Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Locuri de munca

cartea de munca !!!!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2005, 05:49 AM
Rodi Rodi is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default cartea de munca !!!!

la angajare in State , trebuie cartea de munca ?? Aceasta trebuie tradusa si legalizata ? diplomele +fisa matricola a copiilor , la fel, trebuie traduse?? din limba romana in engleza , vreau sa spun

va multumesc
Reply With Quote
Old 01-31-2005, 05:54 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Re: cartea de munca !!!!

Quote:
Originally Posted by Rodi
la angajare in State , trebuie cartea de munca ?? Aceasta trebuie tradusa si legalizata ?
Nu trebuie cartea de munca deloc. Ei te cred pe cuvant ca ce-ai scris tu in resume-ul tau e adevarat. Plus ca mai pot cere recomandari sau persoane de contact pe care pot sa le intrebe despre tine.
Quote:
diplomele
Diplomele e bine sa le ai traduse si legalizate. Nu se stie cand o sa ai nevoie de ele. Nu intotdeauna le cer la locul de munca dar daca vrei sa faci ceva scoala sau sa-ti continui studiile, atunci se cer.
Quote:
fisa matricola a copiilor , la fel, trebuie traduse??
La asta ii las pe cei care au copii sa raspunda.
Old 01-31-2005, 06:08 AM
Rodi Rodi is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Gianina multumesc

inca ceva , cartea de munca trebuie sa o ducem cu noi??

cum se calculeaza vechimea la ei ? sau poate nu este asa ceva !!!!
vreau sa spun ca,....atunci cand te pensionezi. La ei probabil ca nu se plateste , ca la noi, spor ptr. vechime!
Eu am ceva ani lucrati 18, iar sotul si mai multi ( 24) si......
Reply With Quote
Old 01-31-2005, 06:17 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Rodi
cartea de munca trebuie sa o ducem cu noi??
Parerea mea este ca nu-ti foloseste la nimic daca o iei cu tine.

Quote:
cum se calculeaza vechimea la ei ? sau poate nu este asa ceva !!!!
vreau sa spun ca,....atunci cand te pensionezi. La ei probabil ca nu se plateste , ca la noi, spor ptr. vechime!
Pensia la ei se calculeaza dupa anii in care ti-ai platit taxe. In America. Cel putin asa stiu eu dar poate stie cineva mai bine si te lamureste.

Se plateste si aici pentru vechime dar nu ca spor de vechime ci daca esti mai vechi intr-o firma, ai anumite beneficii in plus, salariul poate creste, poti avea acces la cumparat actiuni, poti fi promovat etc...cam asa ceva. Oricum toate astea difera de la companie la companie.
Old 01-31-2005, 02:21 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Cartea de munca, precum spunea si Gianina, nu ai de ce sa o iei cu tine pentru ca in US nu are nici o valoare.

Vechimea ce o ai in Ro conteaza numai dpdv al experientzei dobindite, a ceea ce stii sa faci, pentru ca de altfel in US nu este luata in considerare la angajare. Vechimea in munca pe teritoriul american este cea care conteaza.
Reply With Quote
Old 01-31-2005, 02:47 PM
doina9 doina9 is offline
Membru
Bobocel

Eu sint inca intr-o faza initiala de "documentare" in ceea ce priveste "pensia generala" (ma refer la "social security", nu la pensiile de la companii particulare gen 401K, sau IRA sau nici macar la cele oferite de job-urile "guvernamentale", county, state offices). Se pare, totusi, ca SSA are anumite acorduri internationale cu anumite tari, http://www.ssa.gov/international/ , in sensul ca "vechimea" obtinuta in alte tari ar putea "sa conteze", si sa poata fi adugata "vechimii americane", in calculul final, si/sau invers, vechimea americana sa poata sa "conteze" pt. adaugarea ei la vechimea din tara straina, desi nu cred ca este valabil pt. Romania, in momentul de fata. Dar, nu va faceti iluzii/sperante/ingrijorari prea mari...totul este in flux, ca de obicei...legile/acordurile se schimba...IMHO...nu prea este NIMIC SIGUR, in general...si amarita de social security...nimeni nu stie inca cit mai dureaza/cit mai este solventa, etc., mai ales in ceea ce priveste persoanele care acum au sub 30 de ani.

Relativ la "marea masa a populatiei", sint relativ putini care au planuri de "pensii bune"/civilizate. Daca ajungi sa traiesti doar din "social security"...e destul de greu...si totusi exista milioane de oameni aici care trebuie sa se descurce doar cu "social security"....mai ales ca acum speranta de viata a crescut mai mult decit era acum 60 de ani, cind s-a infiintat acest sistem. Este o problema cu care se "zbat" si ei aici, in continuare, mai ales generatia "baby boom" nascuta in anii 50-60. Cei care a posibilitatea unui 401K (sau alte planuri echivalente), cei care sint si cumpatati si/sau norocosi (economii si investitii personale particulare), cei care au posibilitatea sa-si stringa economii in planuri IRA (individual retirement accounts) pe termen lung, cei care au lucrat la job-uri guvernamentale, sau in joburi cu "sindicate" mai puternice (gen profesorii, cei care lucreaza la caile ferate), sau la companii particulare mai stabile/mari care ofera planuri bune de pensie pt. compania respectiva pe timp indelungat...o duc ceva mai bine...dar, in general, statisticile generale nu arata prea incurajatoare/optimiste. Plus, piata muncii este atit de diversa si in continua schimbare, incit, intr-un fel, fiecare trebuie sa se descurce cum poate!

E f. greu in SUA in momentul de fata daca esti batrin si esti relativ sarac (nu vorbesc de "lipit sarac", vorbesc si de "om obisnuit sarac"), si este si mai greu daca esti bolnav. Dar, din fericire, majoritatea celor care post-eaza pe acest forum, sint tineri/sanatosi, au o viata intreaga de munca in fata, au oportunitatea de a incerca sa lucreze ca profesionisti cu nivel ridicat de educatie si experienta, si nu trebuie sa se ingrijoreze prea mult.
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 01:12 AM
AdrianB AdrianB is offline
Forumar fidel
Aspirant

Oricum, chiar daca nu foloseste, cartea de munca nu e un document care trebuie aruncat sau lasat in Romania, riscand sa se piarda. Nu se stie niciodata, la ce ar putea fi nevoie de ea.
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 08:23 AM
SorinTgM's Avatar
SorinTgM SorinTgM is offline
Profesor
Forumo-dependent

Shaguna a zis asa :

Aici se merge pe puncte acumulate pentru fiecare an in care ai platit social security. In fiecare an ar trebui teoretic sa primesti acasa un raport in care se precizeaza numarul de puncte acumulate, si ce suma ai primi lunar daca in momentul respectiv ai inceta sa mai lucrezi (sau mai bine zis, daca nu vei mai putea lucra din motive medicale). Varsta minima legala de la care poti iesi la pensie este 62 de ani.

Mai multe informatii gasesti la:

http://www.ssa.gov/retirement.html
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules