![]() |
|
|||
|
|||
![]() va rog puteti sa-mi spuneti, cum s-au adaptat copii la scoala americana?
cum a fost primul an de scoala? merci |
|
||||
|
||||
![]() Ce varsta au copiii?
Eu n-am auzit de neadaptari ale copiilor pana acum. Poate de neacceptari ale parintilor privind scolile copiilor si sistemul de invatatmant. Copiii de varste mici se adapteaza cel mai repede, prind engleza uimitor de repede si se muleaza fara probleme pe cerintele scolare de aici. Daca au apucat sa faca scoala in Romania, vor gasi scoala de aici mult mai usoara si distractiva.
|
||||
|
||||
![]() Ai mei s-au adaptat f repede. Au terminat kindergarten si din august vor incepe first grade. Prima luna a fost mai greu, nu prea intelegeau ce li se spunea. Acum, dupa un an nu mai au probleme, vorbesc cu accentul lor si folosesc expresiile lor. E incredibil ce repede se adapteaza.
|
|
||||
|
||||
![]() Hai sa va spun si din experientza noastra poate va foloseste la ceva sa stitzi ca ai vostri copii sint ca buretzii si absorb orice iara in ceea ce priveste integrarea sau limba engleza va vor da lectzii in scurt timp de la sosire daca sint sociabili si au contact cu lumea americana.
Noi am sosit la inceputul lui 2000 iara pe vremea aceea Alex Jr urma sa implineasca 6 ani asha ca el a inceput scoala cu clasa I-a in state adica cam la 7-8 luni de la sosirea in state. Toata vara aia a stat pe afara la joaca cu copii americani iara cind a inceput scoala era fluent in limba copiilor (numar limitat de cuvinte fatza de adultzi), fara accent si fara probleme de adaptare. In anul acela a invatzat sa citeasca si sa "print-uiasca" ca la inceput invatza sa scrie cu litere de tipar si majuscule numai. Pentru fiecare cartzulie citita avea intre .5 si .8 puncte astfel incit la sfarsitul clasei a I-a a terminat al doilea in clasa cu 35 de puncte in timp ce "nativi" americani au terminat si cu 5 puncte acumulate. Acum dupa ce a terminat si clasa a V-a aici in state pot sa spun ca al meu copil e departe de stilul de invatzamint pe care l-am avut in Romania, scoala e FOARTE ushoara aici in state asha ca nu va facetzi probleme pentru copii vostri. Ca mie personal nu imi place stilul scoalii americane este o alta poveste.
|
|||
|
|||
![]() va multumesc pt raspunsuri
fetita mea are 4 ani si am castigat loteria vizelor, deci probabil la anul am putea venii in state, cand o sa faca un an de gradi si apoi la scoala... am vrea sa ne stabilim in florida cum or fii scolile pe acolo? |
|
|||
|
|||
![]() Nu trebuie sa va faceti griji in privinta copiilor; de obicei parintii se adapteaza mai greu. La o saptamana dupa ce am ajuns in America (noiembrie 2004), fata a inceput scoala-first grade; baiatul a inceput clasa a 6-a dupa trei saptamani. Primele zile a fost mai dificil, dar dupa o scurta perioada a inceput sa le faca placere, deoarece cei de aici stiu cum sa-i atraga in activitatile de la scoala. Acum au o multime de prieteni, vorbesc fara probleme la telefon, se intalnesc in parcuri si converseaza fara probleme. Parerea mea este ca depinde de noi parintii sa-i ajutam sa treaca cat mai usor de perioada de acomodare cu noul camin. Cat despre scoala romaneasca... nu mai este ce-a fost. Invatatorii sunt prea prost platiti ca sa se mai agite, iar profesorii fac tot ce se poate ca sa adune cat mai multi la o sedinta de meditatii (cu exceptiile de rigoare)
|
|
|||
|
|||
![]() merci de raspuns!
maii indrznesc sasa invtreb... sunteti multumiti de scola? de mediu, de pregatire? |
|
||||
|
||||
![]() Nemultumit de scoala.
Mediul e de emigranti deci e OK. Pregatirea lasa de dorit ! Deci 2.5 la 0 in favoarea nemultumirilor.
|
|||
|
|||
![]() De scoala baiatului suntem foarte multumiti; am vizitat-o, am stat de vorba cu profesorii si diferenta este imensa in comparatie cu scoala la care ar fi trebuit sa mearga in continuare in Romania. Sala de sport imensa si dotata cu tot ce trebuie, sala de mese (in Romania nu exista) curata si luminoasa, clase dotate cu calculatoare (Atentie: elevul si calculatorul, nu ca in Romania trei,patru elevi ingramaditi la un monitor). Scoala fetei nu este la fel de dotata, dar se ocupa destul de mult de copii.
|
|
||||
|
||||
![]() In America se pare ca invatamantul obligatoriu este gratuit, incepand de la autobuzul care-ti ia copilul din fata casei. Eventual mai platesti ceva pentru cantina. Iar daca vrei poti efectua activitati voluntare in beneficiul scolii, care in ultima instanta se vor reflecta asupra calitatii educatiei copilului tau.
Stiti foarte bine ca in Romania nu este DELOC gratuit, chiar daca principial ar trebui sa fie. Nici pentru profesori nu este gratuit, in primul rand ca nu le ajunge salariul pentru instrumentele strict necesare exercitarii profesiei, iar apoi pentru ca pacatosul de sistem piramidal functioneaza inca destul de bine si nu exista motive de a presupune ca va fi schimbat prea curand. Un post In Romania tocmai s-a terminat sezonul examenelor. O imagine dezagreabila formeaza toate activitatile co-organizate de directori si comitetele de parinti (dar intr-un cadru subteran) circumscrise prin termenul "protocol". Si aici am intalnit, nu demult, o masa intinsa cu de toate (poate mai putin banii de-un Logan pentru presedinte si excursiile gratuite in tara vecina pentru membrii comisiei de bacalaureat). Am aflat ca este organizata pentru profesorii care corecteaza niste teste standard necesare pentru admiterea in college. Dar parinti nu am gasit, si toate astea au fost facute din banii universitatii, parte din ei venind de la bugetul de stat. Asa ca nu cred ca se pune problema unei prostitutii intelectuale atat de bine organizate cum e cea din sistemul educational romanesc. Iar beneficiarii sistemului educational american nu sunt altii decat copiii. Chiar, ma intreb cam cati dintre profesorii loteristi s-ar intoarce in Romania ... |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ce inseamna 3000 $ in state? | tavi | Locuri de munca | 56 | 05-18-2007 09:50 AM |
Schimbarea adresei din state | Violeta | Am cistigat Loteria Vizelor! | 4 | 08-04-2004 09:17 PM |
Official Law of the U.S. that establishes the GC Lotttery | Dandy | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-19-2003 07:58 AM |
Ilegal in state dar cistigator la DV2003. | Alex4you | Am cistigat Loteria Vizelor! | 5 | 08-06-2003 06:43 AM |
Formularul DS-230, partile I si II | Alex4you | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 07-24-2003 08:17 PM |
![]() |