Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

SorinTgM - Chicago - 2005

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2005, 12:48 PM
SorinTgM's Avatar
SorinTgM SorinTgM is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default SorinTgM - Chicago - 2005

( De cind astept sa scriu mesajul asta... )

Am luat viza !

Ia asa vad ce mai tin minte : luni 07 feb ora 7.40 m-am prezentat la amb. dupa o noapte de nesomn in tren( care mi-a cauzat un chin groaznic in cele 4 ore de rastignire pe scaunul de la ambas ) si apare prima surpriza - aveam o geanta putin mai mare plina cu pulovere, ceva mincare, ziare si recipientul cu palinca de protocol in event luarii vizei , si nu incapea in spatiile alea pt bagaje; zice puscasul de la intrare ' lasati bag afara' eu zic 'pai vin de la tren unde sa o las?', el zice 'nu mai discutam!' . Era 8 fara 15, mi-a venit repede ideea - am fugit in pasajul Univers am intrat la Mc Donalds si am rugat frumos pe o dna sa pastreze undeva geanta pina ies si a acceptat ( sa traiasca fam lu matale dna Tantza ) .

Inapoi repede, am trecut prin apar detector de metale si am luat loc pe scaun - nu prea conteaza unde stai, cind te striga la difuzor nu conteaza ca esti la 1 m sau la 10 m de ghiseu. M-am uitat prin sala erau vreo 7 pers cu plic galben, linga mine era un tip din C-ta fara chef de vorba, o fata din Moldova studenta si una din Cluj venita a doua oara pt ca sotului ei ii lipsea un cazier din Ungaria - toti trei loteristi, cu fetele am mai stat de vorba ca sa nu-mi pice ochii in gura de somn, restul loteristilor prezenti nu stiu cine erau. Imi pare rau ca nu am intilnit vreun forumist sa stam la taclale...

Pe la vreo 9 au inceput sa cheme loteristii la ghiseele 5 si 6, la 9.30 mi-am auzit numele la difuzor am mers la ghiseul 5 unde era o d-soara bruneta sau roscata ca nu vedeam bine , si incepe sa-mi ceara actele. Le aveam in ordinea stab si complete (multumita forumului of course), la mine a fost simplu pt ca eram singur nu fam nu copii nu divorturi deci acte putine :
scris de prgr
pasap
cert nast internat si copie
cazier, copie si trad
livret mil, copie(inclusiv copertile ca sa fiu sigur) si trad
dipl bac, 2 copii separate fata + verso si trad
dipl licenta, copie si trad
suport fin : contr vinz-cump garsoniera la 13.000 $ cu copie si trad si extras CF (care nu era nevoie), evaluarea ( eval a fost facuta de o ag imob nu stiu daca era ANEVAR nici nu m-a intrebat nimeni - patru rinduri pe o foaie m-a costat 300.000 si era veche - aug 2004 ) copie si trad, un AOS de vreo 60.000 $ . Nici un sfant in cont ( nu am avut niciodata sint un consumator consecvent ) .
rezult vizitei med - le cere parca dupe cert nastere.

M-a intrebat de unde il stiu pe sponsor, daca am mai lucrat in afara si daca pot sa speakuiesc in enleza cu ofit consular si a fost OK. Originalele documentelor ti le da inapoi dar atentie - verificati pt ca mie mi-au retinut din gres orig contract V/C al garson si nu am obs dar mi l-a adus la sfirsit odata cu viza . Am platit cei 435 $ si i-am dus inapoi chitantele .
Au urmat 2 ore de stat pe scaun extenuante, nu mai stiam in ce poz sa stau, nu ai voie sa stai in picioare sau sa defilezi pe acolo ca vine puscasul din 5 in 5 minute si te tzintuieste pe scaun. Ma piscam si imi muscam limba sa nu adorm, m-am rezemat cu capul de scaunul din fata si am motait un pic. La un moment dat m-au apucat caldurile si m-am dezbracat in camasa cu mineca scurta pe cind restul erau in plovere si unii cu geaca groasa pe ei... Concluzia - mergeti odihniti . Eu nu am avut unde sa stau si am zis ca nu arunc banii prin hoteluri ca nu imi ajunge somajul.
M-am si amuzat putin cind auzeam pe americanii de la ghiseu cum ne stilceau numele cind ne strigau la difuzor si mai ales de cele 2 dne plinute din fata mea care purtau pe haina ecusoane cu 'Slabeste acum, intreaba-ma cum' ...

Ora 10 - amprentarea la ghiseul 4 de catre o mulatra simpatica pe niste aparate meseriase .
Ora 11 - incepe intervievarea loteristilor la ghis 6, am fost chemat pe la vreo 11.30, consulita f amabila, am conversat in engleza - asa va sfatuiesc, eu care nu am facut engl nici in liceu nici in facul m-am descurcat, vorbeste raspicat si fara complicatii gen mai mult ca perfectul .
Zic 'buna dimineata sau buna dupaamiaza ca nu prea stiu cit e ceasul' ea zimbeste si ma intreaba 'how are you?' probabil aratam groaznic de oboseala . Incepe sa ma intrebe : cine e sponsorul ? i-am zis ca un prieten f bun mi-a facut cunostinta cu el, e casatorit ? zic da si ii zic numele sotiei, unde lucreaza ? i-am zis firma ( probabil verifica daca am citit AOSul ), veti locui la el ? zic ca da pt o per scurta voi sta la el, vei vinde apartam ? zic ca da pt ca nu am nici un ban dupa care ma trimite sa iau loc .

Un lucru pe care nu il stiam : interv nu are loc in vreo camera separata cum credeam, ci la ghiseul 6 despartiti de sticla, in fata ghiseului instalindu-se pe la vreo 11 doua paravane ca sa nu vada ceilalti ce se petrece .

La 12.30 a iesit pers careia i-am predat docum si ne-a chemat pe loteristi in hol si ne-a dat pasap cu vizele si plicul ala galben sigilat . Din cite am obs toti au luat viza .
De bucurie si de oboseala am iesit din amb in mineca scurta de se uita lumea ca la paranormal

Cam asta a fost, va doresc la toti sa scapati usor si sa va procopsiti cu vize !

Daca nu era forumul, la cit sint de nincompoop sint mergeam degeaba la amb asa ca multumesc mult de tot celor ce au infiintat forumul, celor ce il fac sa existe coordonatori, moderatori fiecare dupa numele lor si celor ce raspund prompt si pertinent la intrebarile ciocoflenderilor astia nestiutori ca mine .

Bafta tuturor !
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules