Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

San Francisco

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2005, 07:40 PM
Karina Karina is offline
Junior Member
Bobocel

Default San Francisco

Primii pasi in America i-am facut deja, dar acum am nevoie de sfaturile celor care stau in San Francisco. Am acceptat un job in SF si incepand cu 2 Martie trebui sa ma prezint la noul loc de munca. Am vizitat SF si este un oras fff frumos, dar nu stiu nimic legat de ceea ce inseamna a locui acolo. Care sunt zonele bune unde pot inchiria un apartament? Preturi (am cautat pe internet)? etc. Rog pe cei care stau acolo sa ma ajute cu informatii. Pleaseeeeeeeee!!
Poate par exagerata cu atat mai mult cu cat locuiesc in USA de 5 ani, dar ideea de a ma muta singura (sotul si fetita se vor muta la sfarsitul anului), de a schimba locul de munca, de a lucra intr-o companie mare, etc....ma sperie atat de tare incat nici nu ma pot bucura de reusita obtinerii acestei pozitii.
Va multumesc anticipat.
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 08:08 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Felicitari Karina pentru job-ul obtinut. Poate ne spui si noua despre ce e vorba ca pe mine ma intereseaza ca sa-mi fac o idee(stiu ca si tu aveai tot dreptul in Ro).
Despre chirii n-am cum sa te ajut ca nu stau in SF dar cum tocmai l-am vizitat, incerc si eu sa vin cu un sfat. Sa incerci sa-ti gasesti o chirie cat mai aproape de serviciu, mai ales daca serviciul e chiar in SF pentru ca am vazut ca traficul e ingrozitor prin oras sau macar sa obtii chirie cu acces apropiat la Freeway-ul sau la metroul care poate sa te duca pana cel mai aproape de serviciu. Si sa eviti cat poti de mult sa trebuiasca sa o iei pe strazile din oras pentru ca se circula greu de tot. Mai ales cele pe care circula cable car-ul.
Mult succes in ceea ce faci si sa ai parte de noroc.
Si va asteptam sa ne vizitati cand vreti sa veniti la Disneyland cu fetita voastra.
Gianina
Old 02-01-2005, 09:44 PM
Karina Karina is offline
Junior Member
Bobocel

Default Paralegal

Draga Geanina ma bucur mult ca mi-ai scris. Jobul este de paralegal la State of California, Dep. of Industry.
Dupa terminarea programului de paralegal, acum 3 ani am aplicat on line la joburile de legal secretary pe care le aveau open la Departamentul de Stat. M-au chemat la un examen in Los Angeles pe care l-am trecut. De atunci tot imi veneau acasa aplicatii de job, pe care le trimiteam inapoi, dar fara nici un rezultat. Anul trecut in vara m-au chemat la un interviu in San Francisco. M-am dus, dar nu am mai auzit nimic de la ei pana acum o saptamana cand tocmai ma intorsesem din vacanta in Romania. O tipa care a fost in comisie m-a placut de atunci ( a zis ea) si ca numai acum are un opening. M-a intrebat direct daca vreau sa accept. Eu am fost socata, stiind cat de incet se misca si cat de birocrati sunt. I-am spus ca daca este vorba de alte interviuri, aplicatii,etc trebui sa ma gandesc, dar ea a fost foarte prompta asigurandu-ma ca tot ce am de facut acum este sa spun Da si ea incepe procedura de numire pe post incepand cu 2 Martie.
Si asa a fost. Sambata am primit prin posta un plic mare cu oferta si tot felul de forme, asigurari, warrants, etc.
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 09:48 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Felicitari. Ma bucur ca ai reusit. Asa mi-ai intarit convingerea ca se poate. Bravo tie. Sa ai parte de mult, mult noroc.
Gianina
Old 02-11-2005, 09:20 PM
zmaria's Avatar
zmaria zmaria is offline
Junior Member
Bobocel

Buna Karina,

poate ca nu par a fi in masura sa raspund (eu impreuna cu sotul meu vom ajunge in san francisco in martie), dar am mai fost de doua ori in ani trecuti si avem ceva rude si prieteni in zona. Si noi ne interesem de chirii in zona, iar in urma cautarilor noastre am ajuns la concluzia ca ca un studio ajunge ca pret intre 800 si 1000$ (se poate si mai mult, dar asta e media), iar 1 bethroom ap ajunge cam la 1200$ si asta intr-o zona bunicica.
eu am vizitat sit-ul www.apartmentguide.com sau www.rent.com si am reusit sa imi fac o idee destul de clara legata de apartamente.

multa bafta la nou job!
maria si sergiu
Reply With Quote
Old 02-24-2005, 02:24 AM
Patydor Patydor is offline
Junior Member
Bobocel

mergi pe craigslist.org pentru liste de apartamente. eu traiesc in SF the 5 ani si se merita..
Reply With Quote
Old 03-02-2005, 06:48 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Nu uita sa intrebi de Relocation package. Se poate sa primesti un bonus de relocare (poate fi de la $500 la $5000, cu sau fara chitante justificative), sau macar asistenta in gasirea unei locuinte adecvate. Unele companii mari (acum citiva ani, chiar si agentiile statale) au contract cu "relocation services firms".
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules