Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Am luat viza si noi ,ieri marti 13.

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 06-14-2006, 11:52 AM
furiosu furiosu is offline
Membru
Invatzacel

Thumbs up Am luat viza si noi ,ieri marti 13.

Ieri la ora 12 am fix am terminat cu emotiile dupa ce am vazut vizele in pasapoarte.Dupa cum s-a mai scris pe forum, la interviu este doar o predare de acte(daca aveti toate actele in regula nu aveti motive sa nu luati viza!).
Acum voi spune parcursul nostru(eu si sotia,ea fiind cistigatoarea).
In urma cu 2 saptamini am facut examenul medical la Centrul Medical Unirea ,noi fiind din Iasi asa am hotarit sa venim de 2 ori la Bucuresti.ne-am cazat la cunoscutul Hotel Muntenia,aceasta doar pt. ca este aproape de CMU cit si de Ambasada.Vizita medicala a decurs fara probleme, avind fisa cu vaccinurile pe care am luat-o de la Scoala generala si adeverinta de la medicul de familie.
Ieri la ora 7.40 eram in fata Ambasadei. La 7.55 a venit un agent de paza si a intrebat cine este cu loteria sa-l urmam. Ne-am aliniat pe 2 rinduri,unul mai consistent cu persoane pt alte tipuri de vize ,si noi cu loteria.Primul a fost un domn in jur de 50 ani care sigur fusese reprogramat pt ca avea putine acte la el, apoi noi,o pereche tinara din Maramures casatoriti dupa primul plic, in sala am mai intilnit o pereche cred ca si ei casatoriti dupa primul plic si inca o pereche cu o fetita care aveau un nume unguresc si care sigur nu stiau de forum pt ca in primul rind nu aveau vizita medicala facuta,iar actele erau intr-un haos total.acestia au fost chemati la ghiseul 9 de catre d-na Szabo care cu un calm de functionar profesionist le cerea actele orig + copia+ traducerea (unde era cazul)apoi o luau de la capat,constatau ca nu au oarecare copie si tot asa pina cind le-a luat actele asa cum erau i-au trimis sa plateasca dupa care le-a spus sa mearga sa se programeze pt vizita medicala urmind cred sa fie reprogramati nu mai stiu finalul pt ca noi am iesit inaintea lor.Fam din Maramures a fost reprogramata pt ca nu aveau dovezi ale relatiei suficiente cred,pt ca o auzeam pe ea spunind ca sint dintr-o localitate mica unde toti se cunosc intre ei,corespondenta nu aveau facturi de mobil nu pt ca aveau tel. cu cartrela iar sotul nu avea un cazier,fusese plecatdin tara in Cehia.Am inceput cu aceste 2 familii pt a sublinia pt urmatorii care veti avea interviul cit de important este sa aveti actele complete(orig.+copie+trad)si dovezi ale rel. pt casatoritii dupa primul plic.
Noi am fost chemati la ghiseul 1.Aveam actele in 2 mape.
Doamna de la ghiseu ne-a cerut:scrisoarea de programare la interviu,
1.pasapoartele
2.certificate de nastere+copii(erau de tip nou)
3.certificat de casatorie+ 2 copii
4.cazierele+copii+traduceri
5.diploma de bacalaureat (a sotiei numai)+copie +traducere
6.extrase de cont(aprox $ 11500)
7.am avut oferta de munca(nu este obligatoriu)
8.ne-a intrebat daca mai avem ceva ca si dovezi financiare(aveam un AOS din Chicago pe care nu intentionam sa-l dau pt ca oferta de munca era din California unde intentionam sa mergem ) dar l-am dat si bineinteles ca a luat si AOS-ul chiar daca i-am spus ca mergem pe oferta de munca.
De aici am concluzionat ca important si suficient este extras de cont+ AOS sau doar un extras de cont suficient.
Am uitat sa spun si de livretul militar(al meu cu copia +traducere)
In timpul predarii actelor doamna ne intreba:
1.ati fost plecati din tara ? si cit timp?
2.ati mai fost casatoriti?
3.aveti copii?
Dupa predarea actelor ne-a trimis la casierie sa achitam $1510 sa-i aducem chitanta dupa care sa asteptam in sala sa fim chemati.
Dupaun timp ne-a strigat o tipa tare simpatica si dupa felul cum vb romaneste sa ne ia amprentele.Imediat dupa a fost chemata cealalta pereche la ghiseul 6 unde era d-na Consul impreuna cu Gabi Szabo translator,i-a pus sa ridice mina dr. sa jure ca tot ce au declarat este adevarat,ce au de gind sa faca in America,au semnat formularele din plicul 1 si le-a spus sa astepte vizele.
La ghiseul 6 am fost chemati si noi ,nu cred ca am stat mai mult de 5 min.Ne-a intrebat cine este pers care a facut AOS-ul si daca ne va ajuta(am raspuns daca va fi nevoie ,da) cine este pers. care ne-a facut oferta de munca si care este adresa finala din state.Ne-a trimis sa asteptam in sala iar la ora 11.55 am am fost chemati la ghiseul unde am predat actele unde ni s-au dat pasapoartele si plicurile galbene cu instructiuni si felicitari.

In august vom pleca in Sacramento ,California

Tin sa multumesc lui Alex pentru acest forum, moderatorilor si tuturor care ati postat informatii utile noua si celor care vor urma.Va multumesc!

Sa ne auzim in continuare si bafta tuturor acolo unde sinteti!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules