
Reply With Quote
Old 06-16-2006, 08:30 PM
Laura Popescu

Filmul e bun, l-am vazut la Bucuresti.
Se pare ca le place si americanilor. Am citit ieri o cronica intr-un ziar din Philadelphia. Toate bune si frumoase daca tipul care scrisese n-ar fi vorbit despre actiunea care se petrece la Budapesta. Faza cea mai haioasa e insa ca drama "Moartea domnului lazarescu" e vandut de astia drept comedie, ca poate asa vine lumea!
Reply With Quote
Old 06-16-2006, 11:48 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson
Talking

Pai din cat am vazut eu chiar este comedie. Distopica, clar, insa celor din Romania parca nu le vine sa rada, pentru ca e prea lipita de adevaruri stiute de oricine. Deja din afara se vede totul mai detasat, pana la spectatorii care probabil vad actiunea ca petrecandu-se intr-o tara cu adevarat imaginara (na, ca mi-a iesit si mie un "curat murdar").

Sa ne amintim de cenusa securistului mort de cancer, pastrata de fiica acestuia intr-o sticla de whisky (Lucian Pintilie, Balanta). "Ce-ai acolo in sticla? E tata! Nu ma crezi?"
Reply With Quote
Old 06-26-2006, 01:02 AM
Laura Popescu

E drept,filmul are momente de umor negru, iar Puiu e in linia lui Pintilie, fara discutie (au si colaborat pana cand, ca doi mari creatori si doi mari orgoliosi ce sunt, s-au certat). Dar nu e comedie, nici macar tragicomedie nu-i. Cred in continuare ca s-a aplicat o eticheta menita sa vanda un film "exotic" pentru americani. Am citit ceva cronici de la premiera new-yorkeza , iar criticii americani l-au receptat cat se poate de corect. Cei mai multi au gasit chiar similitudini cu sistemul public de sanatate din USA, care are si el hibele lui.
Reply With Quote
Old 12-28-2006, 07:01 PM
crisz's Avatar
crisz crisz is offline
Profesor
Forumo-dependent

"Moartea domnului Lazarescu", cel mai bun film care a rulat in SUA, in 2006

http://www.ziare.ro/articol.html/1167260753
Reply With Quote
Old 01-07-2007, 03:34 PM
Mihaela G. Mihaela G. is offline
Membru
Invatzacel

Am fost si eu curioasa sa vad filmul... Un film romanesc care face valuri in America nu e de ici, de colo, nu?... Ei bine, nu-l indic nimanui... L-or fi numit ei, americanii, "comedie"... dar este nimic altceva decat un documentar al carui continut il stim cu totii, un documentar care, dupa opinia mea, are un singur efect pozitiv asupra noastra: vazandu-l, nu poti sa nu te bucuri un pic ca nu mai esti acolo, ca nu mai esti expus unui astfel de tratament in clipele in care tu, ca bolnav, esti atat de vulnerabil... Oricum, NU as vrea si nici nu as putea sa discut deschis despre acest film cu vreun american...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules