Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-18-2005, 02:06 PM
MickyTLRom MickyTLRom is offline
Junior Member
Bobocel

Default Pentru castigatorii care vor sa ia viza din alta tara

Acum ceva timp am intrebat pe forum daca ma sfatuiesc sa mut dosarul la Bruxelles, pentru ca lucrez in Belgia, si mi s-a spus sa nu risc. Am riscat totusi! Procesarea aici a durat foarte putin de indata ce a sosit dosarul de la Bucuresti. Ce a fost curios e faptul ca nu stiau ce tip de viza sa-mi dea. Pai cine sa emigreze din Belgia? Eram prima care avea nevoie de o viza castigata la loterie. Daca intrebati de bani sa stiti ca nu am avut cine stie ce si nici nu stiu ce au inteles ei dintr-un extras de cont de la BRD ca e cam "neintelegator" si nici suport din usa nu am avut. Am stat 3 ore asteptand ca sa hotarasca tipul de viza nesesar; mi-au anulat 2 vize de pe pasaport ca le gresisera si la sfarsit cand mi-au dat plicul si pasaportul si-au cerut mii de scuze pentru intarziere, dar nu au mai avut un astfel de "caz"!
Cam asta a fost "interviul' daca se poate numi asa ca nu m-au intrebat nimic in afara de faptul ca m-au pus sa jur ca toate datele trecute sunt adevarate.
Cine mai e in situatia mea eu cred ca poate cere transferarea dosarului fara nici un fel de retinere!
M
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 08:23 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Rezidenta in alta tara, interviul unde?

Fiind rezident intr-o alta tara , este posibil ca interviul si respectiv procesarea actelor sa fie facuta in Romania? O cunostinta a sunat la Bucuresti tot pt aceasta problema si i-au spus ca trebuie sa faci interviul in tara in care ai rezidenta. Acum eu nu stiu daca cunostinta mea a specificat daca e vb de cetatean roman cu domiciliul in afara sau nu. A mai fost cineva in situatia asta?
Anut trecut parca am citit undeva despre asta dar acum nu
Am rasfoit forumul si n-am gasit nimic referitor la aceasta problema, doar cazuri cand interviul are loc in alta tara decat Romania.
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 09:03 PM
esculescu's Avatar
esculescu esculescu is offline
Membru
Invatzacel

Salut,
bineinteles ca procesarea actelor poate fi facuta in Romania chiar daca esti rezident in alta tara.
Din motive strict financiare insa majoritatea(inclusiv cazul nostru) aleg sa sustina interviul si procesarea tuturor actelor in tara de rezidenta pt a mai scuti cheltuielile de transport(in cazul tau daca nu ma insel, Italia-Romania).
Multa bafta!
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 09:05 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Da.. dar in cazul meu procesarea in Italia se face numai la Napoli, iar drumul de unde stam pana acolo e echivalent ca distanta cu drumul in Romania... Din motivul asta preferam Romania
Multumesc
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 09:07 PM
esculescu's Avatar
Membru
Invatzacel

Atunci daca te costa la fel poti sustine linistita interviul la Bucuresti.
Bafta!
Reply With Quote
Old 05-10-2006, 09:12 PM
esculescu's Avatar
Membru
Invatzacel

Dar la adresa de contact, cand completezi primul plic va trebui sa scrii adresa din Romania si al doilea plic iti va fi trimis la acea adresa.
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 09:45 AM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Adica la Present Adress sa pun adresa de Romania ? Dar nu se bate cap in cap cu punctul 20 (List below all places where you have lived for at least six months since reaching the age of 16 ... ) , respectiv 29 ( Name and Address of petitioner) ?
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 10:54 AM
Ileana Larisa Ileana Larisa is offline
Membru
Invatzacel

Default Success

Daca citesti cu atentie trebuie sa listezi toate locurile unde ai locuit mai mult de 6 luni (LEGAL) de unde v-a trebui sa ai si caziere in afara tarii de origine. Daca locuiesti in prezent ilegal, opteaza pentru procesarea actelor la Bucuresti, deoarece daca optezi pentru procesarea actelor intr-o tara unde esti rezident ilegal, nu iti poate acorda nimeni viza. Daca esti legal cu contract de munca sau viza legala de rezidenta atunci nu este nici-o problema. La interviul din tara de rezidenta legala actuala iti vor cere sa prezinti contractul de munca si extrasul de cont bancar din tara respectiva in momentul interviului (aceste instructiuni le primesti in plicul 2). La present address scrii adresa din tara unde locuiesti acum legal si ai optiunea sa procesezi cazul tau pentru interviu in strainatate sau la Bucuresti si acolo exista o rubrica unde vrei si scrii adresa respectiva in functie de optiunea ta (i.e. Bucuresti sau in strainatate). Deci mare atentie la completarea formularelor, pentru o clarificare mai buna pute-ti accesa linkul de mai jos.

http://www.romanian-portal.com/us/ro...tate.asp?id=31

Success!
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 11:28 AM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Eu stau legal aici , viza expirandu-mi in mai anul viitor ( cu posibilitatea prelungirii) , dar nu vreau sa fac interviul aici iar cei de la consulat nu raspund la telefon
Concluzie: sa trec adresa mea din Italia pe formularul dc230 , iar pe dcp122 la CURRENT MAILING ADRESS sa o trec pe cea din Romania ( implicit cea din BI ( ca inca il mai am ) ?
Reply With Quote
Old 05-11-2006, 11:29 AM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Am uitat : sotul are rezidenta permanenta aici
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules