![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Salutare evrybody!
Azi implinesc o saptamana de America. E sfirsitul primei zile pline de servici. In Miami e o caldura inabusitoare, dar cica asta e nimic fata de ce se intampla vara pe aici! Daca doriti informatii referitoare la interviul de pe aeroport ... socul mare e cind auzi spaniola si in stinga si in dreapta, si chiar la "oficialii" in uniforma. "Madrid? Am ajuns in Madrid?" De la ghiseul de pasapoarte, un individ de vreo 2000 de kile, cu uniforma, te ia de mina, cu plicul galben cu tot si te introduce intr-o sala de asteptare ticsita de oameni de toate culorile. Toti asteapta oarecum timorati, tacuti (mai putin copiii) sa fie chematila ghiseu. Dupa o ora si jumatate de asteptare mi-am "ghicit" numele in difuzor. Politistul amabil, cu chef de gluma. In spate, un radio care urla niste ritmuri de salsa. Totul se misca oarecum cu incetinitorul, dar in ritmul muzicii. De salsa, evident. Am mai fost amprentat o data, dupa care ... am primit viza pe pasaport si recomandarea: "Green Cardul trebuie sa vina intre 4 si 8 luni incepand de azi. Daca in 9 luni nu vine, scrie, suna sau viziteaza serviciul de emigrari!" Dupa alte doua zile am aplicat pentru SSN. A doua zi mi-am ridicat o adeverinta in care se mentiona numarul respectiv. Cardul propriu-zis va veni prin posta in vreo 4 saptamani. Teoretic. Cert e ca imi stiu numarul, si deci mi-am putut deschide cont, cumpara masina, aplica pentru carnetul de conducere, angaja, etc. Pare-se ca acest SSN este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai. Bineinteles, dupa faimoasa viza si stampila din pasaport. Mai vorbim!
Display Modes | |
|
|