Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2006, 02:43 PM
usdream's Avatar
usdream usdream is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Ce sa alegem pentru prima masina?

Stiu ca in America masina este un lucru esential iar distantele sunt mari . De aceea m-ar interesa sa stiu cam care ar fi costurile cu o masina . Se aseamana cu situatia din ro ? unde benzina e f scumpa iar costul pe km e mare . Am vazut ca masinile americane au motoare mari , de pana la 5000 cmc , dar am vazut si masini europene care ajung pana la 5 litri capacitate . Ce e mai important : marca sau motorul si tablaria ? Eu personal as prefera o masina germana , care stiu ca e fiabila , dar oare ne putem permite ?

Last edited by Gianina; 03-19-2008 at 04:29 AM. Reason: corectura sugerata de autor
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 03:37 PM
elisa_ch's Avatar
elisa_ch elisa_ch is offline
Forumar fidel
Profesor

Masini ai de unde alege...bani sa ai ...si gasesti si pentru toate buzunarele.
Masini germane....care anume? W...care e facut in Mexic...si mai bine nu...audi, bmw, merz care aici au preturi piperate chiar si cele la mana a doua ca sa nu mai zic de cele noi.
Aici nu conteaza nici pe departe tablaria....cel putin in statul in care locuiesc eu(Illinois). Cel mai mult conteaza motorul, consumul si sa te tina cat mai multe mile. Ca sa le ai cat de cat pe toate astea si daca tot zici ca iti plac masinile fiabile...cele japoneze sunt solutia. Majoritatea romanilor care vin aici isi cumpara masini japoneze si fac o afacere buna. Toyota, Honda, Nissan sunt masini ft bune aici si duc pana la 250,000 de mile...poate chiar mai mult.
Cand am venit aici mi-am luat o Honda Civic din '92 (evident la mana a doua, treia...) si o am si acum si merge fara probleme. Am luat-o cu 102,000mile. Am avut bafta ca desi e destul de veche nu mananca ulei deloc si consumul e extraordinar de mic....fac plinul la ea o data pe saptamana chiar mai mult. Aaa...si ca sa iti faci o idee de pret ...am dat $2,000 pe ea si apoi s-au mai adaugat placutele si stickerele, insurance...sa zic un total de $2,500-$2,700.

Parerea mea e sa te orientezi spre masini japonezesi nu catre cele americane, mai ales cu motoare mari...ca ai sa opresti la fiecare benzinarie.

Si aici benzina s-a scumpit dar indiferent cati bani ai face tot iti permiti sa iti pui benzina...si oricum nu ai incotro ca trebuie sa circuli....mai ales daca nu locuiesti in oras unde poti lua bus-ul.

Mult succes la pregatirile de plecare, drum bun si mult mult succes aici.

Numai bine,

Elisa

http://www.slatineanu.com/prin_america/
http://www.slatineanu.com/photography/
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 03:57 PM
usdream's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Elisa , si noi tot in Chicago venim . Stiam de masinile japoneze , dar sincer am o retinere . Nu stiu de ce . Cam care ar fi diferenta de consum si implicit de costuri intre masinile japoneze si cele europene si americane ?
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 04:01 PM
usdream's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

la japoneze as alege o masina de teren - dar si la astea unele au motoare mari . Cele mici parca sunt atat de fragile .
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 05:29 PM
Pippin Pippin is offline
Membru
Invatzacel

Quote:
Originally Posted by usdream
Elisa , si noi tot in Chicago venim . Stiam de masinile japoneze , dar sincer am o retinere . Nu stiu de ce . Cam care ar fi diferenta de consum si implicit de costuri intre masinile japoneze si cele europene si americane ?
Lasa retinerile acasa. La fiabilitate japonezele sunt imbatabile. Germanele (in speta VW ca Merz sau BMW cu buget de proaspat imigrant inseamna masina din 1980) sunt scumpe, intretinerea e maricica si aici e ca in Ro, pana gasesti un mecanic care sa faca treaba buna, dureaza. La dealer iti iese pe nas orice reparatie. la consum egal intre un VW si o Toyota, pe Toyota o repari muult mult mai rar. Nu sunt chiar asa fragile pe cat crezi, nici macar la tabla.
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:07 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Daca nu asculta de sfaturi de ce nu lasatzi omul sa isi cumpere ce vrea?

Toate americanele in 4 cilindri dau chix cam dupa 60,000 de mile, in special motorul. La cele in 6 sau chiar 8 cilindri stau mai bine in sensul ca tzin mai mult dar ... ce consum au?? Iar consumul in ziua de azi este un lucru important in alegerea unei masini. Oare gresesc??

Germanele sint bunicele, asa cum au spus ceilaltzi - exceptzie WV facut in Mexic ce nu prea e cine stie de el, iar cele ce vin de la "mama" lor is scumpe de itzi ies pe ochi.

Daca nu ai incredere ce itzi spun oamenii patzitzi si nici nu scormonesti internetul sa vezi cam cum sint cotate Toyota si Honda in comparatzie cu restul, atunci ... cumpara ce itzi place tzie mai mult.
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:11 PM
usdream's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

dar Volvo 960 , 940 , 850 ? Asta-mi place .
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:24 PM
usdream's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Cezar , hai nu te supara , te rog . Am deschis topicul tocmai sa aflu parerea voastra , si sa tin cont de sfaturi.
Era o vorba : ca americanii au masini mari , si nu-i intereseaza consumul , ca benzina e ieftina ..... Sa inteleg ca sunt vremuri apuse ? Bineinteles ca nu am interesul sa cumpar o masina care se strica repede sau care consuma 20 l la 100 km dar as vrea o masina care sa imi placa .
Poate o sa-mi schimb parerea despre japoneze dupa ce ajung acolo .
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:13 PM
elisa_ch's Avatar
Forumar fidel
Profesor

Volvo 960, 980?....hmmm...cred ca e S60 sau S80....sau gresesc eu?

Si daca te tine buzunarul nu vad de ce sa nu iti ei....insa Volvo intra in categoria bmw, merz, audi....scumpe. Ca sa cauti la mana a doua....ai sa gasesti mai greu si probabil o sa fie de prin anii 1980-1990...si o sa te tina de o sa mergi precum in Flingston.

Cand eram in Romania eram fan W...dar nu doar fan ci eram innebunita. Cand am ajuns aici mi-ai sarit figurile din cap si am ascultat de sfatul altora.

Gama masinilor japoneze aici e mult, mult mai variata decat in Europa.
Ai sa fii surprins cat de fiabile sunt cele japoneze...si le intrece cu brio pe cele germane...aici cel putin.

Tu faci cum vrei dar fa in asa fel incat sa nu iti para rau dupa...

Succes si bafta multa.

Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:30 PM
elisa_ch's Avatar
Forumar fidel
Profesor

Pentru ca m-ai intrebat undeva mai sus diferenta de pret intre cele japoneze si cele americane....am sa iti spun ca e mare.
Si am sa iti dau exemplul unor prieteni de ai nostri. Unul din cupluri a venit anul trecu in iulie iar de atunci au schimbat 3 masini....pentru ca si-au luat masini americane. i-au lasat in strada cand le era lumea mai draga, au cheltuit bani cu caratul masinii de catre track-urile speciale, au cheltuit bani la servis casa le repare si macar sa le vanda...si uite asa s-au dus bani de iti luai o masina japoneza de 100 de ori mai buna. Un alt cuplu are doua masini, o Honda si un Merz....au spus ca merg mai des la servis cu Merz-ul decat cu honda, iar practic honda nu le-a facut nici un fel de probleme.

Cam asta e cu masinile pe aici....eu nu o sa imi iau in veci o masina americana...poate sa fie si Viper sau Corvette. Traiasca masinile japoneze...ca nu ma ustura nici buzunarul cand pun benzina. Nu stiu cat consuma exact are Honda pe care o am (stiu ca e mic), insa cea noua, Acura, consuma 1 galon la 20 mile in oras si 1 galon la 29 de mile pe highway....eu sunt multumita.

Adinam....benzina e intre $2,80 si $ 3,20 galonul....depinde si de zona....asta e pentru Chicago. Daca ai o masina care consuma un galon la 20-30 mile atunci te-ai scos...nu te ustura buzunaru prea tare.

Succes si cautati mai multe informatii ca sa va faceti o parere mai buna...insa tineti cont si de vb romaneasca....daca unu iti spune ca esti beat atunci e prost, daca doi iti spun ca esti beat sunt nebuni, daca deja si al treilea iti spune ca esti beat atunci chiar trebuie sa te duci sa te culci.

Numai bine.

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules