|
|||
|
|||
Reinnoire pasaport
Poate sa-mi spuna cineva cum se poate reinnoi un pasaport aici in state si cat dureaza aceste formalitati? Merci
|
|
|||
|
|||
Dai telefon la Consulat si iti vor spune ei procedura, care e cam asa:
Faci cerere pentru a solicita formularul de reinoire pasaport (mentionezi ca esti rezident permanent USA). Ei iti trimit formularele, care contin toate explicatiile necesare. Poza de pasaport romanesc poti s-o faci la consulat (eu m-am chinuit s-o tai pe dimensiunile respective). Daca n-ai predat buletinul va trebui sa-l predai acum si ti se va scrie in pasaport ca ai domiciliul in SUA. Eliberarea pasaportului se face in 130 de zile de cand ai aplicat (la mine a durat vreo 5 luni). Mai exista varianta sa faci o procura (la Consulat) si sa o trimiti parintilor in Romania sa iti faca ei pasaportul: dureaza mult mai putin. Bafta! |
|
|||
|
|||
re
Este mai mult decat suficient. Multam fine!
|
|
|||
|
|||
Cu placere!
|
|
||||
|
||||
Schimbare pasaport
In cazul in care m-am casatorit in State si doresc sa imi schimb documentele ce pasi ar trebui sa urmez mai intai? Sa imi schimb pasaportul (cu numele nou si eventual adresa noua) sau green card-ul? As aprecia daca cineva care a mai trecut prin aceasta experienta mi-ar putea da mai multe detalii despre ce am de facut in continuare. Multumesc anticipat!
|
||||
|
||||
Buna,
Eu am trecut exact prin aceeasi situtie. Tin sa precizez ca m-am casatorit cu cetatean roman si nu american si ca am vrut sa iau numele lui. Primul pas a fost sa ma duc sa imi schimb driver license si ID pe baza certificatului de casatorie. Nu a fost nevoie de schimbare de adresa, dar daca la tine e cazul atunci o poti face in acelasi timp cu schimbarea numelui. Apoi am completat formularul I-190 si l-am trimis la Uscis impreuna cu taxa de rigoare...parca $360...pentru schimbarea green cardului. Pasul trei a fost sa merg la Consulatul Roman si sa imi fac certificat de casatorie roamnesc. Atentie -- mai intai ai nevoie de apostila de "undeva" pe o copie a celui american. Dupa otinerea certificatului romanesc am aplicat pentru schimbarea pasaportului romanesc. Precizez ca certificatul de casatorie romanesc l-am primit in 2 luni--taxa $90 iar pasaportul in 6 luni--taxa $80. Toata nebunia a fost facuta prin consulat si nu prin procura. Cam asta e tot...daca mai ai intrebari nu ezita sa le adresezi. Numai bine, Elisa
elys \"Orice om trece peste un obstacol/ Daca vrei sa ii pui caracterul la incercare, ofera-i putere.\"--Abraham Lincoln http://www.slatineanu.com/prin_america/ http://www.slatineanu.com/photography/ |
|
||||
|
||||
Site-ul ambasadei in DC: http://roembus.org/
dar din pacate tot trebuie dat telefon sa te lamuresti. |
|
||||
|
||||
Multumesc!
Va multumesc pentru reply, m-am mai lamurit acum putin, insa spre deosebire de tine elisa, eu cand m-am dus sa imi schimb carnetul de conducere mi s-a spus ca mai intai trebuie sa imi schimb celelalte documente si apoi sa revin...de aceea am fost putin cam nedumerita...Am nevoie si de cerificatul de casatorie romanesc daca vreau sa aplic pentru pasaport romanesc sau pot aplica direct cu certificatul american? Mentionez ca sotul e roman cu cetatenie americana. 10x!
|
||||
|
||||
Imi cer mii de scuze dar am uitat sa mentionez ce era mai important, faptul ca prima si prima data am fost la Social Security. Mi-a facut schimbarea pe loc, pe baza certificatului de casatorie si mi-a dat o hartie care sa dovedeasca aceasta schimbare...intrucat nu iti da efectiv cardul (ti-l opreste pe cel vechi, asa ca atentie sa il ai cu tine; cel nou iti ajunge in posta).
Cu hartia care dovedea ca am aplicat pentru schimbarea SSN-ului am mers la permis de conducere si ID si s-a rezolvat. Toate astea le-am facut in aceeasi zi. Din pacate nu poti aplica pentru pasaport romanesc fara certificat de casatorie romanesc....o tampenie....stiu...Romania..."lantul slabiciunilor". Daca mai ai nelamuriri astept sa scrii. Elisa
elys \"Orice om trece peste un obstacol/ Daca vrei sa ii pui caracterul la incercare, ofera-i putere.\"--Abraham Lincoln http://www.slatineanu.com/prin_america/ http://www.slatineanu.com/photography/ |
|
||||
|
||||
Elisa iti multumesc tare mult pentru lamuriri! Numai bine!
Display Modes | |
|
|