Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Los Angeles +
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Los Angeles +

Informatii despre apartamente in Orange County sau San Diego

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2006, 11:11 PM
devaro devaro is offline
Membru
Invatzacel

Default Informatii despre apartamente in Orange County sau San Diego

Salutare tuturor,
in sfarsit am luat decizia de a ne muta in zona sudul Californiei.Asta se va intampla mai la vara dupa ce fata mea isi termina scoala.Pana atunci as dori cateva informatii-respectiv mai mult impresii de la cei care locuiesc deja acolo.Problema mea este ca am cautat pe internet locuinte -2 bedrooms- de inchiriat si zonele unde am gasit chirii in jurul a $1000 pe luna ar fi Ontario,Anahaim si undeva in N. San Diego.Poate ca sunt si alte orase dar nu le-am gasit...Suntem deschisi la sugestii...
Intrebarea mea este pentru cei stabiliti in zona, puteti sa nominalizati ce zone sunt de evitat in aceste orase avand in vedere ca avem o fetita de 8 ani care merge la scoala.Nu de alta dar de pe internet nu reusesti sa iti dai seama care este atmosfera cartierelor, fiindca de obicei zonele mai ieftine sunt si cele mai ...speciale, ca sa zic asa.
Sau sa o spun in alt fel , unde va doriti sa va mutati (daca doriti asta) si de ce, sau ce va place mai mult acolo unde locuiti.
Stiu ca e destul de greu de raspuns la o asemenea intrebare dar asa cum am precizat vreau sa va stiu opiniile dupa ce ati petrecut deja o perioada in locuintele respective.
Multumesc.
Stiu ca e
Reply With Quote
Old 03-20-2006, 11:16 PM
RainHawk's Avatar
RainHawk RainHawk is offline
Profesor
Forumo-dependent

Da-mi un "mp" sa iti dau emailul unui prieten de-al meu in San Diego. Poate te ajuta cu ceva info sau macar ceva directii.
Old 03-21-2006, 12:45 AM
HoneyBunny's Avatar
HoneyBunny HoneyBunny is offline
Profesor
Forumo-dependent

Despre San Diego,

2 bedroom pe la 1000$ s-ar gasi dar intr-o suburbie inafara orasului.

Zone in care as sta eu si sunt mai ieftine, de fapt orasele satelit ale SD, La Mesa ( SE ) - zona rezidentiala mai ieftina dar departe tare de unde lucrez.
Poway/ Rancho Bernardo - in NE - zone rezidentiale , chiar foarte dragutze

Am inteles insa ca in SE ar trebui evitat El Cajon.

La Jolla/UTC /Del Mar - N -> NW - f frumos dar cam scump.

Ce am inteles de la altii ca trebuie evitat San Diego Sud sub interstate-ul 8, Lemon Grove si ce mai e pe acolo - eu am fost cu masina prin zona si iti spun sincer ca mi-a fost cam frica sa o las pe strada.

Tot de evitat ar fi, din spusele altora - Kearny Mesa - desi nu pare chiar asa rau pe acolo.

La N de San Diego vei mai gasi cateva orasele micutze rezidentiale mai ieftine, unul dintre ele este Escondido care din spusele unor prieteni trebuie evitat, am fost pe acolo si arata cam vechi - mai mult de atat nu stiu sa iti spun.

Ar mai fi insa Oceanside/Carlsbad unde am inteles ca este frumos si pare frumos de pe autostrada

Multi dintre locuitorii SD se planga de zonele de langa plaja - ca sunt nesigure ca au parte de multi betivi si homeless care se aciueaza pe langa complexele de apt de acolo.
Eu oricum am evitat sa stau langa plaja din mai multe motive - pretul nu e tocmai mic, cateodata oceanul nu miroase chiar frumos , in caz de calamitati naturale poate ar fi mai bine sa fi mai inland.

Cand am cautat apartament eu m-am uitat pe siteul politiei San Diego la crime rate pe zone, problema este ca in raportul lor dau numarul total de crime comise - furturi, jafuri, violuri.... si daca nu iti dai seama cat este de mare zona tinzi sa crezi ca este un crime rate mare in comparatie cu o alta - insa au uitat sa spuna cati locuitori are zona si astfel 300 de masini furate in Miramar devine mai grav decat 1300 de masini furate in La Jolla, cifre date doar ca exemplu nu mai stiu care sunt cele reale. - oricum este bine sa te uiti informativ.

Cand m-am uitat la apt am fost si in Mission Bay, Mission Valley - eu personal nu m-as muta acolo desi mi-a fost recomandata zona pe un alt forum.

Poate sunt eu cu nasul pe sus insa sunt semne de saracie care atrag dupa ele si criminalitate ridicata - cand toate masinile parcate pe strada sunt anii 80 -90 si nu vezi una nou in tot cartierul, cand casele arata cel putin bizar si strazile sunt cam murdare ar trebui sa te intrebi poate ce nivel de educatie au cei care locuiesc in ele ... si nu ma refer la educatia scolara ci la cea de acasa, si asta degenereaza in multe lucruri negative.

Povesteam o data mai demult cu Caius de pe forum, ca te muti intr-o zona ieftina numai pentru a plati mai putin si te trezesti a doua zi ca nu mai ai masina, sau vi acasa si gasesti apt gol - pai toata economia s-a dus.

Cred ca e greu sa te decizi de acolo unde vrei sa stai cel mai bine vi si vezi la fata locului.

Ce recomand insa cu mare caldura este sa te uiti la un site de apartment ratings , nu mai stiu exact linkul insa daca o sa cauti pe google vei gasi unele mari cu multi participanti, cam ce am gasit pe acolo a fost adevarat in marea majoritate a locurilor.
Chiar despre apt in care stau am gasit lucruri negative care s-au adeverit insa a fost nevoie de un compromis de pret, pentru ca cele cu rating f.bun erau pe la 1600$.
Acum depinde de cat de grava e situatia si depinde de tine daca factorul respectiv te deranjeaza. La mine de exemplu se plangeau de zgomot in timpul zilei si asa este e galagie, dar eu tot nu stau acolo in timpul zile asa ca nu ma afecteaza.

Mult success!
Old 03-22-2006, 12:15 AM
devaro devaro is offline
Membru
Invatzacel

Multumesc HoneyBunny,
astea sunt iformatiile pe care le caut, care sunt zonele de care sa te feresti.Bineinteles ca o sa mai sap pe net ca sa vad si ratingul pentru scoli.O sa fie cam greu sa impac pretul cu siguranta dar omul e dator sa incerce.
Cum am mai spus am destula vreme pana la vara sa mai aflu si despre alte zone-Riverside,Anaheim sau Ontario .San Bernadino mi se pare cam prea departe de zona slujbelor si dupa trei ani de naveta zilnica de 160km nu mai am tragere de inima pentru orice loc mai departe de 30-40km de lucru.
Reply With Quote
Old 03-23-2006, 04:02 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Despre Anaheim, noi locuim deja aici de 2 ani si desi nu e cine stie ce minunatie de oras, noua ne place. Si sa nu uitam ca aici e localizat primul Disneyland din lume. Vremea e minunata aici, nici cald de sa nu suporti(asta pentru ca mai adie briza) dar nici frig, suntem la o jumatate de ora de ocean, o ora de munte.
Chirie la 1000 dolari pentru 2 bedroom nu prea se mai gaseste intr-o zona safe, cat de cat, dar nici nu e o diferenta prea mare, adica mai poti gasi chirii la 2 bedroomuri la 1100-1200/luna.(2 bedroom-uri dar o singura baie). Apartamentele mai de calitate, cu 2 bai si eventual cu masini de spalat in apartament, sar mai sus, la 1500/luna.
Nu cred ca Anaheim are prea multe zone proaste, cred ca tot Anaheim-ul e cam la medie, nu e nici foarte safe dar nici total unsafe. In sensul ca n-am auzit impuscaturi dar am auzit de furat de masini sau din masini.
Ce e foarte bun la Anaheim si este ca are o paleta destul de larga de magazine care ofera marfuri cu specific romanesc pentru cine nu se poate lipsi de carnatii cu usturoi, varza murata si alte cele.
Totusi, daca ar fi sa aleg sa locuiesc in Orange County, intr-o zona safe si mai emancipata ca sa zic asa, as alege orasele: Orange, Irvine, Costa Mesa, Tustin, Laguna Beach, Laguna Niguel, Placentia, Yorba Linda, Brea etc.
In ceea ce priveste ideea de a conduce 30-40 de mile zilnic in zona asta, e sinucidere curata, cel putin din punct de vedere nervos, pentru ca traficul este imposibil aici. Sotul meu lucreaza la 16 mile de casa si face o ora si chiar mai mult pana la serviciu, eu la 7 mile si fac aproape 30 de minute, fie ca alegem sa mergem pe freeway, fie ca alegem sa mergem prin oras. Daca nu am conduce la orele de varf am face probabil 20, respectiv 10 minute.
Totusi, mai sunt cateva locatii unde poti locui si alege sa folosesti toll road-ul si traficul e mai uman.
In ceea ce priveste scolile, in orasele pe care ti le-am enumerat mai sus, nu prea sunt predominanti mexicanii deci presupun ca si scolile sunt mai safe. Am auzit de asemenea, ca in zona Anaheim, mai precis in orasul Cypress este un liceu super bun, aici gasesti detalii:
http://www.oxfordschool.org/
Totusi mai e pana merge fetita ta la liceu, deci pana atunci...

Zona San Bernardino e foarte frumoasa si pitoreasca dar e mai caldut vara decat in zona Orange County. Asta insa n-are prea multa importanta ca oricum la ritmul in care traim aici, si asa peste tot unde ne aflam peste zi e aer conditionat. Mie imi plac foarte mult din zona San Bernardino, oraselele Chino Hills(unde locuieste o colega de-a mea si jura ca nu miroase a vaci) si Diamond Bar. Sunt si mai ieftine atat la chirii cat si la preturi de achizitionat case. Totusi, in partea dinspre Chino(nu Chino Hills), chiar si Ontario si imprejurimile, uneori miroase, din cauza ca sunt ferme de vaci in imprejurimi.

Cam atat deocamdata, daca mai imi vin idei sau ai intrebari specifice de adresat, mai povestim.
Numai bine,
Gianina
Old 03-23-2006, 04:51 AM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Dupa asa raspunsuri bine documentate, nu prea mai am ce spune, mai ales ca noi locuim in Ontario, care se afla in San Bernardino County, deci in afara ariei tale de cautare.

In legatura cu Ontario, uite aici niste link-uri pe care le am salvate de anul trecut, cind era vorba sa ne mutam aici. De fapt, peste numai o luna chiar implinim un an de cind locuim aici.

http://www.city-data.com/city/Ontari...ornia.html#top

http://www.ci.ontario.ca.us/

http://www.chaffey.org/community/ontario/

http://www.ontario-california.com/

http://www.chaffey.org/community/ont...eum/

http://www.chaffey.org/community/ont...lid/

Si astea sint numai citeva...

Intr-adevar, in zona Chino sint multe ferme de bovine (alea vesele de California, vorba reclamei) si uneori, mai ales vara, mirosul mai ajunge si pina in sudul orasului Ontario. Dar de obicei numai dimineata.

Case frumoase se gasesc si aici, ca si in Chino, Pomona, West Covina, Rancho Cucamonga. Si culmea este ca sint si affordable. Chino Hills si Diamond Bar intra deja la alta categorie, mai scumpe, mai pe dealuri, asa cum a spus si Gianina.

Chiriile in zona sudului orasului Ontario se "invirt" in jurul sumelor de 680 1 bedroom cu o baie, 875-890 2 bedrooms cu o baie si 900 2 bedrooms cu 2 bai si cam pe la 1000 3 bedrooms cu 2 bai. Ultimele pot "sari" de 1000 $/luna, in functie de zona si de facilitati.

Pe aici colorati si "orezari" mai putini, mai multi hispanici (nu numai mexicani, avem si guatemalezi, venezuelieni, etc), filipino iarasi multi. Dar, contrar asteptarilor, sint foarte la locul lor, nu am auzit de probleme prin tot sudul orasului. Sper sa fie tot asa si in continuare.

Despre locurile de care sintem aproape: cam la 1 ora de Big Bear, renumita statiune de schi, la 20 de minute de Baldy Mountain, considerat cel mai apropiat de LA munte pentru schi, cam la 50 de minute de Ocean si 35-40 de minute de LA, in linie dreapta (freeway 10). Stiu ca San Diego e departe, Disneyland e cam la 30-35 de minute, dar e frumos si pe aici, la noi.

Pina la urma avea dreptate cine spunea sa-ti iei vreo 2-3 zile liber, ca sa vii sa vezi la fatza locului. Poate ca e mai bine.

Si am uitat sa mentionez 2 orase absolut frumoase din San Bernardino County: Loma Linda, unde am venit noi prima oara si care este foarte frumos si f.f. safe (criminalitate aproape zero) si Redlands, cu care localnicii se lauda foarte tare si crede-ma ca au de ce! Daca ma voi hotari sa dau boardul si sa fac rezidentiatul aici, cred ca voi alege celebrul spital din Loma Linda, pentru ca zona este intr-adevar foarte frumoasa. Desi cam cald acolo, in vale, mai cald ca aici.

Succes la vizitat... site-uri, deocamdata!

Simina
Old 03-24-2006, 06:24 AM
mgorgan's Avatar
mgorgan mgorgan is offline
Profesor
Forumo-dependent

.....tot in Orange County mai este si Garden Grove, eu stau de 4 luni aici si pot sa zic ca imi place, este linistit nu se impusca in fiecare zi oameni intre ei , vecin cu Anaheim deci tot ce cuprinde Anaheim se serveste si in Garden Grove si invers, daca stai in Orange C ar fi bine sa ai un job in orasul in care te stabilesti, eu vreau sa ma mut din cauza traficului fac 25 mile pana la job care este in torrance si am doar 2 freewey-uri la disp 405 si 91, fac 1 ora jumate dus si tot atat intors pana la munca , disperi nu alta, eu ca sa ma fentez pe mine insumi mi-am propus , am facut un targ cu mine cum ca dis de dimineata cand suna ceasu si ma trezesc sa zic ca abia astept sa plec din casa sa ajung pe freewey ca e asa funnnnnnnnnnnnnnnn.

bafta
Old 03-24-2006, 07:38 AM
crisz's Avatar
crisz crisz is offline
Profesor
Forumo-dependent

Un orasel dragut unde mai gasesti chirii cu $800 ptr 1-bedroom e Whittier.
Are si o zona mai proasta este partea dinspre Pico Rivera
http://maps.yahoo.com/maps.py?&addr=&csz=Whittier,CA

Alta zona ff frumoasa este Fullerton
http://maps.yahoo.com/maps.py?&addr=&csz=Fullerton,CA

Alt oras super e Orange

De evitat in zona LA-ului ar fi East LA, Compton si Watts (de evitat chiar cand conduci).
In rest, partea cu Orange County nu are zone fff nasoale, decat izolat. E destul de riscant sa iti inchiriezi apartament pe internet fara sa fi vazut zona (mai ales daca te uiti dupa preturi mici).
Dar se intampla si invers: eu locuiesc in Buena Park (intr-o zona destul de nasoala), la o intersectie de mine e un complex de apartamente ff frumos si scump, dar cand am fost sa-l vizitam am vazut multe familii de culoare care aveau un aer infricosator, mult mai nasol decat la mine in apartament unde e mai ieftin...
De evitat complexele de apartamente care au multi hispanici sau negri.
Am auzit ca Ontario e de evitat -anumite zone.
Reply With Quote
Old 03-24-2006, 12:00 PM
BlueRidge BlueRidge is offline
Membru
Invatzacel

Default Neata americanule, oriunde ai fi!

Neata!

Eu am sa ajung in Orange County prin august (cel mai tarziu). Asa ca Shrek bem o bere in curand... Am si eu o rugaminte la voi...Sunt la capitolul strans informatii:
1. La cat ma duce de inchiriat o camera (pt inceput) si daca gasesc, deocamdata nu ma arunc la doua camere, pana ma pun pe picioare.
2. O masina la mana a doua cu care sa-mi fac treaba
3. Aveti idee de job-uri (in mare am aflat - contructii la greu si orice ca nu fac mofturi). Dar am si eu un offffff...lucreaza cineva, in zona, in domeniul productiei publicitare?

10x

PS Stiu ca am depasit topicul dar nu ma injurati....Emotiile "Zborului"
Reply With Quote
Old 03-24-2006, 07:20 PM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Desigur ca fiecare oras are zonele lui de evitat. In Ontario, unde locuim noi, este de evitat nordul lui, unde am auzit (de la oameni care acolo locuiesc) ca au loc spargeri de masini foarte des si chiar si de case.
Despre Whittier, in schimb, eu am auzit total opusul a ceea ce ai auzit tu, crisz. Vezi, aici intervine subiectivitatea umana. Nu ma refer la statistici.

Blue Ridge, berea e la rece, vreo 6 feluri din toata lumea. Doar sa dai un semn cind... De baut, o vei bea cel mai probabil cu sotul meu, mie nu-mi place berea.

Despre orasul Orange, despre care si eu am auzit lucruri bune in general, nu prea am informatii sa-ti dau, pentru ca nu am fost acolo decit o data. Dar, daca vrei, te pun in legatura cu un tinar cuplu care locuieste acolo cam de... 6 luni, daca nu ma insel. Da-mi un semnal!

Joburi se gasesc nu numai in constructii, nu mai fii asa de pesimist! Tu vino, ca altfel iti gasesti job aici, altfel de acolo.

Spor la pregatiri si drum bun!

Simina

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules