Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Interviul
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Interviul

oferta de munca pentru interviu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2005, 11:34 AM
ngsebastian's Avatar
ngsebastian ngsebastian is offline
Membru
Invatzacel

Default oferta de munca pentru interviu

din cate stiu, dar nu mai stiu sigur, oferta de munca trebuie sa fie legalizata la notar, ea trebuie sa aiba anumite caracteristici. Nu am foile la mine din plicul 1. Ma intereseaza asa este trebuie legalizata la notar? Notarul poate sa fie si din romania? sau trebuie sa fie din america, cel care imi face oferta, directorul firmei, este in romania, poate sa legalizeze aici in romania sau tre sa mearga in state inapoi si sa legalizeze acolo?

mersi
Old 01-19-2005, 12:46 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Rontzaie aici:
http://paginaloteristilor.ro/for...pic.html?t=2468
Reply With Quote
Old 01-19-2005, 01:03 PM
ngsebastian's Avatar
Membru
Invatzacel

nu sunt interesat a lucra in domeniul juridic ci vreau sa stiu daca se poate legaliza in romania oferta de munce pentru america sau e neaparat sa se legalizeze in america

mersi
Old 01-19-2005, 04:33 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Tu ai auzit de : "MURA'N GURA"?
Uite ce spune Gianina acolo unde te-am trimis sa rontzai dar ... nu ai rabdare:

Quote:
Originally Posted by Gianina
Oferta de munca este un document care poate fi folosit la interviul pentru obtinerea vizei, ca suplimentare a dovezilor materiale de care dispune solicitantul/tii vizei.
Oferta de munca trebuie sa provina de la o firma/companie din US si trebuie prezentata la interviu in original.

Potrivit informatiilor KCC comunicate prin intermediul celui de-al doilea plic, o oferta de lucru trebuie sa fie legalizata si redactata pe hartie cu antetul companiei respective si trebuie sa cuprinda:
1. o oferta ferma de lucru
2. sa descrie oferta de lucru si calitatile care il califica pe solicitant pentru pozitia respectiva
3. sa indice salariul si alte beneficii oferite
4. sa specifice locul, tipul si durata ofertei de lucru
5. sa indice daca angajamentul poate incepe imediat ce solicitantul soseste in SUA.

De pe forum, citat Shaguna:
Ce a continut un job offer prezentat de sotul unei castigatoare a DV2003 la interviul din luna februarie:

1. Numele si antetul firmei;
2. Scurta descriere al obiectului de activitate;
3. Descrierea pozitiei oferite beneficiarului ofertei, cu un scurt sumar al atributiilor ce ii revin;
4. Conditiile care se cer pentru ocuparea postului, cerintele privitoare la studii si/sau experienta profesionala;
5. Data de la care poate incepe si durata pe care ii e oferit postul (daca e temporar sau permanent, daca e full sau part time);
6. Beneficiile acordate (concediu, asigurare medicala, prime, etc);
7. Numele, functia ocupata si semnatura celui sau celei care a intocmit oferta de munca.

Nu a fost legalizata, insa la interviu au fost intrebati cine e persoana care a semnat oferta de munca.”
Reply With Quote
Old 01-19-2005, 04:53 PM
ngsebastian's Avatar
Membru
Invatzacel

Te rog sa nu fii rau asta am gasit dar nu imi respunde la intrebarea mea.
Old 01-19-2005, 06:19 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by ngsebastian
vreau sa stiu daca se poate legaliza in romania oferta de munce pentru america sau e neaparat sa se legalizeze in america
Pai cum nu scrie? Ce scrie in ultimul alineat? Ca nu se legalizeaza...
Hellooo, care era intrebarea la care nu era raspuns?
Old 01-20-2005, 07:59 AM
ngsebastian's Avatar
Membru
Invatzacel

Scrie de un caz particular care nu a avut legalizata oferta de munca dar nu scrie ca nu trebuie legalizata, eu asa stiam ca e nevoie sa fie legalizata si din acest motiv am intrebat de legalizat. Imi cer scuze de deranj.
Old 01-20-2005, 09:05 AM
Mihay Mihay is offline
Membru
Bobocel

Default Solutia trebui sa o gasesti singur

Din cati suntem pe FORUM cam tot atitea opinii, acum bineinteles ca o-sa postez si opinia mea. Sotia mea are o oferta de munca, oferta nu contine antetul firmei dar are pe ea numele celui care a completat oferta, functia pe care o detine in firma,obiectul de activitate a firmei, data la care poate incepe lucrul, postul pe care il va ocupa, nr-ul de ore/zi si salariul/h, aceasta oferta este facuta de sotia celui care ne-a acordat AOS-ul si nu are nici o stampila a firmei respective in schimb a fost legalizata la un notar in AMERICA. Deci trebuiesc legalizate acolo ptr ca notarul respectiv autentifica cele declarate in acel act pe cand daca te duci la un notar din ROMANIA acesta nu are de unde sa stie daca acel act nu l-ai facut chiar tu.
Reply With Quote
Old 01-20-2005, 09:48 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Re: Solutia trebui sa o gasesti singur

Quote:
Originally Posted by Mihay
Deci trebuiesc legalizate acolo
Daca intr-adevar trebuie legalizata, nu conteaza unde se legalizeaza atata timp cat persoana ofertanta este prezenta. Deci daca respectiva persoana este pentru moment in Romania, nu vad care ar putea fi impedimentul sa se legalizeze acolo. Nu de alta dar ar fi ca orice legalizare de semnatura.

Quote:
ptr ca notarul respectiv autentifica cele declarate in acel act pe cand daca te duci la un notar din ROMANIA acesta nu are de unde sa stie daca acel act nu l-ai facut chiar tu. :dovada
Evident ca ce zici tu e corect, nici un notar nu va autentifica, legaliza etc un act fara prezenta semnatarului.
Ca paralela, vreau sa arat insa ca e o mica diferenta, dintre notarii din Romania si cei din State. Cei din Romania au dreptul de a autentifica anumite acte dar cred ca nu ar autentifica un astfel de act ci ar da doar incheiere de legalizare a semnaturii sau legalizarea declaratiei de oferta de munca ca declaratie pe proprie raspundere.
Notarii din America insa, ei nu autentifica nimic, doar arata ca actul respectiv a fost semnat in fata notarului de persoana care a intocmit actul, deci e vorba practic de o atestare a semnaturii persoanei si atat. Dar cum americanii nu sunt atat de formali ca romanii la acte, e mai mult decat suficient ce fac ei.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules