Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-18-2006, 10:44 PM
andu79 andu79 is offline
Junior Member
Bobocel

Default Reinnoire pasaport

Poate sa-mi spuna cineva cum se poate reinnoi un pasaport aici in state si cat dureaza aceste formalitati? Merci
Reply With Quote
Old 04-18-2006, 11:29 PM
crisz
Guest

Dai telefon la Consulat si iti vor spune ei procedura, care e cam asa:

Faci cerere pentru a solicita formularul de reinoire pasaport (mentionezi ca esti rezident permanent USA).

Ei iti trimit formularele, care contin toate explicatiile necesare.
Poza de pasaport romanesc poti s-o faci la consulat (eu m-am chinuit s-o tai pe dimensiunile respective).
Daca n-ai predat buletinul va trebui sa-l predai acum si ti se va scrie in pasaport ca ai domiciliul in SUA.
Eliberarea pasaportului se face in 130 de zile de cand ai aplicat (la mine a durat vreo 5 luni).

Mai exista varianta sa faci o procura (la Consulat) si sa o trimiti parintilor in Romania sa iti faca ei pasaportul: dureaza mult mai putin.

Bafta!
Reply With Quote
Old 04-19-2006, 06:04 PM
andu79 andu79 is offline
Junior Member
Bobocel

Default re

Este mai mult decat suficient. Multam fine!
Reply With Quote
Old 04-19-2006, 06:20 PM
crisz
Guest

Cu placere!
Reply With Quote
Old 04-30-2007, 10:12 PM
Anemonna's Avatar
Anemonna Anemonna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Schimbare pasaport

In cazul in care m-am casatorit in State si doresc sa imi schimb documentele ce pasi ar trebui sa urmez mai intai? Sa imi schimb pasaportul (cu numele nou si eventual adresa noua) sau green card-ul? As aprecia daca cineva care a mai trecut prin aceasta experienta mi-ar putea da mai multe detalii despre ce am de facut in continuare. Multumesc anticipat!
Old 05-01-2007, 04:01 AM
elisa_ch's Avatar
elisa_ch elisa_ch is offline
Forumar fidel
Profesor

Buna,

Eu am trecut exact prin aceeasi situtie. Tin sa precizez ca m-am casatorit cu cetatean roman si nu american si ca am vrut sa iau numele lui. Primul pas a fost sa ma duc sa imi schimb driver license si ID pe baza certificatului de casatorie. Nu a fost nevoie de schimbare de adresa, dar daca la tine e cazul atunci o poti face in acelasi timp cu schimbarea numelui. Apoi am completat formularul I-190 si l-am trimis la Uscis impreuna cu taxa de rigoare...parca $360...pentru schimbarea green cardului. Pasul trei a fost sa merg la Consulatul Roman si sa imi fac certificat de casatorie roamnesc. Atentie -- mai intai ai nevoie de apostila de "undeva" pe o copie a celui american. Dupa otinerea certificatului romanesc am aplicat pentru schimbarea pasaportului romanesc. Precizez ca certificatul de casatorie romanesc l-am primit in 2 luni--taxa $90 iar pasaportul in 6 luni--taxa $80. Toata nebunia a fost facuta prin consulat si nu prin procura.
Cam asta e tot...daca mai ai intrebari nu ezita sa le adresezi.

Numai bine,
Elisa

http://www.slatineanu.com/prin_america/
http://www.slatineanu.com/photography/
Reply With Quote
Old 05-01-2007, 01:10 PM
rosoft2001's Avatar
rosoft2001 rosoft2001 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Site-ul ambasadei in DC: http://roembus.org/

dar din pacate tot trebuie dat telefon sa te lamuresti.
Reply With Quote
Old 05-01-2007, 02:58 PM
Anemonna's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Thumbs up Multumesc!

Va multumesc pentru reply, m-am mai lamurit acum putin, insa spre deosebire de tine elisa, eu cand m-am dus sa imi schimb carnetul de conducere mi s-a spus ca mai intai trebuie sa imi schimb celelalte documente si apoi sa revin...de aceea am fost putin cam nedumerita...Am nevoie si de cerificatul de casatorie romanesc daca vreau sa aplic pentru pasaport romanesc sau pot aplica direct cu certificatul american? Mentionez ca sotul e roman cu cetatenie americana. 10x!
Old 05-02-2007, 02:10 AM
elisa_ch's Avatar
elisa_ch elisa_ch is offline
Forumar fidel
Profesor

Imi cer mii de scuze dar am uitat sa mentionez ce era mai important, faptul ca prima si prima data am fost la Social Security. Mi-a facut schimbarea pe loc, pe baza certificatului de casatorie si mi-a dat o hartie care sa dovedeasca aceasta schimbare...intrucat nu iti da efectiv cardul (ti-l opreste pe cel vechi, asa ca atentie sa il ai cu tine; cel nou iti ajunge in posta).
Cu hartia care dovedea ca am aplicat pentru schimbarea SSN-ului am mers la permis de conducere si ID si s-a rezolvat. Toate astea le-am facut in aceeasi zi.
Din pacate nu poti aplica pentru pasaport romanesc fara certificat de casatorie romanesc....o tampenie....stiu...Romania..."lantul slabiciunilor".
Daca mai ai nelamuriri astept sa scrii.

Elisa

http://www.slatineanu.com/prin_america/
http://www.slatineanu.com/photography/
Reply With Quote
Old 05-02-2007, 01:48 PM
Anemonna's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Elisa iti multumesc tare mult pentru lamuriri! Numai bine!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules